19 Aralık 2025 Cuma



15:11   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ONUR KONUĞU, PROF. DR. RUŞEN KELEŞ OLDU   14:46   KKTC 5. CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’DAN TOROSLAR’A ZİYARET   10:01   BÜYÜKŞEHİR’İN SANATÇILARI, ACEMAŞİRAN MAKAMINDA ESERLER SESLENDİRDİ    14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI  
 
 
 
 
TÜRKÇE KURSLARI BAŞLADI
   

Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu işbirliğiyle, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde göçmen topluluklara yönelik hizmet veren Sosyal Uyum Merkezi’nde, Türkçe A1 ve A2 kursları başladı. Verilen Türkçe eğitimleri ile göçmen topluluktan kişilerin, topluma adaptasyon süreçlerine katkı sağlanıyor. 2,5 ay sürecek olan kursta toplam 60 öğrenci, A1 ve A2 düzeyinde Türkçe öğreniyor.

 

Tarih : 18 Ekim 2022 Salı 10:51

Göçmen topluluktaki kişilerle yerel halkın sosyal uyumunu sağlamak; ilişkilerini, hayatlarını kolaylaştırmak adına Türkçe eğitimleri verildiğini kaydeden Sosyal Uyum Merkezi’nde Psikolojik Danışman olarak görev yapan Ebru Şahin, “Sosyal Uyum Merkezimizde, Halk Eğitim’in bizlere gönderdiği 2 öğretmenle eğitimimize devam etmekteyiz. Geçen dönem eğitimimiz sadece A1 düzeyindeydi. Bu yıl A2 kurslarımızı da açtık. Geçtiğimiz yıl A1 kursunda başarılı olan öğrenciler, bu yıl A2’ye devam hakkı kazandı. Toplamda şu an 60 öğrencimiz, haftanın 5 günü, 40 saat eğitim alıyor” diye konuştu.

“VERİLEN EĞİTİM SAYESİNDE, GÜNLÜK HAYATTA DAHA KOLAY İLETİŞİM KURABİLİYORLAR”

Türkçe Öğretmeni Özlem Zubaroğlu, göçmen toplulukta yer alan kişilerin, günlük hayatta daha kolay iletişim kurabilmeleri, hayata daha kolay uyum sağlayabilmeleri adına bu eğitimi verdiklerini belirterek, “Verilen eğitim sonunda, dışarıda konuşulan herhangi bir konuşmaya katılacak, ona cevap verebilecek düzeyde oluyorlar. Böylelikle iletişimleri daha kuvvetleniyor ve dışarıdaki ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabiliyorlar. A1 kursunda başarılı olan kursiyerlerimiz, A2 kursuna girmeye hak kazanıyor. Böylelikle artık basit konuşmaları geçip, biraz daha zor seviyeye gelmiş oluyorlar” ifadelerine yer verdi.

KURSİYERLER KURSTAN OLDUKÇA MEMNUN

5 ay önce A1 kursuna katıldığını, şu an ise A2 kursuna devam ettiğini ifade eden Emel Albakar, aldığı kurstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şu anda Türkçe’yi daha iyi konuşuyor ve anlıyorum. Kızlarımın okul ödevlerini beraber yapıyor, alışverişte ne istediğimi daha iyi anlatabiliyorum” dedi. İlk geldiğinde Türkçe bilmediği için çok zorlandığını söyleyen Albakar, “Geçen yıl Türkçe bilmiyordum. Sonra bu kurs açıldı, alfabeyi öğrendim. Şu anda yazıyorum ve her şeyi okuyorum” dedi.  

Kursiyerlerden Cihan Omer de, “Mersin’de 4 dört senedir yaşıyorum, ama 5 gündür Türkçe öğreniyorum. Ben kızlarım için Türkçe öğreniyorum. Alfabeyi biliyorum, kurstan da çok memnunum” diye konuştu.

Bir diğer kursiyer Halit Elbarek ise, “3 ay önce A1 seviyesinde eğitim aldım, şimdi A2’ye geliyorum. İyi ki öğrendim ve çok memnunum” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  türkçekursu, öğrenci, mersin, büyükşehir, mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA