19 Nisan 2024 Cuma



11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı   11:12   MERSIN’DE IKI OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 5 YARALı   11:11   OTOMOBIL TıRA ARKADAN ÇARPTı: 1 ÖLÜ   11:09   ÇOK SAYıDA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI, 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:08   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU, 2 KIŞI TUTUKLANDı   11:07   ÇBK KUPAYı KAYBETTI   11:46   HıZLı TREN ILE ADANA-MERSIN ARASı ULAŞıM 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   KILOSU 50 ILE 350 TL ARASıNDA: MERSIN’DE AÇıKTA ERIK HASADı BAŞLADı   11:44   AKMİB, ILK ÇEYREKTE YINE AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONU   11:42   AV YASAĞıNıN BAŞLAMASıYLA BALıK ÇEŞITLILIĞI AZALACAK, FIYATLAR AYNı KALACAK   11:41   “BIZIM ODAĞıMıZıN ‘MERSIN’ OLMASı LAZıM”   11:40   MESKİ, EBRD VE İLBANK A.Ş. YETKILILERI TARAFıNDAN ZIYARET EDILDI   11:38   “MERSIN’DEN ANLAMLı BIR SONUÇ ÇıKTı”   11:35   MERSIN’DE ARAÇ LASTIKLERINI KESEN ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
ANTALYA’DAN GELEN TOHUMLAR TOHUM GEN BANKASI’NA KAZANDIRILDI
   

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın “Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla başlattığı atalık tohum kampanyası Mersin sınırlarını aşarak bir dayanışma ağı haline gelirken Antalya’da yaşayan emekli ziraat teknikeri Tarsus’a yolladığı tohumlarla Tohum Gen Bankası’na katkıda bulundu.

 

Tarih : 18 Aralık 2020 Cuma 16:03

Tarsus Belediyesi’nin kampanyasını basından öğrenince Başkan Bozdoğan’a bir teşekkür mektubu yazan Murtaza Yenitur, mektupla beraber Malatya’nın Arapgir ilçesine özgü dolmalık kurutmalık biberin atalık tohumlarını da gönderdi. Böylece Malatya’dan alınan, Antalya üzerinde Tarsus’a gelen o tohumlar Tarsus Belediyesi Tohum Gen Bankası’na kazandırıldı. Tarsus’ta ilk Arapgir biberi ekimi şubat ayı sonunda yapılacak.

TOHUM TAKASLARIYLA DAYANIŞMA AĞI ÖRÜLÜYOR

Tarsus Belediyesi’nin “Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla yürüttüğü atalık tohum projesi ile onlarca çeşit ürünün özgün tohumları koruma altına alınıyor, çoğaltılıyor ve üreticilere dağıtılarak ekimi yaygınlaştırılıyor. Tarsus Belediyesi Tohum Gen Bankası bir yandan atalık tohumları çiftçilere dağıtırken bir yandan da tohum takaslarıyla bir dayanışma ağı örüyor.

1968 yılından beri tarımla iç içe olan emekli ziraat teknikeri Murtaza Yenitur da bu dayanışmaya duyarsız kalmayarak basından öğrendiği proje dolayısıyla Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a bir mektup yazdı.  Adana Bölge Ziraat Okulu’ndan mezun olduğu için bölge tarımını iyi bilen Yenitur mektubuna Arapgir biberinin menşeini ve özelliklerini anlattığı bir not da ekleyerek Malatya’nın Arapgir ilçesine özgü Arapgir dolmalık, kurutmalık biberinin özgün tohumlarını da Tarsus Belediyesi’ne gönderdi.

“BİR KENTİN EN ÖNEMLİ GÜCÜ ÜRETİM DİNAMİKLERİNİ UYGULAYABİLMEKTİR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bu dayanışmasından dolayı Murtaza Yenitur’u görüntülü arayarak teşekkür ederken bu davranışın Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi. Bu dayanışmadan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Bozdoğan, şubat ayının sonunda tohumların ekiminin yapılacağını ve ürünleri de en kısa sürede Yenitur’a ulaştıracaklarının sözünü verdi.  Murtaza Yenitur da, Tarsus Belediyesi’nin atalık tohum projesiyle ilgili haberi okuduğunda duygulandığını belirterek, “Keşke yakın olsaydım da sizi ziyaret etseydim. İnşallah sizin gibi başkanlar çoğalır” şeklinde konuştu.

Bir kentin en önemli gücünün üretim dinamiklerini uygulayabilmek olduğunun altını çizen Başkan Bozdoğan, Tarsus genelinden ve birçok farklı yerden getirilen ata tohumlarının ileriki dönemde diğer belediyelerle işbirliği halinde olup onlara da dağıtacaklarını söyleyerek bu konuda öncülük yapmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  antalya, tohum, gen, banka, ata, tohum,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA