11 Şubat 2026 Çarşamba



15:56   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI ABDURAHMAN YILDIZ’DAN GAZETEMİZE ZİYARET   15:43   MERSIN’DE KAN VEREN ITFAIYE ERLERI ÖĞRENCILERDEN ALKıŞ ALDı   14:42   ÖZGECAN ASLAN ÖLÜMÜNÜN 11’INCI YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA DUALARLA ANıLDı   13:21   MERSIN’DE METRUK BINA KONTROLLÜ ŞEKILDE YıKıLDı   13:20   GÜLNAR’ıN 50 YıLLıK SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ   13:13   MEDCEM ÇIMENTO GRUBU, ELEKTRIKLI ARAÇ FILOSUNU MERCEDES-BENZ EACTROS 600 ILE GÜÇLENDIRDI   10:46   SALIHLI’DE MINIK ÖĞRENCILERDEN GERI DÖNÜŞÜME ANLAMLı DOKUNUŞ   10:44   TRAFIK DENETIMINDE SAHTE AVUKAT KIMLIĞI GÖSTEREN ŞAHıS YAKALANDı   10:41   MERSIN’DE ‘DILDE TELDE ANADOLU’ KONSERIYLE TÜRKÜ RÜZGÂRı ESTI   11:55   TARSUS’TA SIGARAYı BıRAKMA GÜNÜ’NDE FARKıNDALıK ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:52   MERSIN ROMAN YARıŞMASı’NDA KAZANAN ‘HALEP YOLU’ OLDU   10:48   MERSIN’DE KAÇAK MAKARON OPERASYONU: 2 GÖZALTı   10:46   BAŞKAN SEÇER: "O YOL, MERSIN IÇIN ÇOK UYGUN BIR YOL DEĞIL ARTıK"   10:43   MERSIN’DE KAÇAK KAZı YAPAN ŞÜPHELI YAKALANDı   10:41   MOTOSIKLET KAZASıNDA GENÇ ADAM HAYATıNı KAYBETTI   10:38   AKDENIZ BELEDIYESI SERALARDA BITKI ÜRETIMINI ARTTıRDı   16:25   BOZYAZı’DA GÜVENLIK GÜÇLERINE BAŞARı BELGESI   15:45   MERSIN’DE SUÇ ORANLARıNDA DÜŞÜŞ: YÜZDE 16 GERILEME SAĞLANDı   12:12   AKDENIZ’DE ÇÖP TAKSILERLE ANI BIRIKEN ATıKLARA HıZLı ÇÖZÜM   12:09   SÜS BITKILERI MERSIN TARıMıNDA ALTERNATIF ÜRÜN OLUYOR  
 
 
 
 
 DEPREMDEN KURTULAN 342 HAMİLEDEN 104’Ü MERSİN’DE DOĞUM YAPTI
   

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta gerçekleşen 2 büyük depremde binlerce insan hayatını kaybederken, yaralıların da hastanelerde tedavileri sürüyor

 

Tarih : 16 Şubat 2023 Perşembe 11:45

Depremden kurtularak Mersin'e gelen ve hastanelerde yatışı yapılan 342 hamile kadından 104'ü de doğum yaptı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta gerçekleşen 2 büyük depremde binlerce insan hayatını kaybederken, yaralıların da hastanelerde tedavileri sürüyor. Depremden kurtularak Mersin'e gelen ve hastanelerde tedavi gören 342 hamile kadından 104'ü doğum yaptı.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 büyük deprem 11 ilde büyük yıkıma yol açarken, binlerce insan hayatını kaybetti. Yaralı vatandaşlar bölgedeki hastanelere nakledilirken, deprem bölgesine en yakın il konumundaki Mersin'de büyük bir yükü sırtlanmış durumda. Özellikle Mersin Şehir Hastanesinde binlerce yaralı vatandaş tedavi altına alınırken, sağlık ekipleri var güçleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Deprem bölgelerinden gelen 342 hamile yaralı kadın da hastanede gözlem altında tutuluyor. Bu süreçte 104'ü doğum yaparken, bebeklerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan ve yeni doğurdukları ikiz çocukları hastanede kuvözde hayat mücadelesi verirken depreme yakalanan Cansel Hacıoğlulları'da çocuklarıyla birlikte Mersin Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Kendileri evde, çocukları hastanede depreme yakalanan Hacıoğullları, yaşadıklarını İHA'ya anlattı.

 

"Korkuyla direk hastaneye gittik"

Deprem gecesi evde eşiyle birlikte olduğunu kaydeden Hacıoğullları, "Gece deprem oldu. Biz büyük bir korkuyla yataktan kalktık ve aşağı indik. Aşağı indikten sonra evimiz yıkıldı. Çocuklarımın ikisi entübe olarak hastanede yatıyordu. Biz o korkuyla direk hastaneye gittik. Hastanede depremden büyük ölçüde hasar aldı. Çocuklarımızı aldık ve bize orada bir tane oksijen tüpü verdiler. Zaten entübe çocuklar olduğu için biraz durumları da kritikti. Arabayla en yakın sağlık kuruluşuna çocuklarımızı götürdük, ondan sonra buraya getirdik. Allah razı olsun burada çok iyi baktılar. Şu an çocuklarım çok iyi. Allah'a şükür kendileri nefes alabiliyor, borusuz beslenebiliyorlar" dedi.

"Aklımıza direk çocuklarımız geldi"

O gece çok kötü saatler geçirdiklerinin altını çizen Hacıoğullları, "Deprem bizi yataktan kaldırdı ve direk aklımıza çocuklarımız geldi. Biz o an eşimle kendimizi düşünmedik, direk çocuklarımız aklımıza geldi. Zaten evden nasıl çıktığımızı bilmiyoruz. Hemen kendimizi dışarıya attık ve hastaneye gittik. Çocuklarımızı buraya getirdik. Allah'ıma binlerce şükürler olsun ki şu anda bir nebze olsun içimiz rahat. Burada gerçekten aile gibi bir ortam var. Özellikle çocuklarım iyileşme süreci burada hızlandı. Herkese çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Depremden sonra enkaz altından çıkarılan 9 aylık hamile Fidan Yıldız Sağaltıcı da Mersin Şehir Hastanesinde doğum yapan bir başka anne oldu. Sağaltıcı, enkazdan çıkarılıp askeri helikopterle Mersin'e getirildikten bir gün sonra bir kız çocuğu dünyaya getirirken, eşi Orhan Sağaltıcı ile birlikte ilk kez çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

 

Mersin'de bebeklerine kavuşan depremzede ailelerden bir diğeri de Sara-Mahir Çakır çifti oldu. Tüp bebek tedavisi ile hamile kalan Sara Çakır, depremde yıkılan evlerinden kendi imkanlarıyla çıktıktan sonra getirildiği Mersin'de, sezaryenle bir erkek bebek sahibi oldu. 4 yıldır bekledikleri bebeklerine kavuşan çift, büyük mutluluk yaşadı.

İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz, deprem bölgesinden Mersin'e bugüne kadar 342 hamile yaralı geldiğini, bunlardan 104'ünün doğum yaptığını, doğum sonrası süreçlerini de takip ettiklerini ifade etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  deprem, depremzede, hamile, doğum, canselhacıoğulları, fidanyıldızsağaltıcı, sara-mahirçakır, emrahceviz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA