3 Mayıs 2024 Cuma



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
“PUNCH ATÖLYESİ”NDE HEM SOSYALLEŞİYORLAR HEM DE EĞLENİYORLAR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde kadınalar yönelik “Punch Atölyesi” açıldı. Atölyeye katılan kadınlar hem sosyalleşiyorlar hem de punch işliyorlar.

 

Tarih : 1 Ağustos 2022 Pazartesi 12:28

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin bünyesinde hizmet veren Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde, kadınlara yönelik olarak “Punch Atölyesi” başladı. Açık havada, deniz kenarında kurulan atölyeye katılan kadınlar hem sosyalleşiyor hem de ilmek ilmek punch işliyor.

KADINLAR İLMEKLERİ ATTIKÇA RAHATLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir’in kurduğu üretici kadın stantlarında yer alan anne kız Zakine Alkış ve Gülan Alkış ise bu atölyede gönüllü olarak eğitmenlik yapıyor. Hobi olarak Punch işlemesi öğrenen kadınlar, tokadan takıya, kırlentten kıyafetlere kadar pek çok yerde kullanılan el işini, ileride Büyükşehir’in üretici kadın stantlarında yer alarak kazanca da dönüştürebileceklerini ifade ediyor. Haftada 1 gün 3’er saatlik derslerle 3 hafta boyunca devam edecek kursa 32 kadın katılıyor. Punch Atölyesi 3 haftalık kurs bitiminde yeni katılımcılarla devam edecek.

“PUNCH İLE HER TÜRLÜ ŞEY YAPILIYOR, GENİŞ BİR ÇERÇEVESİ VAR”

Eğitmen Zakine Alkış, “El işi gerçekten ruha iyi geliyor. Çünkü onu yaptığın zaman farklı bir alemde oluyorsun. Ne çıkacak merak ediyorsun. Acaba bu nasıl olacak derken, hiçbir şey düşünmüyorsunuz. Her kadın için el işi yapmak, bir şeyler yapmak çok güzel. Punch ile yapılan toka, takı, çanta, kırlent, kıyafetlere, çantalara aksesuar olarak kullanılabilir. Her türlü şey yapılıyor, geniş bir çerçevesi var” ifadelerine yer verdi.

“KADINLARIMIZ BUNU HOBİDEN İŞE ÇEVİREBİLİRLER”

Eğitmen Gülan Alkış, gönüllü olarak Punch eğitimi verdiklerini ve çok iyi gittiğini anlatarak,  “Belediyemizin vermiş olduğu destekle, ben de stant açmaya başlamıştım ve şu an öğrendiğimi diğer kadınlara öğretmeye başlıyorum. Haftada 1 gün 3 saat olarak eğitimimiz devam ediyor. 3 hafta boyunca sürecek. Sonrasında devam etmesini isteyen kadınlarımız da var. Kadınlarımıza bunu öğrettikten sonra, onlar da bunu hobiden çok işe çevirebilirler ve benim gibi onlar da stantlarımızda yer alabilirler” dedi.

“PUNCH, İĞNE VE İPLİKLE YAPILAN BİR İŞLEME SANATI”

Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleri sayesinde yeni insanlarla tanıştıklarını ifade eden İlknur Oğul, “El emeğimizi satacak alanlar oluyor. Yeni ürünler yapmış oluyoruz. Açık alanda, sahil kenarında sosyalleşiyoruz. Hocalarımız çok iyi. Ayrıntılı ve güzel anlatıyorlar. Mis gibi bir ortamda güzel şeyler öğreniyoruz. Punch, iğne ve iplikle yapılan bir işleme sanatı. Kırlentler, çantalar, elbiseler, kotlar… Hayal gücünüzün ürettiği her alanda kullanabileceğiniz bir şey” diye konuştu.

“PUNCH DİNLENDİRİCİ BİR EL İŞİ”

Nilüfer Sert, Punch’ın çok dinlendiren bir el işi olduğunu ifade ederek, “Belediyemizin bize sunduğu çok güzel bir etkinlik. Daha önceki etkinliklerine de katılmıştık. Çok memnunuz, çok güzel gidiyor, güzel şeyler öğreneceğiz. Yani bir şeyler yapmak, zaten ayrıca güzel geliyor. Punch da daha zevkli bir şey. Takip ediyordum, ama ilk defa kendim yapıyorum. İyi ki varsınız” sözlerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  punch, atölye, büyükşehir, kadın, etkinlik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA