2 Mayıs 2026 Cumartesi



21:50   MUT-SILIFKE YOLUNDA HEYELAN RISKI TARIH OLUYOR   15:44   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ, HEDEF TÜRKİYE’DE İLK 3"   15:41   AKDENİZ’DE İKİNCİ ’BİLGİ LİMANI KÜTÜPHANESİ’ HİZMETE GİRDİ   11:25   PASAJDA ÖLÜ BULUNAN EYÜP CAN’ıN ILK DURUŞMASı GÖRÜLDÜ: OLAY YERINDE ÇIFTE KEŞIF YAPıLDı    11:23   TARSUS’TA 400’Ü AŞKıN GÜREŞÇI ER MEYDANıNA ÇıKACAK   11:21   BAŞKAN BOLTAÇ: "BU BAŞARı HEPIMIZ IÇIN GURUR VERICI"   11:20   MERSİN’DE HAL KATLI KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI    16:03   HSK ÜYESI YURTSEVER’DEN MERSIN ADLIYESI’NE ZIYARET   15:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALK KART NİSAN AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   14:12   YÜZLERCE ÖĞRENCİDEN ARDA GÜLER’E "10 NUMARA" DAVET   12:29   BAŞKAN YILDIZ, ÜRETİCİ VE KÖYLÜ PAZARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   10:58   KALICI VE NİTELİKLİ ÇÖZÜMLERLE MEZİTLİ’DE TEKNİK STANDARTLARA UYGUN YOL ÇALIŞMALARI   10:11   SİLİFKE’DE AŞHANEDEN HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYE SICAK YEMEK DESTEĞİ   10:05   TARSUS’TA YENİ KUR’AN KURSU KAPILARINI AÇTI   10:01   MESKİ’NİN LABORATUVARI ULUSLARARASI STANDARTLARDA GÜVEN TAZELEDİ   09:57   TARSUS BELEDİYESİNDEN ÜRETİCİYE DESTEK BÜYÜYOR   09:54   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "KÜRESEL REKABET İÇİN ‘MADE İN TÜRKİYE’Yİ MARKALAŞTIRMALIYIZ"   16:00   AKDENIZ ZABıTASı DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   15:56   BAŞKAN YILDIZ’DAN 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   15:44   MERSIN’DE 260 ÖĞRENCI HAFıZLıK ICAZETI ALDı  
 
 
 
 
“HALK GÜNÜ”NDE TOKİ SAKİNLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
   

Göreve geldiği ilk haftadan itibaren, salgın günleri hariç “Halk Günü” düzenleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan bu kez TOKİ konutlarında oturan sakinler ile bir araya geldi

 

Tarih : 8 Temmuz 2022 Cuma 12:56

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, virüs salgını süreci hariç, göreve geldiği ilk haftadan itibaren aralıksız olarak düzenlediği ’Halk Günü’ etkinlikleri çerçevesinde Esenbağlar Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

Tarhan, Esenbağlar Mahalle Muhtarı Hasan Develi, Yeni Mahalle Muhtarı Ömer Kaykaç, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda, iletilen talepleri buluşmada hazır bulunan birim müdürlerine aktararak çözümünü sağlayarak, vatandaşların sıkıntı ve önerilerini dinledi.

Kendisine iletilen sorunlara çözüm üretmeye devam eden Tarhan, gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgilendirmelerde de bulundu. Çevrede yaşayan vatandaşlar da 'Halk Günü'ne yoğun ilgi gösterdi. Mezitli Belediyesi ile ilgili şikâyetlerini doğrudan Başkan Tarhan’a anlatma olanağı bulan vatandaşlar, başta ekonomik sıkıntı olmak üzere ülke gündeminde yer alan konularda da bilgi alışverişinde bulundular.

"MEZİTLİ'Yİ FARKLI KILAN DAYANIŞMA VE BİRLİKTELİKTİR"

Başkan Tarhan, Mezitli’nin her geçen gün daha fazla büyüyerek gelişen bir ilçe olduğunu dile getirerek, “Mezitli çok özel bir ilçe. Bu durum Mezitli’nin diğer ilçelerle kıyaslandığında çok daha hızlı gelişip büyümesi sonucunu doğuruyor. Ama biz bu büyümeden şikayetçi değiliz. Kontrollü ve sağlıklı bir büyüme yaşıyoruz. Bunda da en büyük rol Mezitli Belediyesi olarak kente kattığımız değer olmaktadır” diye konuştu.

Esenbağlar Mahallesi başta olmak üzere hemen her mahallede 'Gönüllü Evi' açtıklarını, yine Mezitli’nin tarihinde önemli bir yeri olan tarihi Taş Mektep’i sanatsal eğitim yapılmak üzere yeniden hayata döndürdüklerini belirten Başkan Tarhan, “Her türlü etkinlik ve buluşmada Gönüllü Evlerimizi kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun doğum gününü, kadınların altın günü buluşmasını Gönüllü Evimizde yapın. Yine gönüllü olarak çalışmalara destek olun. Aralarında profesörlerin, doktorların, öğretmenlerin bulunduğu gönüllüler her akşam bir semt pazarında buluşarak atıkları topluyor ve çiftçimize destek olmak amacıyla belediyemizin de katkısıyla kompost üretimi yapıyor. Başka gönüllülerimiz ürettiklerini satarak çocukların eğitimine katkı sunuyor. Diğer taraftan Covid-19 sürecini halkımızın gönüllü desteği ile rahat atlatan ilçelerden birisi olduk. Halkımız evlerinde ve Gönüllü Evlerimizde maske dikti, gıda desteği sağladı ve bu zorlu süreci dayanışarak atlattık. Vatandaşlarımızı da bu gönüllü ordusuna katılmaya davet ediyoruz. Hem Mezitli Belediyesiyle olan iletişimin daha kolay olması hem de yaşanılan sıkıntıların el birliği ile çözüme ulaşması ancak halkımızın işbirliği yapmasıyla daha verimli olacaktır. Biz de gönüllü çalışmalarımıza katılan vatandaşlarımıza ekonomik destek sağlayamasak da pek çok hizmetimizden ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlıyoruz. Mezitli’yi diğer kentlerden farklı kılan en büyük yönü vatandaşlar arasında olan bu dayanışma ve birliktelik ruhudur. Mezitli Belediyesinin en büyük gücü de halkının bu desteği ve güvenidir" ifadelerine yer verdi.

Başkan Tarhan, toplantıya katılan çocuklara Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ulusun kurtuluş mücadelesini kaleme aldığı 'Nutuk' kitabını hediye etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  neşettarhan, halkgünü, toki, vatandaş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA