3 Mayıs 2024 Cuma



17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ   11:50   SARıYıLDıZ VE ARSLAN, 1 MAYıS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   11:49   BAŞKAN BOLTAÇ, 1 MAYıS’TA IŞÇILERLE BERABER YÜRÜDÜ   11:46   SAKINLIĞI SEVENLER IÇIN KıZKALESI’NIN EN GÜZEL ZAMANı   11:40   ÇADıRDA YAŞAYAN AILE ELEKTRIĞE KAVUŞTU   11:37   MERSIN’DE SAHTE IÇKI ÜRETEN ŞAHıS YAKALANDı   11:35   MERSIN’DE TRAKTÖR ŞARAMPOLE DEVRILDI: 1 ÖLÜ   11:32   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 TUTUKLAMA   11:31   MERSIN’DE YANGıN EMNIYET ŞERITLERININ BAKıMı YAPıLDı   11:30   MSK, PLAY-OFF’LARDA YARı FINALDE   19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI  
 
 
 
 
ÜRETİCİLERE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DAĞITILDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Hadi Gel Köyümüze Destek Vereli” projesi kapsamında 13 üreticiye 325 adet küçükbaş hayvan verildi.

 

Tarih : 28 Temmuz 2022 Perşembe 12:46

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi çerçevesinde 13 üreticiye 325 adet küçükbaş hayvan teslim edildi.

Kadın çiftçilerin başvurularının pozitif ayrımcılık yapılarak değerlendirildiği proje çerçevesinde, Veteriner Hekimler Odası tarafından da 1 yıl süresince ücretsiz aşı ve bakım desteği sağlanıyor. Çelebili Mahallesi’nde yapılan dağıtım töreninde proje hakkında bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanvekili Selçuk Şahutoğlu, 2020 yılında bin 500 hayvanın Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınıp, üreticiye ücretsiz olarak dağıtımı ile başlayan projede, 2021 yılında da bin 500 hayvanın satın alınarak dağıtıldığını, ancak 2022 yılına gelindiğinde üreticilerden yeni doğan 527 adet hayvanın belediyeye geri verildiğini söyledi.

Şahutoğlu, her yıl 60 üreticinin her birine, 24 dişi 1 adet de erkek olmak üzere 25 küçükbaş hayvanın teslim edildiğini ifade ederek, “2020 yılında hayvanları teslim ettiğimiz üreticilerimiz, hedeflerimiz doğrultusunda şu anda o hayvanları yetiştiriyor, çoğaltıyor ve sonraki yıllarda, bizden aldığı 25 hayvanı peyderpey teslim ediyor. Biz de bu hayvanları yeni üreticilerle buluşturuyoruz. 2022 yılına geldik ve projemizin 3. yılındayız. 2020 yılında dağıttığımız bin 500 hayvandan doğan 527 yavruyu, bu yıl üreticilerimiz bize verdi. Biz ise 963 hayvanı satın aldık. Yani bu yıl dağıttığımız bin 500 hayvanın 527’si, 2020 yılında dağıttığımız hayvanların yavrularından oluşuyor. Bu durum, bir süre sonra projenin tamamen kendi kendini sürdürebilir hale geleceğini gösteriyor. Ulaşmak istediğimiz nokta, 5. yılın sonunda temin edilecek hayvanların tamamının kendi üreticilerimiz tarafından çoğaltılması ve bu hedefe de emin adımlarla ilerliyoruz. Başkanımız öncülüğünde başladığımız bu proje, gayet başarılı şekilde devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Hedefinin daha fazla üretim yapmak olduğunu belirten Projeye başvurusu onaylanan kadın üreticilerden Münevver Yılmaz, "Genç bir üretici olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Bey’in hayata geçirdiği bu projeye adım atmak istedim. Zaten daha önce de aklımızdaydı ama piyasadan, ekonomiden dolayı yapamıyorduk. Böyle bir projeye girmek istedim ve başvurum onaylandı. Hedefim daha da fazla üretmek, sürü yapmak” dedi.

Hayvancılığın içerisinde büyüdüğünü ifade eden kadın çiftçilerden Ferdane Turgut ise “Bu projeyi gerçekten gönülden onaylıyorum. Yapmak isteyen herkese de tavsiye ediyorum. Belediye yetkilileri köyümüze geldiler, projeden söz ettiler ve gönüllü olarak katıldım. Onaylandı ve çok mutluyum. Hedefim mümkün olduğunca çoğaltabilmek. Ben zaten hayvanların içinde büyüdüm, hayatım hayvancılık” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  küçükbaş, hayvan, destek, mersin, üretici

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA