6 Mayıs 2026 Çarşamba



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
     
 
YÜZDE 50 HİBELİ YEM DESTEĞİ BÜYÜKŞEHİRDEN
   

Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi koordinesinde, kent genelinde üretimin artması amacıyla çeşitli projelerle üreticileri desteklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, girdi maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı, büyükbaş hayvan yetiştiricilerine bir nebze de olsa nefes aldırmak adına yüzde 50 hibeli mısır flake yem dağıtımına başladı. Geçtiğimiz günlerde Silifke’de başlayan dağıtım, bu kez Mut ilçesinde gerçekleşti.

 

Tarih : 23 Eylül 2022 Cuma 11:45

Dağıtım töreninde bir konuşma yapan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “Mut ilçemizde, 45'i kadın olmak üzere 279 üreticiye bu zor zamanlarında 223 bin 400 kilogram mısır flake yem desteğini sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, tarım sektörünün yaşamış olduğu sorunları bir nebze de olsa gidermek amacıyla, tarımın her dalına destek olmaya çalışıyoruz. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerine bu sene, süt sığırcılığında enerji değeri yüksek, aynı zamanda sindirilebilirliği kolay olması sebebiyle mısır flake yem desteğini seçtik” diye konuştu.

 “YETER Kİ ÜRETMEKTEN VAZGEÇMEYİN”

Dağıtım törenine katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Arslan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hayvancılığı ve tarımı destekleme diye bir görevi yok. Ama Başkanımız Vahap Seçer; üreticinin bu zor süreçte yanında olunması ve birlikler veya kooperatifler aracılığıyla üretimin desteklenmesi gerektiğini düşünüyor. Vahap Başkan yalnız hayvancılık alanında değil; sulama, fidan, ve ekipman konusunda da her zaman üreticilerin yanında oldu. Yanında olmaya da devam edecek. Yeter ki sizler üretmekten vazgeçmeyin” ifadelerine yer verdi.

DEMİRBAŞ: “SÜT İNEKÇİLİĞİ ŞU ANDA DİBE VURMUŞ VAZİYETTE”

Mersin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Demirbaş, “Tarım ve hayvancılık alanında çok sıkıntılı bir dönemden geçmekteyiz. Özellikle hayvancılıkta süt inekçiliği şu anda dibe vurmuş vaziyette. Biz de üretici temsilcileri olarak, nereden destek alabilirsek, oraya gidip müracaatta bulunuyoruz. Bu konuda da Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı mısır flake dağıtım projesini oluşturdu. Yetiştirici ile kurumlar arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 

Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, “Yemin çok pahalı olduğu bu dönemde, Başkanımız Vahap Seçer’e vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mut Kemenli Kooperatif Başkanı Abdulkadir Kaya ise tarımda ve hayvancılıkta çok zor günlerden geçtiklerini ifade ederek, Başkan Seçer’in bu desteğinin hayvancılığa önemli katkılar sağladığını ifade etti.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  yetiştirici, mersin, büyükşehir, tarım

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA