15 Haziran 2025 Pazar



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 10 BİN 800 KİŞİLİK YEMEĞİ DEPREMZEDELERE ULAŞTIRDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehrin 26 noktasında gerçekleştirdiği çalışmalarla bugüne kadar 10 bin 800 kişilik yemeği depremzedelere ulaştırdığını açıkladı.

 

Tarih : 14 Şubat 2023 Salı 14:28

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlattığı yardım seferberliğini tüm hızıyla sürdürüyor. Ekipler, depremden etkilenen illerde arama kurtarmadan erzak dağıtımına kadar her yerde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatırken, deprem bölgelerinden Mersin’e gelen vatandaşların da yaralarını sarmaya çalışıyor. Deprem bölgelerinde kurulan Mobil Mutfak Tırlarıyla depremzedelere ve bölgedeki ekiplere günlük sıcak yemek ikramı yapan Büyükşehir Belediyesi, aynı hizmeti kente gelen vatandaşlara yönelik de devam ettiriyor.

Depremden etkilenen illerden olan Hatay’da, Büyükşehir tarafından kurulan Mobil Mutfak sayesinde günlük 4 bin kişilik yemek ikramı yapılırken, Mersin’de ise merkezde 20 ve Tarsus’ta 6 olmak üzere toplam 26 noktada, 10 bin 800 kişilik yemek depremzedelere ulaştırılıyor. Depremzedelerin 3 öğün olmak üzere günlük yemek ihtiyacını karşılayan Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar toplamda 56 bin kişilik yemeği vatandaşlara ulaştırdı.

"Merkez ve Tarsus Aşhanelerimiz 7/24 çalışıyor"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, yemek dağıtımları hakkında bilgi vererek, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, 6 Şubat’taki depremin ilk saatlerinden itibaren Tarsus ve Merkez Aşhanemizde seri şekilde çorba üretimi yapıp, depremden zarar gören ve etkilenen vatandaşlarımıza ikram etmeye başladık. Aşhanelerimiz 7/24 çalışıyor. Ayrıca sahaya gönderdiğimiz Mobil Mutfak Tırımız ile günlük 5 bin kişilik çorba üretip, depremzede vatandaşlarımıza ikram edilirken, mobil mutfaklarımız aracılığıyla da günlük 4 bin kişilik sıcak yemek ikram ediliyor" ifadelerini kullandı.

"Depremzedelerin daima yanındayız ve her zaman desteğe hazırız"

Deprem bölgelerinde gerçekleşen yemek ikramlarının, kent genelinde de sürdüğünü dile getiren Yaşar, "Mersin ve Tarsus aşhanelerimizde, depremden zarar görüp gelen depremzedelere kahvaltı dahil üç öğün yemeği mutlaka ulaştırıyoruz. 10 bin 800 kişilik günlük yemek ikramımız var. Ayrıca 3 bin kişilik kahvaltı ikram ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından oluşturulan yerleşim yerleri dışındaki noktalara da kahvaltılık desteği veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm depremzedelerin yanındayız, desteğe her zaman hazırız" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersinbüyükşehirbelediyesi, özlemyaşar, deprem, depremzede

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA