4 Mayıs 2024 Cumartesi



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
ULAŞIMIN YENİ İSMİ ARTIK KENTBİS
   

Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park sahili boyunca 6 istasyonda 100 bisikletle hizmet veren KentBis, Mersinli’nin en sevdiği ulaşım aracı. KentBis bisikletlerini yenileyerek insanları bisikletle ulaşıma yönlendiren Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaptığı yeni bisiklet yolları ile de bisiklet kullanıcıları için ulaşımı daha kolay hale getirdi.

 

Tarih : 16 Eylül 2022 Cuma 12:22

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda Yapım Şefi olarak görev yapan Halil Şahin, Mersin’in fiziki yapısı, iklim koşulları ve sahip olduğu sahil şeridi ile bisiklet kullanımına uygun olduğunu belirterek, her geçen gün Kentbis kullanıcı sayısının artığını ifade etti. Şahin, teknolojik altyapısı geliştirilen Kentbis ile ilgili rakamsal verileri paylaşarak “Toplam 75 bin kullanıcımız bulunmaktadır. Aylık ortalama 10 bin kez kullanım mevcut” dedi. Adnan Menderes sahil şeridi boyunca bulunan 6 istasyonun lokasyon bilgilerini de paylaşan Şahin, “Her istasyon arasında 1,5 kilometrelik dilimler var. Bu; vatandaşlarımızın ulaşımı konusunda maksimum faydayı sağlaması için. İlk istasyonla son istasyon arasında da 7 kilometrelik bir mesafemiz bulunmakta” dedi.

“AMACIMIZ SPOR BİLİNCİ VE KEYİFLİ ZAMAN”

Şahin, Kentbis’in sağladığı avantajlardan da bahsederek, “Amacımız hem ulaşımı, hem rekreasyon alanı olarak sahil şeridinde, deniz kenarında sürüş avantajını sağlamak. Aynı zamanda vatandaşlarımızın spor bilinciyle, keyifli ve güzel zaman geçirilmesini sağlamak.  100 adet bisikletimiz bulunuyor. Her istasyonumuzda ortalama 24-30 arasında park peronumuz bulunmakta. 17 adet bisikleti mevcut bırakıyoruz. Dağılımlarını yetkili personellerimiz yapıyor. Boş alan bırakmamızdaki sebep ise, park esnasında zorluk çekmemeleri. Bunların dağılımları gün içerisinde yapılıyor” diye konuştu.

Bisiklet sürmenin avantajlarından, daha çok kişinin faydalanmasını arzu ettiklerini kaydeden Şahin, “Kullanıcı sayımızın çoğunluğunu gençler oluşturuyor. Uygun fiyatlarla, öğrenciye de destek oluyoruz. Deniz kenarında, manzaraya karşı istedikleri zaman arkadaşlarıyla, aileleriyle beraber gelip burada gönül rahatlığıyla bisiklet kullanabilirler. Bisiklet hem ulaşım, hem spor, hem de keyifli bir zaman geçirme aracı. Bu işin genci yaşlısı yok ve bisikletin modası hiçbir zaman geçmez” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK UCUZ BİR FİYATA BİSİKLET SÜREBİLİYORUZ”

Geçtiğimiz yıldan beri Kentbis uygulamasını kullandığını söyleyen Bekir Bıçakçı, “Bu uygulama sayesinde rahatça spor yapabiliyorum. Yürüyünce çoğu zaman yorulabiliyorum, ama bisiklet daha rahat. Sahil boyu uzun mesafe, rahat gezebiliyoruz bisiklet sayesinde. Çoğu kişinin bisiklet imkanı yok. Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkanlarla, çok ucuz bir fiyata bisiklet sürebiliyoruz. Gayet güzel bir uygulama. Bisikletli yaşam sağlıklı yaşam. Her zaman bunu uygulamaya çalışıyorum. Arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum” dedi.

Bisikleti hem spor yapma hem de rahatlama aracı olarak gören Saniye Güner ise, “Deniz kenarına inip bisiklet sürünce, bir rahatlama geliyor. Günün stresini atınca, insan mutlu oluyor. 2 yıldır Kentbis kartım var benim. Bisikletli yaşam sağlıklı yaşamdır. Ben spor yaptığım için, bisiklet sürmek üstüne çok iyi oluyor” diye belirtti.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  kentbis, mersin, bisiklet

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA