3 Şubat 2026 Salı



12:00   KÜLTÜR VE SANAT EVLERI GENÇLERI ÜRETIME KAZANDıRıYOR   11:01   MERSIN’DE 72 YAŞıNDAKI OSMAN AMCA HAFıZ OLDU   10:38   SON 5 YıLDA TÜRKIYE’YE 250 MILYON $ YATıRıM YAPAN ÇIMSA’DAN IHRACATA 1,5 MILYAR $’LıK KATKı   10:06   MERSIN’DE BERAT KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:02   MERSIN’DE SELIN IZLERI SAHILLERDEN SILINIYOR   09:58   MERSIN’DE AV SıRASıNDA DOMUZ SALDıRıSı KAMERADA   15:48   MERSIN’DE SIGARA KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON: 4 TUTUKLAMA   15:44   MERSIN’DE SELIN VURDUĞU KıRSAL MAHALLELERDE YARALAR SARıLıYOR   14:42   MERSIN MUHTARLAR DERNEĞI’NDEN ARBEL’E ZIYARET   10:47   SEL SONRASı ’MILYONLUK’ YAZLıKLARıN ÖNÜNDE ’EKMEK’ MÜCADELESI   10:41   TOROS DAĞLARıNDAKI YıLKı ATLARı VE YABANI HAYVANLAR UNUTULMADı   10:37   MERSIN’DE IKLIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÇALıŞMALARı MASAYA YATıRıLDı   13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU  
 
 
 
 
YAYLADA GÜREŞ MÜSABAKASI YAPTILAR
   

Erdemli ’de bulunan yayalarda düzenlene şenlikte Yörükler güreşçiler 15 farklı kategoride birinci olmak için yarıştı.

 

Tarih : 1 Eylül 2022 Perşembe 10:08

Erdemli ‘de Torosların eteğinde bulunan yaylada düzenlenen şenlikte 350 Yörük ata sporu güreş müsabakasına katılırken, 15 farklı kategoride yarışan güreşçiler birinci olmak için kıyasıya mücadele verdi, heyecanlı anlar yaşandı.

Mersin Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen 36’ıncı Geleneksel Hacıalanlı Yaylası Güreş Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Yaylada düzenlenen geleneksel güreş şenliklerine 15 ayrı kategoride 350 Yörük katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan güreşler akşama kadar sürdü. Dereceye girmek için kıyasıya mücadele veren sporcuları binlerce kişi izledi. Gün sonunda dereceye girenlere madalyaları Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından verildi. Güreşleri izleyemeye gelen vatandaşlar, çekişmeli müsabakalar geçtiğini kaydetti. Bir yıl öncesinden hazırlanmaya başladıklarını anımsatan sporcular ise ata sporu güreşlerin güzel geçtiğini ve hak edenlerin kazandığını ifade etti.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Türk milletinin şanlı tarihinde yer alan büyük destanlar sayesinde bugün bu topraklarda özgürce yaşadıklarını ifade ederek “Üzerinden bir değil, bin asır geçse de Türk’ün gücünü, Türk’ün kudretini, dünyaya tanıtacağız. Binlerce yıl geçse de bu kültürü bu güzelliği yaşatacağız. Kültürünü kaybeden toplumların yaşamadığını görüyoruz. Biz de kültürümüzü unutturmamak adına, gelecek kuşaklara aktarmak adına, 350 tane güreşçimiz, sporcumuzun 15 kategoride sabahın dokuzundan günün geç saatlerine kadar bu kültürü yaşatmak adına burada varlığımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  erdemli, mersin, yörük, güreş, spor

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA