6 Mayıs 2026 Çarşamba



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
     
 
TOROSLAR BELEDİYESİNDEN DEPREMZEDELERE SICAK YEMEK
   

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, afet bölgesinden ilçeye gelen depremzedelere her gün sıcak yemek veriyor.

 

Tarih : 14 Şubat 2023 Salı 15:59

Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 10 ili vuran iki büyük depremin yaralarını sarmak için tüm ekipleriyle ilk andan itibaren teyakkuza geçen belediye, Yunus Emre Kültür Merkezinde oluşturduğu kriz masasının yanı sıra yemekhanesi de ilçede konaklayan depremzede vatandaşlar için hizmet veriyor. Kazanlarda özenle hazırlanan sıcak yemekler, ilçedeki sosyal tesislerde ve gönüllü vatandaşların yanında kalan depremzedelere ulaştırılıyor.

Mersin Valili koordinasyonunda, Toroslar Belediyesine müracaat eden depremzedelere sıcak yemek ikramı yapılırken, belediyenin Hayır Çarşısında da kıyafet ihtiyaçları karşılanıyor.

“Bu zorlu süreci hep birlikte aşacağız”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, deprem bölgesinden Toroslar’a gelerek misafir olan depremzede vatandaşların barınma, kıyafet ve yemek ihtiyaçlarını imkanları ölçüsünde karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Depremzede vatandaşların Yunus Emre Kültür Merkezindeki kriz masasına başvurabileceklerini ve belediyenin 0324 322 72 00 numaralı telefonundan taleplerini ekiplere iletebileceklerini de belirten Başkan Yılmaz, “Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından sarsıldık. Acımız büyük, can kayıplarımız var. Ama Türk Milleti olarak çok büyük bir dayanışma içerisindeyiz. Devletimiz, milletimiz hep birlikte seferberlik ilan etmiş durumda. Birlik ve beraberlik içinde bu zorlu süreci de hep birlikte atlatacağız inşallah. Toroslar Belediyesi olarak deprem bölgesine gönderdiğimiz Acil Durum Afet Ekiplerimizin yanı sıra temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Belediyemiz bünyesindeki yemekhanemizde de hazırladığımız sıcak yemekleri, ilçemizde bulunan depremzede vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Özellikle depremzede çocuklarımızın kendilerini güvende hissetmeleri için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  toroslarbelediyesi, atsızafşınyılmaz, deprem, depremzede

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA