16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
TOROSLAR’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
   

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

 

Tarih : 3 Aralık 2022 Cumartesi 14:02

Mersin Valiliği himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi ve Akdeniz Belediyesi işbirliğinde Toroslar Bin Kişilik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte; “Engel Olma, Farkında Ol” sloganıyla özel bireyler, birbirinden güzel hünerlerini sergiledi ve aşılmaz hiçbir engelin olmadığını gösterdi.

Toroslar Belediyesinin Engelliler Akademisinde ve Özel Sporcular Kursunda eğitim gören özel bireyler de performanslarıyla büyük alkış aldı.

Müzik dinletilerinden dans gösterilerine, sportif faaliyetlerden sergiye kadar çeşitli etkinliklerin yer aldığı programda Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da tekerlekli sandalye basketbol takımıyla basketbol oynadı. Sporcuların ve protokol üyelerinin maçı ise yoğun ilgi gördü.

VALİ PEHLİVAN; “YETER Kİ KALPTE, YÜREKTE ENGEL OLMASIN”

Vali Ali Hamza Pehlivan, bir gün değil her gün anlayışıyla engelli bireylerin yanlarında olduklarını söyleyerek; “sevgiyi, şefkati, dayanışmayı ilke edinmiş bir devlet ve millet olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Yeter ki engel kalpte ve yürekte olmasın. Cesaretleriyle, azimleriyle sporda, sanatta, edebiyatta ve istihdam alanında olmak üzere her alanda bizlerin gurur kaynağı olan engelli bireylerimiz çok güzel eserler ortaya koyuyorlar. Valiliğimizin himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyemiz ve Akdeniz Belediyemizin işbirliğinde güzel bir etkinlik gerçekleştirdik” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ; “UNUTMAMALIYIZ Kİ HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sevgiyle, hoşgörüyle engelsiz bir Toroslar için çalıştıklarını belirterek; “En büyük engel sevgisizliktir. Engelli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşulların oluşturulması hepimizin görevidir. Bu konuda üzerimizdeki sorumluluğun da farkındayız” dedi.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal duyarlılığı güçlendirmesi umuduyla tüm engellilerimize sağlıklı, mutlu ve engelsiz bir yaşam diliyor, fedakar ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyen Başkan Yılmaz;  “Engelli bireylerimizin desteklenmeleri halinde neleri başarabildiklerini hep birlikte görüyoruz. Onların mutlu bireyler olarak hayata sarılmalarından dolayı bizler de büyük mutluluk duyuyoruz. Sadece fiziksel değil, duygusal engelleri de ortadan kaldırmamız gerekiyor. Her bireyin kendine has istekleri, hayalleri; yetenekleri vardır. Bu bilinçle sporda, bilimde, kültürel ve sosyal alanda ortaya koydukları ulusal ve uluslararası başarılarıyla gurur duyduğumuz engellilerimizin her zaman yanlarındayız. Toplumsal hayata katılımlarının yanı sıra meslek edinip üretken hale gelmeleri, sağlık, eğitim ve ulaşım hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için projeler ve çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Engelli bireylerimizin, yetenek ve becerilerini ortaya çıkardığımız bünyemizdeki Engelliler Akademisi’ne ve Özel Sporcular Kursumuza gelen özel çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerinin yüzlerinin güldüğünü görmek ise en büyük sevincimiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  toroslar, 3aralıkdünyaengelliler, etkinlik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA