28 Mart 2024 Perşembe



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
BAŞKAN GÜLTAK, GÜNEŞ MAHALLESİNDE
   

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Güneş Mahallesindeki esnaf ile bir araya geldi.

 

Tarih : 4 Ağustos 2022 Perşembe 13:58

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Güneş Mahallesi esnafıyla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve parti yetkililerinin de katıldığı buluşmada söz alan Mahalle Muhtarı Nezir Elçi, mahalleye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan Gültak’a teşekkür etti. Mahallenin ihtiyaç duyduğu bazı hizmetleri dile getiren Elçi, öncelikli olarak sorunlu sokakların asfaltlanmasını talep etti.

“YASA GEREĞİ MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU SAĞLADIK VE BORÇLANMA YETKİSİNİ ALDIK”

Yaptığı konuşmasına, “Mersin Büyükşehir Belediyesinde, Cumhur İttifakı olarak 310 milyon TL borçlanma yetkisi verdik fakat biz bir türlü borçlanma yetkisini alamadık” diyerek başlayan Gültak, “Olağanüstü meclis toplantımızı 1 hafta öncesinden beyan ettim. Meclis gündeminde, borçlanma ve belediye hizmetlerini sağlayacak maddeler de vardı. Fakat Millet İttifakı; CHP ve HDP meclis üyeleri meclise gelmedi. Kanun gereği de meclisin açılabilmesi için üye tam sayısının salt çoğunluğunun orada hazır olması lazım. Bu da 20 ediyor. Belediyemizde, benimle birlikte 38 meclis üyemiz var. İlk gün meclisi toplayamadık, çünkü sayımız 16 idi. İkinci gün tekrar toplandık. Akdeniz Belediyesinin eksik kalan en önemli hizmeti asfalttır. Muhtarlarımızın, borçlanma yetkisinin verilmesi gerektiği yönünde muhalefet meclis üyelerine tavsiye verdiğini de biliyorum. Sonuç ne? İlk gün meclise gelmediler, ikinci gün ise boykot ettiler. Fakat bu kez biz, kanun gereği salt çoğunluğu sağladığımız için borçlanma yetkisini meclisten geçirdik” ifadelerine yer verdi.

“İLLER BANKASI’NDAN ÖDENEĞİ ALIR ALMAZ, ASFALT HİZMETİ ARALIKSIZ SÜRECEK”

Başkan Gültak, İller Bankası yetkilileri ile görüştüğünü kaydederek, “Teminatı hemen verebileceklerini söylediler. Şu an arkadaşlarımız, İller Bankası yetkilileri ile görüşüyor. İlk olarak 50 milyon lira borçlanma istedik ama yasal sınırımız olan 27 buçuk milyonu, teminatı alır almaz borçlanacağız. Asfalt tesisimiz hazır. Parayı bankadan aldığımız andan itibaren hemen bitüm alacağız ve tesisi harekete geçirip hızlı bir şekilde asfalt dökmeye başlıyoruz. Bu hizmetlerin bu kadar gecikmesinin sebebinin de Akdeniz Meclisinin CHP ve HDP’li meclis üyeleri olduğunu da herkes bilsin. Borçlanma istiyoruz, vermiyorlar. Üstelik biz Büyükşehir Belediyesine borçlanma yetkisi vermemize rağmen. Bundan sonra hızlı bir şekilde tüm mahallelerimize asfalt dökmeye başlayacağız, bunun için ilgili arkadaşlara da talimat verdim” dedi.

“AĞIR BORÇ YÜKÜ VE ZOR KOŞULLARA RAĞMEN HİZMET ÜRETTİK”

Başkan Gültak, göreve gelir gelmez Güneş Mahallesi’nde yaptıkları ilk hizmetlerden birinin de pazar sokağını yenilemek olduğunu hatırlattı, bu sayede mahalleli kadınların çamur ve su birikintisi içinde alışveriş yapmaktan kurtulduğunu anlattı. Akdeniz Belediyesini 232 milyon borç yükü ile devraldığını vurgulayan Gültak, “Belediyeyi biz bu hale getirmedik. Meclisimizde de borç ve satış yetkisi istediğimizde bazı arkadaşlar bize kızdı ama bu borcu ben yapmadım ki. Sizler yaptınız bu borcu, bizler yıllarca yönettiğiniz bu mahalleleri. Birçok gayrimenkulünü sattınız ama vaka ortada. Dolayısıyla biz zor koşullara rağmen bu hizmetleri hayata geçirdik” diye konuştu.

“ETÜT MERKEZİ VE AKADEMİK EĞİTİM SETİNDEN FAYDALANIN”

Gençlerin ve çocukların eğitim için hayata geçirdikleri projeleri de anlatan Gültak, kendisini dinleyen gençlere seslendi, belediyenin sunduğu ücretsiz üniversite hazırlık kursu ve akademi eğitim setinden faydalanmaları çağrısında bulundu. Etüt Merkezine gelen öğrencilerden 10’unun, YKS’de Türkiye sıralamasında ilk 10 bine girdiğinin altını çizen Gültak, “Çay Mahallesi’nde yaşayan Deniz Barçatayın adlı gencimiz de belediyemizin hazırlayıp ücretsiz sunduğu online akademik eğitim seti ile YKS’ye hazırlanıp, sayısal alanda 543 puanla Türkiye 496’ncısı, Akdeniz ilçe genelinde 1’inci oldu. Deniz’in şimdiki hedefinde bilgisayar mühendisi olmak var. Akdeniz’de, daha önce bu eğitim merkezleri ve eğitim desteklerinin hiçbiri yoktu. Gençlerimize eğitimde yeni imkânlar sunuyor, eğitim sürecinde onlara fırsat eşitliği sağlıyoruz” sözlerini kullandı.

Ayrıca, Akdeniz Belediyesinin düzenlediği kültür ve doğa gezilerini de hatırlatan Başkan Gültak, Hatay, Gaziantep veya Mut gezilerine katılmak isteyen mahalleli kadınlar ile kızlarının, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne isimlerini yazdırmalarının yeterli olduğunu söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mustafagültak, mersin, akdeniz, gezi, mahalle

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA