3 Mayıs 2024 Cuma



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
TOROSLAR SPOR ALANINDAKİ ÇALIŞMALARINA PANDEMİ KURALLARI IŞIĞINDA DEVAM EDİYOR
   

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi spor alanındaki etkinlik ve çalışmalarını tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde de tedbirleri üst seviyede tutarak titizlikle devam ettiriyor. Yapılan faaliyetler ile ilgili konuşan Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor hizmetleri Müdürü Vedat Yüksel, bu süreçte özellikle sosyal mesafenin korunduğu spor branşlarında çalışmaların ve kursların devam ettiğini Belediye olarak insan sağlığını her şeyin üstünde tutarak etkinlikler yaptıklarını söyledi.

 

Tarih : 29 Aralık 2020 Salı 14:28

Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor hizmetleri Müdürü Vedat Yüksel pandemi sürecinin yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada spor etkinliklerini sekteye uğrattığını söyleyerek devam eden projelerden bahsetti. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile birlikte her şeyi en ince ayrıntısıyla düşünerek ilerlediklerini ve pandemi döneminde daha çok kalıcı projeler yapmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Yüksel, “Sağlık her şeyden önemli. Biz bu süreçte her yıl yaptığımız ‘Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’, ‘Köyler Arası Futbol Turnuvası’,yüzme kurslarını ve bu yıl ilk kez yapacağımız gençlik kamplarını iptal etmek zorunda kaldık. Çünkü bir etkinliği yaparken sağlık açısından vatandaşlarımıza bir zararı olur mu şeklinde düşünerek karar veriyoruz” dedi.

“BU DÖNEMDE KALICI PROJELER GELİŞTİRDİK”

 

Pandemi döneminde daha çok kalıcı projeler geliştirdiklerinin altını çizen Yüksel yapılan çalışmaların müjdesini verdi.  Toroslar’a Gençlik Merkezi kazandıracaklarını açıklayan Yüksel, “Dediğim gibi bu dönem daha kalıcı projeler geliştirmeye çalıştık. Bunlardan bir tanesi Toroslar’da açacağımız Gençlik Merkezi. Mersin gibi 700 bini genç nüfusa sahip bir yerde gençlik merkezi yok.  Biz bu konuda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Ökkeş Demir ile beraber istişare yaptık. Gençlik merkezini Mersin’e kazandırma heyecanımıza başkanımız da çok sıcak baktı. Toroslar adına gerçekten çok önemli bir yeri Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsisini yaptık. Tabi bu tahsis aşamaları çok kolay olmuyor. Önemli olan bu işin altyapısını hazırlamak sonra biraz siyasileri harekete geçirtmek ve onları da işin içerisine katmak lazım. Bu anlamda başkanımız bu işe öncü oldu. Toroslar MHP İlçe Başkanımız Sayın Hüsnü Doğan ve AKP İlçe Başkanı Sayın Bekir Topçu da işin içerisine girerek projeyi Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a kadar taşıdılar ve bakanımız da 2021 yatırım programına aldı” ifadelerini kullandı.

“GENÇLİK MERKEZİ MERSİN’DE BİR İLK OLACAK”

Mersin’de bir ilk olan Gençlik Merkezinin Toroslar’a çok şey katacağını düşündüklerini belirten Yüksel, temelin 2021 yılında atılacağını söyledi. Merkezin; gençlerin sosyal, kültürel ve spor alanında faaliyetlerini yürütebilecekleri bir yer olacağını ifade eden Yüksel, “Gençlik merkezinin kurulacağı yer Toroslar Kaymakamlığının karşısında bulunuyor. Bizim burayı seçmemizdeki ana neden etrafında çok fazla okulun olması ve dolayısıyla gençlerin yoğunlukta yaşadığı bir yer olması” dedi.

Bu bölgede 13 dönümlük bir yer tahsis ettiklerini bu nedenle Gençlik Merkezinin hemen arkasına da içinde basketbol salonu, voleybol salonu ve birçok branşın yapılabileceği salonları olan “çok amaçlı bir spor salonu yapacaklarını da söyleyen Yüksel ayrıca yapılacak yarı olimpik kapalı yüzme havuzu projesinden de bahsetti. Yüksel, konuyla ilgili şu şekilde konuştu: “Bürokrat olarak birçok şeyi projelendirebilirsiniz ama asıl önemli olan sizin önünüzü açacak kişi. Bu anlamda Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz sporu gerçekten çok seven, sporun ve sporcunun her daim yanında olan ve spordan gelen bir başkan. Dolayısıyla başkanımızın bizlerin önünü açması projeleri taçlandırmamız ve sonlandırmamız anlamına geliyor. Biz bu anlamda İl tipi bir gençlik merkezi, çok amaçlı spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzunu Toroslar başta olmak üzere Mersin’e kazandıracağız.”

“BOCCE DENİLİNCE İNSANLARIN AKLINA TOROSLAR GELİYOR”

Bocce denilince Toroslar ilçesinin akıllara geldiğini söyleyen Yüksel, “Toroslar Belediyesi olarak, Dünya Büyükler Bocce Şampiyonası ile Dünya Kadınlar Bocce Kupası’na ev sahipliği yapmıştık. Dedik ki Toroslar’da bocce sahalarını yaygınlaştıralım. Bocce’nin başkenti Toroslar olsun. Mesela bir boş alan var ve atıl durumda kullanılmıyor orayı bocce sahası yaparak değerlendirelim. Örneğin; Güneykent mahallesinde Anafartalar Okulu’nun kuzeyindeki bir bölgeyi bordür taşı ile çevirdik ve içine bir kamyon çakıl taşı yaydık. İşte Bocce sahası yapmak bu kadar basit. Biz bunu Güneykent ve Çukurova mahallelerinde oradaki muhtarlarımızla işbirliği içerisinde yaptık. Futbol sahası gibi geniş bir alan istemediği için bocce tesisi yapmak çok daha kolay” şeklinde konuştu.

Bocce branşının herkesin kolaylıkla yapabileceği bir spor dalı olduğunu belirten Yüksel, bocce tesislerini yaygınlaştıracaklarını söyledi. Ayrıca futbol sahalarının kış bakımlarını yaptıklarını ve daha iyi şartlara getirmek için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

“AMACIMIZ TOROSLAR’DA SPOR KÜLTÜRÜ OLUŞTURMAK”

Şuanda 15 branşta faaliyet sağlayan ve ileride bu sayının arttırılmasının hedeflendiği spor kursları ile ilgili de konuşan Yüksel, “Bu kurslardaki temel amacımız Toroslar’da yaşayan gençlerimizde, orta yaşlılarımızda ve büyüklerimizin hepsinde spor kültürü oluşturmak ve çocukların bir spor branşıyla tanışmasını sağlamak.  Maalesef ülkemizde spor kültürü yok. Biz sağlığımız bozulursa biraz spor yapıyoruz. Yapılan bir araştırmada Türkiye’de hareket oranı yüzde 3,5. Amerika’da bu oran yüzde 65.

Bu nedenle spor kültürünü yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. İkinci amacımız ise Toroslar’daki yetenekli çocuklarımızı ülke sporuna kazandırabilmek” dedi. Ayrıca özel çocuklarımızı evlerinden alıp spor yaptırdıktan sonra tekrar evlerine bırakıyoruz. Bu bizim için çok önemli bir proje. Sporda yarışmacı yerine; yetiştirici rolde olduklarına vurgu yaptı. Unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerleri yaşatmak amacıyla Mersinlileri hem geleneksel sporla tanıştırdıklarını hem de sağlıklı yaşam için sportif çalışmaları çoğalttıklarını ifade eden Yüksel, “Bizden sonraki nesillere geleneksel sporları ve okçuluğu öğretmek amacıyla da bazı kurslar açtık. Biliyorsunuz 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası kapsamında 'Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu' düzenlemiştik. Turnuvaya Türkiye genelinden sporcular katıldı. Bizler Toroslar Belediyesi olarak ata sporumuz olan okçuluğu yaşatmak ve geleceğe taşımak amacıyla her türlü desteği veriyoruz” dedi.

“DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ İLE AYNI ZAMANDA KÜLTÜREL VE TARİHİ DEĞERLERİ TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Pandemi döneminde insanların doğaya kaçtıklarını ve orada yaşamayı tercih ettiklerini kaydeden Yüksel düzenlenen doğa yürüyüşlerinden bahsederek “Şuana kadar 4 tane doğa yürüyüşü yaptık. Amacımız tüm vatandaşlarımızı işin içerisine katmak. Pandemi döneminde sosyal mesafe kuralının uygulanabilirliği açısından doğa yürüyüşleri önemli. Bu yürüyüşler aynı zamanda tarihi ve yöresel yerlerimizin bilinirliğini arttırmak açısından da önem arz ediyor. Sadece Mersin’den değil şehir dışından da insanlar yürüyüşlerimize katılabiliyor” şeklinde konuştu.

Toroslar Kar Festivali’nden de bahseden Yüksel, festivalin Mersin’e değer kattığını ifade etti. Yüksel her yıl katlanarak daha iyiye giden bir festival yapmak istediklerini vurgulayarak, “Başkanımız çok detaycı, festival alanına ayağına terlik giyerek gelen birini bile düşünerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu yıl da pandemi süreci müsade ederse 30-31 Ocak 2021 tarihinde yapmayı planlıyoruz. Pandemi süreci devam ederse tarihi biraz daha yayacağız. Başkanımızın talimatıyla şu an festival alanı hazırlandı. Bununla ilgili başkanımız ve ilgili bürokrat arkadaşlarımızla saatlerce toplantı yapıyoruz. En ince detayları dahi masaya yatırıp çözüm üretmeye çalışıyoruz” sözlerini kullandı.

“YAMAÇ PARAŞÜTÜ KONUSUNDA DA PROJEMİZ VAR”

Mersin’de daha önce yapılmayan sporlarla ilgili Belediye olarak projelerinin olduğuna da değinen Yüksel şunları söyledi: “Coğrafi anlamda Toroslar her spor branşının yapılmasına elverişli. Mesela dağ bisikleti daha önce yapılmadı. Bununla ilgili de projelerimiz var.  Ayrıca Türkiye Havacılık Federasyonu ile yamaç paraşütüne uluslararası bir nitelik kazandırmak için resmi yazışmalarımız oldu. Federasyon bize bir temsilci yolladı, durum değerlendirmesi yapılacak. Arslanköy ve Musalı mahallemizde Yamaç paraşütü ile ilgili güzel tesisleri Toroslarımıza, Mersinimize ve ülkemize kazandıracağız. “

“ GÜVENLİ VE RİSKSİZ BİR ŞEKİLDE SPOR YAPTIRIYORUZ”

Yüksel, “Güvenli sürüş eğitim kursu veriyoruz. Motor kazalarının en fazla olduğu ilçe Toroslar. Yeni bir projemiz ‘Eğitime Katıl, Kaskını Al’ sloganıyla motosiklet kullanan 17-23 yaş arası gençlerimize güvenli sürüş eğitimi vererek kazaların azalmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğitime katılıp başarılı olanlara kask hediye ediyoruz. Diğer bir projemiz ;“Evde kal ama hareketsiz kalma”.

Bu projemizle spor sahalarımızda spor yapan vatandaşlarımıza uzman eğitmenlerimizle bilinçli spor ve egzersiz yaptırıyoruz. Zoom programıyla evlerinden çıkmayan vatandaşlarımıza egzersiz, plates ve step-aerobik kurslarımız devam ediyor. ‘Evde Kal Ama Hareketsiz Kalma’ sloganı ile pandemi sürecinde güvenli ve risksiz bir şekilde spor yaptırıyoruz” diyerek devam eden projelerle ilgili de bilgi verdi.

“SPORDA YEREL YÖNETİMLER VE KAMU KURUMLARI BİRBİRLERİNİN DESTEKÇİSİ OLMALI”

Pandemi nedeni ile ertelenen Uluslararası Mersin Maratonu ile ilgili de görüşlerini dile getiren Yüksel, Maratonu Yürütme Kurulu üyesi de olduğunu hatırlatarak maratonda çok emeği olduğunu ve bu organizasyonun daha iyi getirilmesinden mutluluk duyacağını söyledi. Tour of Mersin Bisiklet Turu’nda da emeklerinin çok olduğunu belirten Yüksel, “Bir noktaya getirdiğimiz ve Mersin’e değer katan organizasyonların daha da büyütülerek yapılması taraftarıyım. Bizim derdimiz geçmişte kim neyi nasıl yapmış olmamalı. Sen ne koyabildin üzerine bu önemli. Spor alanında yerel yönetimler birbirlerinin destekçisi olmalıdır” şeklinde konuştu. Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda da Toroslar belediyesi olarak yanlarında olduklarını söyleyen Yüksel, “Diyorlar ki biz Türkiye’nin birçok yerinde şampiyona yapıyoruz ama Mersin kadar yerel yönetimlerin destek olduğu bir yer görmedik. Bunu duymak bile çok güzel” dedi.

“İÇEL İDMANYURDU ŞEHRİMİZİN ORTAK PAYDASI”

Ayrıca İçel İdmanyurdu’nun Mersin’in ortak paydası olduğu üzerinde duran Yüksel, “ İçel İdmanyurdu’na destek olmamız lazım. İlk zamandan bu yana en önemli desteği Toroslar belediye başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz vermiştir ki bunu İçel İdmanyurdu başkanımız Sayın Metin Saltık da her konuşmasında dile getiriyor. Gerçekten bir kulüp için en önemli konu tesisleşmedir. Şu an İçel İdmanyurdu’nun antrenman yapacağı bir futbol sahası, sporcuların kalacağı konaklama alanı ve kulüp işleri için idari bir bina başkanımızın talimatı ve belediye meclis üyelerimizin Başkanımıza yetki vermesi ile 10 yıllığına İçel İdmanyurdu’na tahsis edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  toroslar, spor, müdürü, vedat, yüksel, pandemi,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA