2 Ağustos 2025 Cumartesi



15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!   14:35   EKMEN: “EYÜP CAN’ıN ÖLÜMÜNÜN TAKIPÇISIYIM”   14:25   BOZYAZı’DA KAÇAK SIGARA OPERASYONU   14:20   MERSIN’IN 5 ILÇESINDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 8 GÖZALTı   14:18   TARSUS’TA KAZA YAPAN ELYAF YÜKLÜ TıR ALEV ALEV YANDı   14:13   BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU!   14:09   KADıNLARA GÜÇ KATAN PROJE!   14:07   ARAS KAYRETLI’DEN ÇEVRE IÇIN ILHAM VEREN ÇAĞRı!   13:59   KALP HASTALARıNA SıCAKLıK UYARıSı!   19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?  
 
 
 
 
BAŞKAN BOZDOĞAN: "TARSUS’TA KURAKLIĞA ÖNLEM ALIYORUZ"
   

Mersin’in Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kuraklıkla mücadele etme konusunda gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "Yağmurla gelen suyun tarlalardan akıp gitmesinin engellenmesi için eğimli arazilerde eğime dik sürüm yapılması, budama artıklarının bahçelerde toprağa sürülerek karıştırılmasını, bahçelerde ağaç altına tava yapılarak suyun tutulmasını öneriyoruz" dedi.

 

Tarih : 23 Ocak 2023 Pazartesi 13:13

Tüm dünyada küresel ısınma ve kuraklık tehdidinin artmasıyla birlikte, suyu korumanın ve gelecek nesillere yeterli su bırakmanın bilinciyle hareket eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, tarımın kenti Tarsus’ta kuraklıkla mücadele etme konusunda açıklamalarda bulundu. Bozdoğan, "Tarsus’umuzun temel direği olan tarım şu an çok büyük tehdit altında olduğu hepimizin malumu. Bu nedenle yağmurla gelen suyun tarlalardan akıp gitmesinin engellenmesi için eğimli arazilerde eğime dik sürüm yapılması, budama artıklarının bahçelerde toprağa sürülerek karıştırılmasını, bahçelerde ağaç altına tava yapılarak suyun tutulmasını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Su tasarrufu çok kritik"

Su tasarrufunun kuraklıkla mücadele sürecinde önemini kaydeden Bozdoğan, "Yakında kuraklık nedeniyle başlamasını beklediğimizin sulamaların sulama sırasında tarla ve bahçenizde suyun indiği derinliğin kontrol edilerek sulamanın planlanması su tasarrufu için çok kritiktir. İkinci ürün mısır, pamuk ve soya ekimi yapacak çiftçilerimizin gündüz yerine gece saatlerinde sulamalarını planlaması, salma sulamadan kaçınılması ile sulamada yüzde 50’nin üzerinde tasarruf sağlayacaktır. Köylerimizdeki kuyu ve sarnıçlarında temiz tutulması da son derece önemlidir. Sitelerde çok su tüketen çim alanlarının mümkünse azaltılması hatta iptal edilmesi, site içi sulamaların gündüz değil akşam saatlerinde yapılmasını sizlerle paylaşmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Hep birlikte başarılı olacağız"

Kuraklıkla mücadele etme konusunda Tarsus Belediyesi olarak vatandaşların yanında olduğunu söyleyen Bozdoğan, "Biz de belediye olarak park ve bahçe sulamalarımızı son derece dikkatli ve programlı yapmaktayız. Yeşil alanlarda kuraklığa dayanıklı peyzaj bitkilerini yetiştirip uyguluyoruz. Bu uygulamaların sitelerimize de yaygınlaştırılmasını rica ediyoruz. Evlerde bozuk çeşmelerin kontrol edilmesi, musluklardan boşa su akıtılmaması ufak ama toplamda çok büyük etki yapacak uygulamalar olacaktır. Kuraklıkla mücadele için, sorularınız için Belediyemizin hizmetinizde olduğu belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  kuraklık, halukbozdoğan, sutasarrufu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA