2 Ağustos 2025 Cumartesi



15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   PET ŞIŞEYLE BENZIN ALıP ORMANı YAKTıLAR   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!   14:35   EKMEN: “EYÜP CAN’ıN ÖLÜMÜNÜN TAKIPÇISIYIM”  
 
 
 
 
MERSİN’DE YAŞLI ÇİFT KORONAVİRÜSE GALİP GELDİ
   

Mersin’de korona virüse yakalanan 92 yaşındaki Halil Topçu ile eşi 82 yaşındaki Elif Topçu, hastanede 21 gün süren tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşup, evlerine geri döndü.

 

Tarih : 25 Aralık 2020 Cuma 13:35

Tedavileri doktor kontrolünde Erdemli ilçesindeki evlerinde süren ve konuşmakta güçlük çeken Topçu çifti insanları maske ve temizliğe dikkat etme konusunda uyarırken yaşlı çiftin bakımını ise korona virüsü hafif atlatan çocukları üstlendi.  

Annesi Elif Topçuyu tedavi için hastaneye götürdüklerini, bu esnada virüs kaptığını düşündüklerini belirten çiftin oğlu Mehmet Topçu, "Eve geldik, geldikten sonrada babama ve kardeşlerime de virüs bulaştı. Babam 92 yaşında annem 85 yaşında. Kardeşlerim ayakta atlattı, annem ve babamı hastaneye götürdük" ifadelerini kullandı.

Doktorların anne ve babasına iyi baktıklarını anlatan Topçu, insanları maske ve mesafe tedbirlerine uyması konusunda uyararak"Doktorlar tamam, virüs bitti dediler, eve gidebilirsiniz dediler. Taburcu olunca bizde eve getirdik. Doktorların gözetimi altında bakımlarını evde sürdürüyoruz” dedi.

Çiftin kızları Dudu Tanrıkulu ise şu şekilde konuştu: "Hastalığın nereden geleceği belli olmuyor. Herkes hijyene dikkat etsin. Biz bir aydır bu hastalıkla mücadele ediyoruz. Bizler genç olunca kolay atlattık. Anne babamız ağır atlattı. İnsanlara tavsiyemiz maskesiz dolaşmasınlar. Kendi hijyen ve temizliklerine dikkat etsinler. Çok şükür evimize geldi anne babamız, sağlığına kavuştu.”

Koranavirüs ile mücadeleyi kazanan yaşlı çift de insanlara maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, haliltopçu, eliftopçu, korona,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA