16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
 MERSİN, BİSİKLET KENTİ OLUYOR
   

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaptığı bisiklet yollarıyla kenti "EuroVelo-Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı"na hazırlıyor.

 

Tarih : 25 Ocak 2023 Çarşamba 11:54

 Şu anda kentte 100 kilometrelik bisiklet yolu tamamlanırken, 277 kilometrelik yeni bisiklet yolunun yapılması hedefleniyor

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer:

 "Bisiklet yolu yapımıyla ilgili bir limitimiz yok"

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaptığı bisiklet yollarıyla kenti "EuroVelo-Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı"na hazırlıyor. Şu anda kentte 100 kilometrelik bisiklet yolu tamamlanırken, 277 kilometrelik yeni bisiklet yolunun yapılması hedefleniyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bisiklet yolu yapımıyla ilgili bir limitlerinin olmadığını belirterek, "Şu anda 100 kilometre var, 277 kilometre planladığımız var. Her yeni yaptığımız yolda da bisiklet yolu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle 2019 yılı seçimlerinden sonra yaptığı bisiklet yollarıyla kenti ’bisiklet kenti’ kimliğine bürümeye başladı. Şu anda 100 kilometrelik bisiklet yolu tamamlanırken, 27 kilometrelik bisiklet yolunun yapımı devam ediyor. Belediye, 277 kilometrelik bir bisiklet yolu daha yaparak "EuroVelo-Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı"na girmek için çalışma yürütüyor.

"277 kilometrelik bir bisiklet yolunu planladık"

Bisiklet yolu çalışmalarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilk göreve geldiklerinde 20 kilometre civarında bisiklet yolu olduğunu söyledi. Bu mesafenin oldukça düşük olduğunu kaydeden Seçer, "Şu anda 100 kilometre aktif olarak kullanıyor. 27 kilometrelik bir yolun yapımı devam ediyor. Tabii bu yeterli değil. 277 kilometrelik bir bisiklet yolunu planladık. Her açtığımız yeni bulvarlarda da mutlaka bisiklet yolu var. Bu yolların güvenliğini de tam anlamıyla sağlıyoruz. Zaten Mersin’i gezdiğiniz zaman, özellikle yeni bulvarları gidip gördüğünüz zaman ne kadar güzel bir konsepte bisiklet yollarının yapıldığını görürsünüz. Bisikletin yaygınlaşmasının birkaç açıdan önemsiyoruz" diye konuştu.

"Bu yollarla birlikte bisiklet kullanımı arttı"

Bu yollarla birlikte bisiklet kullanımının arttığını belirten Seçer, "2015 yılında yapılan ulaşım ana planı çalışmalarından elde edilen verilere göre 1 günde 15 bin 476 bisiklet yolculuğu yapılırken, 2022 yılında 32 bin 313 bisiklet yolcuğu yapıldığı tespit edildi. 2022 ulaşım ana planı çalışmaları çerçevesinde bisiklet anketleri yapıldı. Anket sonuçlarına göre gün içinde yapılan bisiklet yolculuklarının yüzde 40’ı ev-iş-okul ulaşımı amaçlı yapılırken, yüzde 60’ı spor-rekreatif amaçlı yapılmaktadır. Özellikle Kültür Parkı uzun bir sahil. Orada yaklaşık 19 kilometrelik bir bisiklet yolumuz var. Mersin merkezin batı yakasını doğu yakasına bağlayan bir bisiklet yolu. Muazzam bir manzarada seyahat ediyorsunuz. Yine Kültür Park'ta kentbis uygulamamız var. Şu anda o uygulamada kullanılan 100 bisikletimiz var ama taleplerde her gün artıyor. Şu anda 8 binin üzerinde üyemiz oldu. Biz, farklı lokasyonlara da kentbis uygulamasını koymayı düşünüyoruz. Hem çevre açısından hem insan sağlığı açısından bisiklet kullanımı önemli" şeklinde konuştu.

Bisiklet yolu yapımıyla ilgili bir limitlerinin olmadığının altını çizen Seçer, "Şu anda 100 kilometre var, 277 kilometre planladığımız var. Her yeni yaptığımız yolda da bisiklet yolu yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı da buradan çağrıda bulunuyorum. Kesinlikle bisiklet kullansınlar, ben bunu yapıyorum, kendimi çok iyi hissediyorum ve size de tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  vahapsçer, bisikletkenti, eurovelo-avrupa

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA