6 Mayıs 2026 Çarşamba



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
     
 
TURUNÇGİL KONGRESİ VE NARENCİYE FESTİVALİ KASIM AYINDA YAPILACAK
   

6-11 Kasım tarihlerinde ilk kez yapılacak “Uluslararası Turunçgil Kongresi” ve 12-13 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak “8. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali” hazırlıklarına yönelik bilgilendirme toplantı, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleşti.  

 

Tarih : 2 Eylül 2022 Cuma 15:22

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, 6-11 Kasım tarihleri arasında ilk kez yapılacak olan ‘Uluslararası Turunçgil Kongresi’ ve 12-13 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak olan ‘8. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’ hazırlıklarına yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, kongre ve festivalin tertip komitelerinde yer alan kurumların, meslek kuruluşları ve sivil toplum teşkilatlarının yönetici ve temsilcileri katıldı.

Turunçgil Dünyasının dünyaca bilinen en prestiji organizasyonu olan, ilki 1968’de Amerika Bileşik Devletleri’nde yapılan ve her 4 yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen 'Uluslararası Turunçgil Kongresi' ilk kez Mersin'de düzenlenecek. Yaklaşık 60 ülkeden 2 bin 500’e yakın katılımcının beklendiği ‘Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne tüm dünyadan danışman, üretici ve bilim insanları katılacak. Turunçgil ürünlerine ilişkin olarak binin üzerinde sunumun yapılması, teknik gezilerin düzenlenmesi planlanıyor.

Türkiye ve bölge açısından büyük önem taşıyan Turunçgil Kongresi'nin akabinde, 12-13 Kasım tarihlerinde ‘8. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’ düzenlenecek. Pandemi şartları nedeniyle iki yıl ara verilen Narenciye Festivali daha görkemli bir şekilde Akdeniz’in kıyısında yeniden yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşacak.

Yerli ve yabancı bilim insanları, turistlerin yoğun talep göstereceği, Mersin'in tanıtımı açısından büyük önem taşıyan bu iki etkinlik hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, görüş ve öneriler dile getirildi, bazı kararlar alındı.

Paylaş :
 
Etiketler :  turunçgil, mersin, festival, vali, mersinhaber

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA