16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
MEZİTLİ BELEDİYESİ HALK MASASI DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞIYOR
   

Mezitli Belediyesi Halk Masası, Mersin Valiliğinden ya da Mezitli Kaymakamlığından aldıkları belge ile kendilerine müracaat eden depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

 

Tarih : 14 Şubat 2023 Salı 11:03

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili yoğun şekilde etkileyen deprem sonrası depremzedeler Mersin’de ağırlanıyor. Bu çerçevede Mezitli Belediyesi, evlerini, kentlerini, yakınlarını depremde kaybeden ve Mezitli'ye sığınan binlerce depremzedeye kıyafet, temizlik, battaniye, bebek ürünleri, gıda yardımında bulunmak amacıyla çalışma başlattı. Belediye çalışanları ve gönüllü vatandaşlar daha çok depremzedeye yardım verebilmek için Belediye Hizmet binası önüne kurulan çadır marketlerde gece gündüz çaba serf etti. Depremzedelerle hayırseverleri bir araya getiren çalışmadan Mezitli Belediyesinden yaklaşık 10 bin kişi Mezitli Belediyesine gelerek ihtiyaçlarını karşıladı. Mersin Valiliğinden ya da Mezitli Kaymakamlığından aldıkları belge ile Mezitli Belediyesi Halk Masasına müracaat eden depremzedeler acil ihtiyaçlarını karşılama imkanı buldu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da hafta sonları da Halk Masasına gelerek hem personeline moral ve motivasyon desteği verdi hem de depremzedelerle sohbet ederek acılarını hafifletmeye çalıştı. Çocuklarla da sohbet ederek oyuncak ve kitap hediye eden Başkan Tarhan, depremin oluşturduğu olumsuz etkinin hafifletebilmek için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Belediyemizin önüne yardım çadırı kurduk"

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren ilk başta Mezitli’de yaşayan ve deprem korkusuyla yüz yüze gelerek evlerine gidemeyen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılandığı bilgisini veren Başkan Tarhan, bir süre sonra depremden asıl etkilenen şehirlere destek amacıyla seferberlik başlattıklarını söyledi. Belediyenin imkanlarının yanında hayırseverlerin de desteğiyle topladıkları ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine gönderdikleri bilgisini veren Tarhan, "İlerleyen süreçte depremde evlerini, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız deprem korkusuyla büyük oranda daha güvenli gördükleri Mersin’e göç etmeye başladı. Mezitli Belediyesi olarak biz de bu göçün olumsuz etkisini azaltabilmek ve vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla belediyemizin önüne yardım çadırları kurduk. Halk Masası aracılığı ile başvuran vatandaşlarımıza kıyafet, temizlik, battaniye, bebek ürünleri, gıda yardımında bulunduk. Vatandaşlardan gelen talepleri dinleyerek ihtiyaç listelerinin güncellenmesini sağladık. Ben de geç saatlere kadar çalışan personelimize moral motivasyon vermek ve depremzedelerimizi de yaşadıkları acıyı hafifletebilmek adına Halk Masasında durdum. Çocuklarla sohbet ettim. Vatandaşlarımızın kısa sürede yaşanan bu sıkıntının atlatarak normale dönebilmeleri için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  neşettarhan, mezitlibelediyesi, deprem, depremzede

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA