3 Ağustos 2025 Pazar



16:58   SEÇER: “BOMBOŞ BIR DOSYA VE DAYANAKSıZ IDDIALAR”   15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   PET ŞIŞEYLE BENZIN ALıP ORMANı YAKTıLAR   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI  
 
 
 
 
İLK KEZ LAVANTA BALI ÜRETİMİ YAPILDI
   

Silifke’de ilk kez lavanta balı üretimi yapıldı. İlçeye bağlı Kavak Mahallesinde lavanta bahçesine deneme amaçlı 20 adet arı kovanı koyarak üretildi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 12:00

Mersin'in Silifke ilçesinde ilk kez lavanta balı üretimi yapıldı.

İlçeye bağlı Kavak Mahallesinde Şehbal Kurtar’ın 14 dönümlük lavanta bahçesine deneme amaçlı 20 adet arı kovanı koyan bal üreticisi Hamdi Atalay, ilk bal sağımını yaptıklarını, verimden memnun olduklarını söyledi.

Lavanta bahçesi sahibi Şehbal Kurtar ile birlikte deneme amaçlı yaptıkları lavanta balında yüksek kalite yakaladıklarını ifade eden Atalay, “Tadı, aroması, rengi ve koyuluğu ile yüksek kalitede lavanta balı elde ettik. 20 kovanla deneme amaçlı başladığımız bu işi geliştirerek devam ettirmek istiyoruz. Toplamda 60 adet arı kovanımız vardı. Burada 20 kovanını kullanmıştık. Bundan sonra tüm kovanlarımızı lavanta bahçesi yanına getireceğiz” dedi.

Lavanta balını tadanların memnun kaldığını söyleyen Atalay, “Bu yıl hem normal kır balı hem de lavanta balı ürettik. Farklı kişilere iki balın da tadımını yaptırdık. Balı yiyenler lavanta balının aromasının ve tadının daha güzel olduğunu söylediler” diye konuştu.

Alternatif ürün olarak 14 dönümlük lavanta bahçesi yaptığını söyleyen Şehbal Kurtar, “Silifke bölgesinde 2018 yılında ilk kez alternatif ürün olarak lavanta ekimi yaptım. Bizlerden örnek alan bir çok kişi de üretim yapmaya başladı. Böylelikle lavanta bahçeleri giderek çoğaldı. Bir çok lavanta üreticisi sadece ürünün çiçeğini alıp yağını çıkartırken, biz bir yandan lavanta çiçeği ile arıları beslerken diğer yandan hasat döneminde lavantaları biçip yağını çıkartıyoruz. Arıların hiçbir zararı olmadığı gibi lavantaların döllenmesinde de çok faydası oluyor. Lavanta bu bölgede insanların yeni bir gelir kapısı oldu” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  lavantabalı, üretim, silifke, ilkkez

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA