28 Aralık 2025 Pazar



14:44   TARSUS’TA ŞEHITLER DUALARLA YAD EDILDI   14:41   TARSUS’TA ŞEHITLER IÇIN HELVA IKRAMı   14:39   YERLI MUZ IÇIN GÜÇLÜ KOOPERATIF MESAJı   12:53   İLYAS HALIL ÖYKÜ ÖDÜLÜ ALIHAN DEMIR’E   12:22   MERSIN’E LOJISTIK MERKEZ KURULMASı KARARı ÇıKTı   12:12   MERSIN’DE ACı OLAY: EVDE ÇıKAN YANGıNDA 2 ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN LIMANı’NDA 182 MILYON TL’LIK GÜMRÜK KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU   10:23   TARSUS ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI MERCAN BILIM MERKEZI’NDE BILIMLE BULUŞTU   10:21   AYKOME’NIN 2025 YıLı 2. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   10:19   MERSIN POLISINDEN MİT DESTEKLI OPERASYON: 33 MILYONLUK UYUŞTURUCU ELE GEÇIRILDI   10:02   YAPAY ZEKA TEHLIKESI BÜYÜYOR: "SAHTE IÇERIKLER KAMUOYUNUN ALGıSıNı ÇOK HıZLı BIR ŞEKILDE ŞEKILLENDIREBILIYOR"   09:59   MERCEK’TE DIJITAL TASARıM VE CANVA KURSUNA YOĞUN ILGI   15:55   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   11:21   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   10:43   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   10:41   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   10:38   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:35   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   10:33   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   15:13   ANAMUR’DA ŞIVLILIK GELENEĞI MINIKLERLE YAŞATıLDı  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN TIRNAK SÜSLEME İLE TEMEL MAKYAJ KURSU
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Halkkent MERCEK’te, Tırnak Süsleme ile Temel Makyaj kursları açıldı. Eğitmen Türkan Şahgül tarafından verilen kurslarda katılımcılar, makyaj ve tırnak süslemeye dair hem teorik hem de uygulamalı eğitim görüyor. Her iki kursun sonunda da gerçekleştirilecek sınavı başarıyla tamamlayan kursiyerler, Türkiye’nin her yerinde geçerli olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklar.

 

Tarih : 20 Aralık 2022 Salı 11:34

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Halkkent MERCEK’te, Tırnak Süsleme ile Temel Makyaj kursları açıldı. Eğitmen Türkan Şahgül tarafından verilen kurslarda katılımcılar, makyaj ve tırnak süslemeye dair hem teorik hem de uygulamalı eğitim görüyor. Her iki kursun sonunda da gerçekleştirilecek sınavı başarıyla tamamlayan kursiyerler, Türkiye’nin her yerinde geçerli olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklar.

Kurslar hakkında bilgi veren MERCEK Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, her iki kursa da çok fazla talep olduğunu ve kursiyerleri ön görüşme yaparak belirlediklerini aktardı. Bu alanda çalışan ya da çalışmaya niyetli olan kişilere öncelik verdiklerini belirten Maya, “Hem teorik, hem uygulamalı eğitim veriyoruz. Kursiyerlerimiz hangi maddeleri kullanacakları ve makyajda cilt tonuna göre hangi malzemeye ihtiyaç duyulacağı gibi eğitimleri alıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Kursun sonunda sınav yapılacağını ve bu sınavı başarıyla geçen kursiyerlerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alacaklarını söyleyen Maya, “Makyaj ve tırnak süsleme, artık hem Avrupa’da hem de Türkiye’de bir sanata dönüştü. Bunun üzerine biz de nitelikli çalışanlara destek olmak istedik. Özel kurumlarda bu eğitimler çok ciddi ödemelerle veriliyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu kursu ücretsiz açtık. Daha önce deneyimi olan, üniversitede eğitim görmüş veya kuaförlerde çalışmış, bu alanda kendini gösterecek kişileri bir adım öne çıkardık. Çünkü bizim amacımız hobi değil, meslek edindirmek” söyledi.

 “ÖĞRENCİLERDEN HİÇBİR ÜCRET TALEP ETMİYORUZ”

Eğitmen Türkan Şahgül ise kursa gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirtti. Kursiyerlerin çok başarılı olduğunu ve iyi sonuçlar aldıklarını kaydeden Şahgül, “Kursiyerlerin çoğu iş bulabilmek adına katıldı. Dışarıda bu kurslar parayla, ama burada her şey ücretsiz. Öğrencilerimizden hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz, bütün malzemelerimiz de burada mevcut. Öğrenciler çok memnunlar. Sırada bekleyen bir sürü öğrenci var. Bu arkadaşlarımızı mezun ettikten sonra, yeni katılımlarımız olacak” dedi.

“KURS SAYESİNDE BU ALANDA KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ”

Tırnak Süsleme kursu öğrencilerinden Perjin Düzen, kursun meslek edindirme anlamında çok büyük katkısı olduğunu söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi’nin bize sunmuş olduğu bu kursa başvuru yaptım ve kabul edildim. Bize meslek edindirme anlamında güzel katkılar sunuluyor. Kurs sonunda bir iş yeri açmayı isteriz” diye konuştu.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  kurs, mersin, tırnaksüsleme

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA