25 Nisan 2024 Perşembe



12:31   SıCAKLAR ETKILEDI YENIDÜNYADA HASAT ERKEN BAŞLADı: FIYATı ÜRETICISINI SEVINDIRDI   12:29   TÜRKIYE, MEYVE ÜRETIMINDE DÜNYADA 4’ÜNCÜ SıRADA   12:27   MINIKLERDEN COŞKULU 23 NISAN KUTLAMASı   12:25   FESTIVALE FIS KONSERI DAMGA VURDU   12:20   MERSIN’DE ’1923 ÖĞRENCI 23 NISAN’ KONSERI VERDI   12:19   BAŞKAN SEÇER, ÇOCUKLARıN BAYRAM NEŞESINE ORTAK OLDU   12:15   TARSUSLULAR, 23 NISAN’ı BÜYÜK BIR SEVINÇLE KUTLADı   12:11   ERDEMLI’DE GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLIĞI   12:07   MERSIN’DE UNUTULMAZ 23 NISAN   12:04   MEZITLI’DE EMIR CAN İĞREK’LE 23 NISAN COŞKUSU!   12:02   ‘SIBERGÖZ-34’ OPERASYONLARı SONUCU 47 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   ‘SIBERGÖZ-33’ OPERASYONLARıNA 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:32   ASHİB, 2023 YıLıNıN HAYVANSAL GıDA DEVLERINI ÖDÜLLENDIRDI   11:31   KADıN VE GENÇ GIRIŞIMCILERE AB DESTEĞI   11:29    “İNŞAATıN YÜZDE 40’ı TAMAMLANDı”   11:28   TARıM IŞÇILERI 23 NISAN’ı ERIK HASADı YAPARKEN KUTLADıLAR   11:26   BAŞKAN BOLTAÇ KOLTUĞUNU MINIK ÖĞRENCIYE DEVRETTI   11:25   BAŞKAN YıLDıZ, 23 NISAN’DA KOLTUĞUNU MINIK EYLÜL’E BıRAKTı   11:23   AKSA’DAN ÖNGE’YE HAYıRLı OLSUN ZIYARETI   11:19   BÜYÜKŞEHIR 23 NISAN SEVINCINI KENTE YAYDı  
 
 
 
 
KREŞ ÖĞRENCİLERİ DENEY YAPARAK HEM EĞLENDİ HEM DE ÖĞRENDİLER
   

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi’nde düzenlenen “Mikroorganizmalar Projesi” çerçevesinde, minikler hem eğlendi hem de öğrendiler.

 

Tarih : 9 Ağustos 2022 Salı 13:25

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetlerine bağlı hizmet veren Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi’nde, minik öğrencilerle hafta boyunca mikroorganizmalar projesi çerçevesinde etkinlikler düzenlendi. Minikler, yaptıkları deneylerle hem eğlendi hem de öğrendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kreşlerde 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesinin ardından, çeşitli aktivitelerle yaz okulu devam ediyor. Öğrencilerle hem eğitici hem de eğlenceli aktiviteler yapılıyor. Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi’nde öğrenciler, öğretmenler eşliğinde çeşitli deneyler yaparak, hafta boyunca yararlı ve zararlı mikroorganizmaları inceleme fırsatı buldu. Mikrop barındıran ekmekle mikrop barındırmayan ekmeği deney ile gözlemleyen öğrenciler, aynı zamanda yararlı mikroorganizmaların da ne işe yaradığını, ekmek ve yoğurt mayalayarak ve sirke yaparak öğrendi. Öğrenciler, ayrıca MESKİ’nin sağladığı araçta mikroorganizmaları, bakterileri ve virüsleri gözlemleme fırsatı buldu.

“ÇOCUKLAR, BAKTERİLERİ VE VİRÜSLERİ GÖZLEMLEME FIRSATI BULDU”

Mikroorganizmalar projesi çerçevesinde çocuklarla birlikte deneyler, drama ve tiyatrolar yaptıklarını anlatan Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi Sorumlusu Kübra Tan, “MESKİ Genel Müdürlüğünün bize sağlamış olduğu araçla beraber çocuklar mikroorganizmaları, bakterileri ve virüsleri gözlemleme fırsatı buldular. Bu sayede ekmeğin nasıl mayalandığını, yoğurdun nasıl oluştuğunu, turşudaki sirke oranının nasıl asitleştiğini, bu etkinlikleri yaparak deneyimledik. Bugün de çocuklar mikroskopla, küçük mikropları inceleme fırsatı buldular. Bakterinin ve virüslerin nasıl oluştuğunu, bu sayede deneyimleme fırsatı buldular” ifadelerine yer verdi.

“YAŞAYARAK, EĞLENEREK ÖĞRENMELERİ İÇİN ÇOCUKLARIMIZI TEŞVİK ETTİK

Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi’nde öğretmen Burcu Özer ise “Mikroorganizmalar müzesi oluşturarak, yaşayarak, eğlenerek öğrenmeleri için çocuklarımızı teşvik ettik. Drama ve çeşitli oyun etkinlikleriyle bilişsel gelişimlerine, motor gelişimlerine katkı sunarak, çocuklarımızla eğlenceli vakit geçirdik. Ayrıca mikroorganizmalar projesi çerçevesinde, MESKİ gezici aracımızla çocuklarımızın gözlem yapmalarına fırsat sunduk” sözlerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  kreş, öğrenci, etkinlik, deney, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA