2 Mayıs 2026 Cumartesi



13:54   BAKAN URALOĞLU DUYURDU:"ÇEŞMELİ-KIZKALESİ OTOYOLUNDA İLK KISIM TEMMUZ AYINDA AÇILACAK"   13:52   KUMA SAPLANA SAPLANA TEZAHÜRAT EŞLİĞİNDE HALAT ÇEKTİLER   12:07   BAKAN URALOĞLU: "35 DAKİKA KISALAN SEYAHAT SÜRESİYLE TOPLAM 1 MİLYAR 58 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ"   12:04   MERSİN’DE KADIN ÜRETİCİLERE BİTKİ ÇAYI EĞİTİMİ   12:03   YÜZLERCE ÖĞRENCİNİN "10 NUMARA" DAVETİNE ARDA GÜLER’DEN CEVAP GELDİ   21:50   MUT-SILIFKE YOLUNDA HEYELAN RISKI TARIH OLUYOR   15:44   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ, HEDEF TÜRKİYE’DE İLK 3"   15:41   AKDENİZ’DE İKİNCİ ’BİLGİ LİMANI KÜTÜPHANESİ’ HİZMETE GİRDİ   11:25   PASAJDA ÖLÜ BULUNAN EYÜP CAN’ıN ILK DURUŞMASı GÖRÜLDÜ: OLAY YERINDE ÇIFTE KEŞIF YAPıLDı    11:23   TARSUS’TA 400’Ü AŞKıN GÜREŞÇI ER MEYDANıNA ÇıKACAK   11:21   BAŞKAN BOLTAÇ: "BU BAŞARı HEPIMIZ IÇIN GURUR VERICI"   11:20   MERSİN’DE HAL KATLI KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI    16:03   HSK ÜYESI YURTSEVER’DEN MERSIN ADLIYESI’NE ZIYARET   15:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALK KART NİSAN AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   14:12   YÜZLERCE ÖĞRENCİDEN ARDA GÜLER’E "10 NUMARA" DAVET   12:29   BAŞKAN YILDIZ, ÜRETİCİ VE KÖYLÜ PAZARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   10:58   KALICI VE NİTELİKLİ ÇÖZÜMLERLE MEZİTLİ’DE TEKNİK STANDARTLARA UYGUN YOL ÇALIŞMALARI   10:11   SİLİFKE’DE AŞHANEDEN HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYE SICAK YEMEK DESTEĞİ   10:05   TARSUS’TA YENİ KUR’AN KURSU KAPILARINI AÇTI   10:01   MESKİ’NİN LABORATUVARI ULUSLARARASI STANDARTLARDA GÜVEN TAZELEDİ  
 
 
 
 
TOROSLAR TÜM KRİTERLERİ YERİNE GETİREREK ‘SIFIR ATIK BELGESİ’Nİ ALDI
   

Toroslar Belediyesi tüm kriterlere uyarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği’nce ’sıfır atık belgesi’ni aldı.

 

Tarih : 16 Aralık 2020 Çarşamba 15:21

Mersin Toroslar Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, atık oluşumunun azaltılmasının yanında atıkların kaynağında ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması için başlatılan çalışmalar, başarılı bir şekilde yürütülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğine uygun olarak hizmet binalarına 'Sıfır atık yönetim sistemini' kuran belediye, Yunus Emre Kültür Merkezinin ardından belediyenin ana hizmet binası için de 'sıfır atık belgesi' almaya hak kazandı.

Proje kapsamında belediye personeline eğitim verilerek, hizmet binalarındaki çöp kovalarını kaldıran belediye, çöp kovalarının yerine ambalaj atıkları (cam, kağıt, plastik, metal), organik ve diğer atıklar için toplama kutuları yerleştirdi. Tüm kriterleri yerine getirdikten sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuru yapan belediye, değerlendirme sonucunda ikinci sıfır atık belgesini de almayı başardı.

Park ve Bahçeler ve Makine İkmal Müdürlüğü binalarının da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından değerlendirme aşamasında olduğu bildirildi.

"Temiz ve sağlıklı bir gelecek için çalışıyoruz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, doğaya ve çevreye duyarlı bir anlayışla çalıştıklarını ve bu kapsamda projeler geliştirdiklerini söyledi. Yılmaz, "Sağlıklı bir gelecek için ilçemizde ve kurumumuzda geri dönüşüm konusuna önem veriyoruz. Yeni nesle temiz ve daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak amacıyla çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdürüyoruz. Sıfır atık projesi kapsamında belediyemizdeki çöp kovalarını kaldırarak bunların yerine geri dönüşüm kutularını yerleştirdik. Çalışmalarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğince değerlendirildi ve ikinci sıfır atık belgemizi almayı hak ettik."

Paylaş :
 
Etiketler :  toroslar, sıfır, atık, çöp, yunusemre,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA