3 Ağustos 2025 Pazar



16:58   SEÇER: “BOMBOŞ BIR DOSYA VE DAYANAKSıZ IDDIALAR”   15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   PET ŞIŞEYLE BENZIN ALıP ORMANı YAKTıLAR   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI  
 
 
 
 
TARSUS’TA FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA DENETİM
   

Tarsus Belediyesi zabıta ekipleri, Kahramanmaraş depremlerinin ardından ortaya çıkan fahiş fiyat artışları nedeniyle Tarsus’un birçok noktasında ekipler halinde denetimlerine başladı. Ekipler, bazı işletmeleri yüksek fiyat uygulamaları nedeniyle uyarırken, menşei belli olmayan 73 kilogram sucuğa da el konularak işletme hakkında idari yaptırım uygulandı.

 

Tarih : 13 Şubat 2023 Pazartesi 16:16

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte deprem sürecinde fahiş fiyat artışı ile fırsatçılık yapan, hijyen şartlarına uymayan işletmelere karşı ciddi bir mücadele başlattı. İşletmelerde denetimlerini sürdüren ekipler, kent genelinde sıkı bir denetim atağı gerçekleştirdi.

Denetimler devam edecek

Denetimlere ilişkin Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ülkemizde meydana gelen depremler sonrası vatandaşlarımızın bütçesi, sağlığı ve güvenliği için fırsatçılık yapan işletmelere karşı fahiş fiyat denetimlerimiz devam ediyor. Yaptığımız denetimlerde özellikle deprem sürecinde halkımızın sıklıkla ihtiyaç duyduğu gıda ve kıyafet gibi ürün satışlarına yönelik birçok sektörde denetimler yapılmıştır. Depremzede vatandaşlarımızın ve deprem bölgesine yardım için giden vatandaşlarımızın şehirlerarası yolculuk yaptıkları esnada fahiş fiyat artışına karşı tesislerde de denetim gerçekleştirildi. Kentimiz genelinde yapılan denetimlerde 73 kilogram menşei belli olmayan sucuk ve 4 kilogram tarihi geçmiş yoğurt ele geçirilmiştir. Bunu yanı sıra fahiş fiyat veren işletmeler için de tutanak tutularak idari yaptırım uygulanmıştır” denildi.

Deprem sonrası fırsatçılara geçit vermemek üzere yapılan denetimlerde işletmelerde gıdalara yönelik hijyen kontrolleri de gerçekleştirilerek, ele geçirilen ürünler ekiplerce yapılacak tahliller sonrası imha edilecek. Ekipler bu süreçte denetimlere devam edileceğini ifade etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  tarsusbelediyesi, denetim, zabıtamüdürlüğü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA