16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
İLK KEZ LAVANTA BALI ÜRETİMİ YAPILDI
   

Silifke’de ilk kez lavanta balı üretimi yapıldı. İlçeye bağlı Kavak Mahallesinde lavanta bahçesine deneme amaçlı 20 adet arı kovanı koyarak üretildi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 12:00

Mersin'in Silifke ilçesinde ilk kez lavanta balı üretimi yapıldı.

İlçeye bağlı Kavak Mahallesinde Şehbal Kurtar’ın 14 dönümlük lavanta bahçesine deneme amaçlı 20 adet arı kovanı koyan bal üreticisi Hamdi Atalay, ilk bal sağımını yaptıklarını, verimden memnun olduklarını söyledi.

Lavanta bahçesi sahibi Şehbal Kurtar ile birlikte deneme amaçlı yaptıkları lavanta balında yüksek kalite yakaladıklarını ifade eden Atalay, “Tadı, aroması, rengi ve koyuluğu ile yüksek kalitede lavanta balı elde ettik. 20 kovanla deneme amaçlı başladığımız bu işi geliştirerek devam ettirmek istiyoruz. Toplamda 60 adet arı kovanımız vardı. Burada 20 kovanını kullanmıştık. Bundan sonra tüm kovanlarımızı lavanta bahçesi yanına getireceğiz” dedi.

Lavanta balını tadanların memnun kaldığını söyleyen Atalay, “Bu yıl hem normal kır balı hem de lavanta balı ürettik. Farklı kişilere iki balın da tadımını yaptırdık. Balı yiyenler lavanta balının aromasının ve tadının daha güzel olduğunu söylediler” diye konuştu.

Alternatif ürün olarak 14 dönümlük lavanta bahçesi yaptığını söyleyen Şehbal Kurtar, “Silifke bölgesinde 2018 yılında ilk kez alternatif ürün olarak lavanta ekimi yaptım. Bizlerden örnek alan bir çok kişi de üretim yapmaya başladı. Böylelikle lavanta bahçeleri giderek çoğaldı. Bir çok lavanta üreticisi sadece ürünün çiçeğini alıp yağını çıkartırken, biz bir yandan lavanta çiçeği ile arıları beslerken diğer yandan hasat döneminde lavantaları biçip yağını çıkartıyoruz. Arıların hiçbir zararı olmadığı gibi lavantaların döllenmesinde de çok faydası oluyor. Lavanta bu bölgede insanların yeni bir gelir kapısı oldu” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  lavantabalı, üretim, silifke, ilkkez

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA