2 Ağustos 2025 Cumartesi



15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!   14:35   EKMEN: “EYÜP CAN’ıN ÖLÜMÜNÜN TAKIPÇISIYIM”   14:25   BOZYAZı’DA KAÇAK SIGARA OPERASYONU   14:20   MERSIN’IN 5 ILÇESINDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 8 GÖZALTı   14:18   TARSUS’TA KAZA YAPAN ELYAF YÜKLÜ TıR ALEV ALEV YANDı   14:13   BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU!   14:09   KADıNLARA GÜÇ KATAN PROJE!   14:07   ARAS KAYRETLI’DEN ÇEVRE IÇIN ILHAM VEREN ÇAĞRı!   13:59   KALP HASTALARıNA SıCAKLıK UYARıSı!   19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?  
 
 
 
 
MESKİ İKMAL TESİSE AÇILDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, üst düzey teknolojik Makine İkmal Tesisi’ni faaliyete geçirdi.

 

Tarih : 19 Kasım 2022 Cumartesi 12:11

MESKİ, modernize ettiği üst düzey teknolojiye sahip Makine İkmal Tesisi sayesinde, hizmet kalitesini artırıyor. Yeni kurulan tesiste bulunan ambarlar sayesinde malzeme tedarik süreçleri kısalıyor, araç ve iş makinelerindeki arızalara daha hızlı müdahale ediliyor. Araç ve iş makinelerinin periyodik bakımlarının ve arızalarının giderilmesi işlemlerinin % 95’i MESKİ’nin kendi imkânlarıyla gerçekleştiriliyor. Atık depolarında oluşan atıklar kaynağında ayrıştırılarak, atıkların çevreye olan etkileri ortadan kaldırılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, üst düzey teknolojik Makine İkmal Tesisi’ni faaliyete geçirdi. Yeni kurulan tesiste; atık depolarından ambara, depolama alanlarından araç ve iş makinelerinin tamiratına kadar birçok hizmet bir arada sunuluyor. MESKİ, kaliteli hizmet ağlarına yenilerini de ekleyerek çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde hizmete açılan yerleşke sayesinde, makine parkının daha da verimli bir şekilde işletilmesi sağlanıyor. MESKİ, Türkiye’nin en büyük 3. filosu olma özelliğine sahip makine parkına, çevreci ve yeni model araçları dâhil etmesiyle, hizmet kalitesini de yükseltiyor. Yalın üretim teknikleriyle kaliteli ve yüksek verim odaklı hizmet sunan Makine İkmal ve Tesisleri Dairesi Başkanlığı,  konusunda uzman kadrolarıyla yıllık 2 bin 500 adet periyodik bakım ve 4 bin 500 adet arıza iş emrini karşılayabiliyor.

ARAÇ VE İŞ MAKİNESİ ARIZALARI İLE PERİYODİK BAKIMLARININ % 95’İ TESİS İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Tesiste kurulan tehlikeli ve tehlikesiz atık depoları ile oluşan atıklar kaynağında ayrıştırılıyor. Özellikle tehlikeli atıkların vakum teşkilatlı aktarma sistemiyle geçici depolama alanlarına transferi sayesinde; iş sağlığı ve güvenliği açısından uygun bir çalışma ortamıyla birlikte atıkların çevreye olan etkilerinin ortadan kaldırılmasına da olanak sağlanıyor. Kurulan sistemlerle tesisin ömrü uzatılarak, bakım-onarımda çalışan personelin daha etkin ve verimli çalışması için uygun koşullar yaratılıyor.

Tesis içindeki ambarlar sayesinde malzeme tedarik süreçleri kısalarak, araç ve iş makinelerindeki arızalara daha hızlı ve efektif müdahale ediliyor. MESKİ bünyesindeki araç ve iş makinelerinin bakım-onarımları, kurumun kendi öz kaynakları ile yapılıyor. Bu kapsamda yıl içinde oluşan araç ve iş makinelerinin arızalarının % 95’i MESKİ’ nin kendi imkânları ile tesis içinde tamir edilirken, %5’lik bir kısmı ise dış servislerden destek alınarak gerçekleştiriliyor. Böylelikle MESKİ hizmetlerinin daha hızlı ve az maliyetli bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sunuluyor.

MESKİ Makina İkmal ve Tesisler Dairesi Başkanı Engin Yıldız, “MESKİ Genel Müdürlüğü makine parkı, büyüklüğü ve teknolojik altyapısı itibariyle ülkemiz su ve kanalizasyon idareleri arasında örnek gösterilecek bir yapıya sahiptir. Sayın Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde hizmete açılmış olan yeni yerleşkemiz sayesinde, böylesine büyük ve teknolojik olan makine parkının daha da verimli bir şekilde işletilmesi sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  meski, ikmaltesis, büyükşehir, belediye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA