2 Ağustos 2025 Cumartesi



16:58   SEÇER: “BOMBOŞ BIR DOSYA VE DAYANAKSıZ IDDIALAR”   15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   PET ŞIŞEYLE BENZIN ALıP ORMANı YAKTıLAR   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI  
 
 
 
 
DEPREM SONRASI MEZİTLİ’YE GELENLERİN SAYISI 100 BİNE ULAŞTI
   

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Kahramanmaraş ve çevre illerde gerçekleşen deprem sonrası Mersin’e gelen vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.

 

Tarih : 15 Şubat 2023 Çarşamba 17:36

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye binası önünde kurulan yardım çadırlarında incelemelerde bulunarak, depremzedeler ile sohbet etti, yardım görevlilerinden bilgi aldı. Yardımların hazırlanması ve dağıtılmasıyla ilgili süreç hakkında fikir alışverişinde de bulunan Başkan Tarhan, depremin başlangıcından bu güne kadar 12 bin kişinin üzerinde yardım talebini karşıladıklarını söyledi. Bu başvuruların kişi bazı alındığında 50 bin kişiye hitap ettiğini belirten Tarhan, “İlk günden itibaren depremzedelerimize destek olmaya devam ediyoruz. Bu güne kadar 12 bini aşkın başvuruya cevap vermeye çalıştık. Bu da yaklaşık 50 bin kişiye direk destek olmuşuz anlamına geliyor. Tahmin ediyoruz ki bir o kadar da bize gelmeyen varsa sadece Mezitli’ye gelen depremzede sayısı 100 bine ulaşmıştır” dedi.

Yardımlar çerçevesinde iki adet kıyafet çadırı, bir adet hijyen çadırı, çocuklar için oyuncak, battaniye ve gıda bölümlerinin yer aldığının altını çizen Tarhan, “Bunların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Belediye binamızın önünde giyim, ayakkabı, hijyen gıda, battaniye ve çocuk oyuncakları çadırlarımız var. Bunu yardımseverlerimizin ve destek veren belediyemizin yardımıyla yapıyoruz. Sadece burada değil afet bölgesinde yaşamaya çalışan depremzedelerimize de destek olmak üzere ekiplerimiz gidiyorlar. Araçlarımızla, iş makinalarımızla, çadırdan, jeneratöre kadar yardım malzemelerimizle yanlarında olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Dayanışma ruhu ile bu tür sıkıntıların daha rahat atlatılacağına inandığına vurgu yapan Tarhan, “Ben belediyelerin işlevinin böylesi zamanlarda daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum. Bugünler için varız biz. Halkımıza bugün destek olmayacaksak ne zaman destek olacağız. Vatandaş için de aynı şey geçerli. Bizim varlığımız insanlara zor günlerde yardım etmektir. İnsanlarımız bu acı günlerinde hiçbir eksiklik yaşamasınlar diye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mezitlibelediyesi, neşettarhan, deprem, yardım

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA