5 Mayıs 2024 Pazar



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 17 KAZI VE YÜZEY ARAŞTIRMASINA DESTEK VERİYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesince, kentin genelindeki 17 bölgede kazı ve yüzey araştırmalarına ayni, maddi ve gıda kolisi desteğinde bulunulduğu bildirildi.

 

Tarih : 23 Ocak 2023 Pazartesi 14:00

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, kentteki kültürel ve tarihi birçok çalışmaya verdiği desteğini sürdürüyor. Sanatın tüm kente yayılması için tiyatro gösterimlerinden konserlere, sergilerden festivallere, söyleşilerden atölyelere kadar halka açık birçok etkinlikle vatandaşları bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, önemli tarihi geçmişe sahip kentteki birçok kazı ve yüzey araştırmalarına da destek sağlıyor.

Bu çerçevede Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin genelindeki 17 bölgede kazı ve yüzey araştırmalarına ayni, maddi ve gıda kolisi desteğinde bulunuyor. Önemli kazı alanlarından biri de Aydıncık ilçesinde yer alan Kelenderis Antik Kenti. Kelenderis’deki kazı çalışması ile önemli tarihi buluntular açığa çıktı.

“Kelenderis’de hem koruma hem de kazı çalışmalarımız devam ediyor”

2021 yılından beri Kelenderis Antik Kentinde kazı başkanlığı görevini yürüten, Batman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Aydın, kazı çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Kelenderis Antik Kenti, 1987 yılından beri aralıksız kazılan ve 2021 yılına kadar 2’şer aylık, 2021 yılında da 12 aylık periyotlarla aralıksız devam eden bir kazı alanı. Burada Roma Dönemine ait, restorasyonunu ve kazısını bitirdiğimiz ve liman hamamı olarak adlandırdığımız bir yapımız var. Bazilikal planlı bir kilisemiz var. Tabanında 376 metrekare mozaiklerle döşeli. Onun da çatı projesini bitirdik” dedi. Odeon’da hem koruma hem kazı çalışmalarının devam ettiğini ve bir de restorasyonunu bitirdikleri bir liman mozaiği olduğunu kaydeden Aydın, “Ayrıca Akropol’e ait surlarımız var, Akropol alanımız bulunmaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığından sonra ana destekçilerimizden biridir. Bizim gibi Mersin’deki diğer bütün araştırmalara katkı sunmaktadır. Gönül ister ki daha fazla sponsor bulalım ama bizim şu anda ana sponsorlarımızdan biri Mersin Büyükşehir Belediyesi. Bize maddi sponsorluk yanında ayni katkıları da oluyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  aydıncık, kelenderisantikkenti, 17kazı, mahmutaydın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA