19 Aralık 2025 Cuma



15:11   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ONUR KONUĞU, PROF. DR. RUŞEN KELEŞ OLDU   14:46   KKTC 5. CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’DAN TOROSLAR’A ZİYARET   10:01   BÜYÜKŞEHİR’İN SANATÇILARI, ACEMAŞİRAN MAKAMINDA ESERLER SESLENDİRDİ    14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI  
 
 
 
 
MERSİN’DE LİMON HASADI SÜRÜYOR
   

Mersin’in bir çok bölgesinde olduğu gibi Silifke ilçesinde de limon hasadı sürerken toplanan ürünler yaz döneminde satılması için soğuk hava depolarına gönderildiği bildirildi.

 

Tarih : 16 Ocak 2023 Pazartesi 15:38

Türkiye'nin limon deposu olarak bilinen Mersin'de bir çok bölgede hasat devam ediyor. Silifke İlçesinde de geçen yıl 80 bin ton hasat yapılan limonda bu sene rekoltenin iklim koşullarının etkisiyle 60 bin tona düşmesi beklendiği belirtildi. İşçiler sabahın erken saatlerinde bahçelere girerek limonları tek tek keserek, soğuk hava depolarına göndermek için hazırlıyor. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar da limon hasadının ardından, tezgahların kurulduğunu ve ürünlerin soğuk hava depolarına alınmaya başladığını kaydetti.

Limonun 5 ila 7 lira arasında satıldığını belirten Kaynar, “Silifke limonu da çileğimiz gibi bir marka oldu. Yedi veren küt dikeni çeşidimizle sadece bizim bölgede yetiştirilen yol ve raf ömrü uzuzn olan limonumuzun hasat mevsimindeyiz. Hasadımızı hızlı bir şekilde yapıp soğuk hava depolarına koyuyoruz.Küçükte olsa ihracatımız sürüyor. İhracatçımız döviz kurlarının düşük olmasından ve girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı karamsar durumda”dedi.

Soğuk hava depolarına alınan limonun üreticisine kazandırdığını belirten Kaynar, “Çoğu üretici de bunu göz önünde bulundurarak, limonlarını tüccarlara satmak istemiyor. Üreticiler kendi imkanlarıyla limonlarını keserek, kağıda sarıyor, sandıklayıp, yatağa hazır hale getiriyor ve bu sayede yaz aylarında satıp daha fazla para kazanmayı hesaplıyor” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  limon, hasat, nurettinkaynar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA