27 Nisan 2024 Cumartesi



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
AKDENİZ’DE YARALAR BİRLİKTE SARILIYOR
   

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, afetin ilk gününden itibaren hem bölgeye hem de bölgeden kente göç eden deprem mağduru vatandaşlara yönelik yardım ve destek seferberliğini aralıksız sürdürüyor.

 

Tarih : 15 Şubat 2023 Çarşamba 17:15

Mersin Valiliği ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için seferberlik ilan eden Akdeniz Belediyesi, bölgeye ağır iş makineleri, arama kurtarma faaliyeti yürütecek ekip, yardım tırları, yiyecek ve içecek, elektrikli ısıtıcı ve soba, battaniye, kıyafet, temizlik ve hijyen malzemeleri gönderdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler de Hatay Kırıkhan’da kamyonlar, kepçeler ve görevli personel aracılığıyla tonlarca çöpü ve atığı da toplayıp ilçeden çıkarmaya devam ediyor.

Yerleşkelerde bini aşkın vatandaşın ihtiyacı karşılanıyor

Akdeniz Belediyesi, başta Adana ve Hatay olmak üzere, depremden etkilenen kentlerden tahliye edilip Mersin’e gelen vatandaşların konaklaması için aralarında mahalle kültür evlerinin de bulunduğu 11 yerleşke hazırladı. Bu yerleşkelerde sayısı günlük olarak değişmekle birlikte bini aşkın vatandaş ağırlanıyor, yemek ve diğer ihtiyaçları karşılanıyor.

Yemek, su, ısıtıcı, giyim ve kişisel bakım ürünleri temin ediliyor

Deprem nedeniyle yaşadıkları kentlerden Akdeniz ilçesine göç eden afetzede vatandaşlara günlük 6 bin kişilik çorba, 8 bin kişilik sıcak yemek, 50 bin adet içme suyu, 2 bin 500 adet ikramlık malzeme ulaştırılıyor. Misafirlere ayrıca 3 bin 400 adet giyim, bin kişilik uyku seti, 900 adet ısıtıcı ile bin 600 takım hijyen ve kişisel bakım ürünü ulaştırılırken, bebeği olan ve yeni doğum yapan annelere de hoş geldin bebek çantası hediye ediliyor.

Destek her geçen gün artarak devam ediyor

Özgürlük Mahalle Kültür Evinde de kadın kursiyerler, Akdeniz sınırlarındaki yerleşkelerde ağırlanan misafirler için içlik ve fanila, çocuk ve yetişkinler için polar kazaklar ve eşofman takımları üretimini sürdürüyor. Afetzede vatandaşlar için 7/24 seferberlik halinde olan Akdeniz Belediyesinin sağladığı destekler her geçen gün artıyor.

İş makineleri ve onlarca personel halen bölgede çalışıyor

Depremin hemen ardından harekete geçen Akdeniz Belediyesi, Hatay Kırıkhan’a 2 adet kazıcı yükleyici kepçe, 1 paletli ekskavatör, damperli kamyonlar, iş makinelerinin nakliyesi için 2 tır, kamyonet ve servis minibüsleri ve tonlarca yakacak odun gönderdi. Zabıta Müdürlüğünden kurtarma konusunda uzman 13 personel de yine AFAD koordinesinde Gaziantep’e sevk edildi. Bugün itibariyle bölgede toplam 70 personel, 21 adet iş makinesi, 54 adet belediye aracı, 6 çöp kamyonu ile 1 mobil tuvalet hizmet vermeye devam ediyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  afad, akdenizbelediyesi, deprem

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA