3 Şubat 2026 Salı



15:48   MERSIN’DE SIGARA KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON: 4 TUTUKLAMA   15:44   MERSIN’DE SELIN VURDUĞU KıRSAL MAHALLELERDE YARALAR SARıLıYOR   14:42   MERSIN MUHTARLAR DERNEĞI’NDEN ARBEL’E ZIYARET   10:47   SEL SONRASı ’MILYONLUK’ YAZLıKLARıN ÖNÜNDE ’EKMEK’ MÜCADELESI   10:41   TOROS DAĞLARıNDAKI YıLKı ATLARı VE YABANI HAYVANLAR UNUTULMADı   10:37   MERSIN’DE IKLIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÇALıŞMALARı MASAYA YATıRıLDı   13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU   11:39   4 BIN KIŞI ÇALıŞıYOR YÜZDE 84’Ü TAMAMLANDı: ÇEŞMELI-KıZKALESI OTOYOLU MERSIN TURIZMINE NEFES ALDıRACAK   16:29   MERSIN’DE 0-6 YAŞ ÇOCUKLAR IÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM TARAMASı   16:27   MERSIN’DE ORMAN MUHAFAZA PERSONELINE ATıŞ EĞITIMI   16:25   YÜKÜMLÜLER, MERSIN’DE OKULLARı TEMIZLEYIP BOYADı   12:57   TARSUS BELEDIYESINDEN IKLIME DIRENÇLI KENT IÇIN IKI AB DESTEKLI PROJE   12:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ SOSYAL PROJELERI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR  
 
 
 
 
GÖKSU NEHRİ YENİDEN SİYAH AKMAYA BAŞLADI
   

Mersin’in Silifke ilçesinin ortasından geçen ve Göksu Deltası Kuş Cennetinden Akdeniz’e dökülen Göksu Nehri, yeniden siyah renkte akmaya başladı.

 

Tarih : 25 Ocak 2023 Çarşamba 17:01

Geçtiğimiz aylarda Göksu Nehri'nin renginin, zeytin karasuyu deşarjından değişmesi ve buna bağlı koku oluşumu nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Nehri'ni kirlettiği tespit edilen 2 pirina işleme tesisine faaliyet durdurma ve 3 milyon 73 bin lira idari para cezası verilmiş, ardından nehrin rengi yeniden düzelmişti. Göksu Nehri yaklaşık 1 ay aradan sonra yeniden siyah akmaya başladı. Nehrin yine zeytin karasuyu deşarjından dolayı renginin değiştiği ileri sürülürken, yetkililerin inceleme başlattığı öğrenildi.

Yürüyüş yaptığında siyahlığı fark eden vatandaşlardan Osman Oğuz, “Emekli öğretmenim, sabahları yürüyüş yapıyorum. Yürüyüş esnasında ırmağın simsiyah aktığını görüyorum çok üzülüyorum. Hem canlılara hem de millete yazık. Neden olduğunu bilmiyorum ama yetkililerin bir an önce bu konuya el atmasını istiyorum” dedi. Ömer Savar ise “Silifke Irmağı gök mavisi görünüyordu. Uzun süredir simsiyah akıyor, etrafa koku saçıyor, etrafa da zarar veriyor. Özellikle çilek üreticileri bu su ile tarlalarını suluyor. Irmakta yaşayan canlılar da büyük zarar altında, kısa zamanda bunun çözülmesini ve Göksu Irmağına sahip çıkılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mersin'in Mut ilçesinde 23 zeytinyağı üretim fabrikası ile 2 pirina işleme tesisi, Silifke'de ise 8 zeytinyağı üretim fabrikası ile 1 pirina işleme tesisi bulunuyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  göksunehri, osmanoğuz, ömersavar, mersin, mut

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA