6 Mayıs 2026 Çarşamba



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
     
 
TOKİ KURA ÇEKİMİ VALİ PEHLİVAN’IN KATILIMIYLA BAŞLADI
   

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan 250 bin konutluk ’Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi’, ’İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi’ çerçevesinde TOKİ tarafından Mersin’e inşa edilecek olan 5 bin 100 konutun hak sahibi belirleme kura çekiliş törenine katıldı.

 

Tarih : 16 Ocak 2023 Pazartesi 14:54

Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonunda, noter huzurunda gerçekleştirilmeye başlanan ve 4 gün sürecek olan kura çekimi sonucunda, Anamur, Aydıncık, Mut, Silifke, Toroslar ve Tarsus ilçeleri ile merkez bölgesinde yapılacak 2+1 ve 3+1 daireler hak sahiplerini bulacak. Söz konusu programda açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan, sözlerine Şehit Tankçı Uzman Çavuş Selçuk Kurt'a rahmet dileyerek başladı.

"Toplamda 7 bin 100 konutu Mersinlilerle buluşturmuş olacağız"

Mersin'de 5 bin 100 konutun inşa edileceğini hatırlatan Pehlivan, "TOKİ tarafından bugüne kadar ülke genelinde çok sayıda proje hayata geçirildi. Bu büyük proje çerçevesinde 250 bin konutla birlikte konut yapmak üzere 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri yapılması öngörülüyor. Bununla ilgili de TOKİ ekipleri bugün burada olduğu gibi il il dolaşarak kura çekim törenlerini gerçekleştiriyor. Bugüne kadar ülke genelinde, 1 milyon 170 bin konut inşa edilirken, ilimizde de 5 binin üzerinde konut bugüne kadar inşa edildi. Şu anda 415 konutun da inşaatı devam ediyor. Önceki yıllarda kurası çekilen 2 bin konutumuz var. Vatandaşlarımız için en güzel ve ideal araziyi belirlemek için biraz zamana ihtiyaç vardı. Hukuksal detaylar, pürüzler vardı. Ama bütün o hukuki süreçler tamamlandı ve yakında o projenin de ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirilecek. Bahse konu 2 bin konut ve bugün kura çekimini başlattığımız 5 bin 100 konutla birlikte 7 bin 100 sosyal konutu, Mersinli hemşerilerimizle buluşturmuş olacağız. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

"1 milyar liranın üzerinde bir çok proje hayata geçirildi"

TOKİ tarafından Mersin'de mali değeri 1 milyar liranın üzerinde olan bir çok projenin hayata geçtiğini belirten Pehlivan, "Bunlar içerisinde 25 bin kişilik şehit stadyumu en büyük projelerden birisidir. İlçelerimizde toplamda yaklaşım 900 yatağa tekabül eden 6 ayrı devlet hastanesi de TOKİ tarafından inşa edildi. 7’si ilkokul 10’u da lise düzeyinde olmak üzere 17 okul, millet bahçesi, cami, iş merkezleri, hükümet konağı gibi pek çok yatırım TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Bu sosyal konutların, ülke genelinde olduğu gibi yüzde 5’i kurasız bir şekilde Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve aileleri için tahsis edilecek. Yüzde 5’i engelli vatandaşlarımız arasında ve onların aileleri arasında yapılacak kurada belirlenecek. Yüzde 20’si de ülke genelindeki uygulamada olduğu gibi 18-35 yaş arasındaki yeni yuva sahibi olmak isteyen genç vatandaşlarımız için tahsis edilip kuraları çekilecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan'ın ilk kurayı çekmesiyle hak sahipleri belirlenmeye başlandı

Paylaş :
 
Etiketler :  toki, kura, alihamzapehlivan, selçukkurt,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA