6 Mayıs 2026 Çarşamba



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
     
 
“HADİ GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELİM” PROJESİ HAYATLARI DEĞİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR
   

Pandemi nedeniyle işsiz kalan 2 çocuk babası Musa Yelli, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi sayesinde, artık geleceğe güvenle bakıyor. İşsiz kaldıktan sonra tarlalarda yevmiye ile çalıştığını anlatan genç üretici, “Parayla almak istesek alamazdık, ama hiç para vermeden hayvan sahibi olduk. Geleceğe artık güvenle bakıyorum” dedi.

 

Tarih : 2 Eylül 2022 Cuma 10:34

Büyükşehir Belediyesi, ürettiği insan odaklı projelerle farklı kesimlere dokunmaya devam ediyor. 34 yaşındaki 2 çocuk babası Musa Yelli de, pandemi nedeni ile yaşadığı işsizlikten, Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde başlattığı ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi ile kurtulan vatandaşlardan.

Tarsus’ta yıllardır çalıştığı manifaturacıdan, pandemi nedeni ile ayrılmak zorunda kalan Musa Yelli, yaklaşık 1 yıl süren işsizliğin ardından, eşini ve çocuklarını Tarsus’ta bırakarak, baba ocağı olan Alanyalı Mahallesi’ne dönüş yaptı. ‘Ne yapacağım’ diye kara kara düşünerek günlerini tarlalarda, ormanda yevmiye ile çalışarak geçiren Yelli’nin şansı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üreticileri desteklemek amacıyla başlattığı ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi ile gülmeye başladı.

“BU PROJE GELDİKTEN SONRA KENDİ İŞİM OLDU”

Mahalle muhtarından aldığı bilgi ışığında projeye başvurduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini almaya hak kazandığını söyleyen Yelli, “Buraya geldiğimde ‘Ne yapacağım’ diye düşünüyordum. Tarlaya, orman işine gidiyordum. Fakat sonu yoktu. Bu proje geldikten sonra kendi işim oldu. Daha da iyi olacak inşallah” dedi.

Proje kapsamında 25 koyun ve 4 ton yem desteği aldığını aktaran Musa Yelli, “İlk yıl 9 doğum oldu, 5’ini belediyeye geri verdim. Bu yıl 18 doğum oldu, onun da bir kısmını önümüzdeki yıl vereceğim. 200’e kadar çoğaltmayı düşünüyorum. Kurbanlık satışımız olacak. Dişi hayvan satışımız, et, süt, peynir satışımız olacak” ifadelerine yer verdi.

“KENDİ İMKÂNLARIM İLE BÖYLE BİR İŞE GİRİŞEMEZDİM”

Yelli, kendi imkânları ile böyle bir işe girişemeyeceğinin altını çizerek, “Güzel bir proje. 25 hayvan verdiler. Parça parça geri alacaklar, hiçbir zorluğu yok. Maddi bir sıkıntısı yok. Parayla almak istesek 25-30 bin lira öderdik, ama hiç para vermeden hayvan sahibi olduk. ‘Yapabilir miyim yapamaz mıyım? Geri Tarsus’a dönmem gerekir mi?’ diye düşünüyordum. Buraya gelirken evimi getirmemiştim. Hayvanlar verildikten sonra buraya ev yaptırdık. Ondan sonra tam kesin dönüşümüzü yaptık. Daha da iyi olacak. Geleceğe artık güvenle bakıyorum” diye konuştu.

“DEĞİL 25 KOYUN, 1 KOYUN ALACAK DURUMUMUZ YOKTU”

Eşine, koyunların yetiştirilmesinde destek olduğunu söyleyen Sultan Yelli ise duygularını, “Eşim sigortalı işte çalışıyordu. Çalıştığı yerde sıkıntılar oldu, pandemi girdi, ondan sonra buraya yerleşme kararı aldık. Her şey bir anda oldu. Küçükbaş hayvan desteği aldık. Normalde biz kendi imkanlarımızla değil 25 koyun, 1 koyun bile alamazdık. Çünkü hiç durumumuz yoktu. Eşim 1 sene çalışmadı. Ondan dolayı buraya yerleştik zaten. Vahap Seçer beye teşekkür ederim” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  hadigelköyümüzedestekverelim, büyükşehir, proje, umut

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA