28 Mart 2024 Perşembe



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
KÜLTÜR VE SANAT EVİNİN YIL SONU GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ
   

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Özgürlük Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nde yılsonu gösterisi düzenlendi.

 

Tarih : 8 Temmuz 2022 Cuma 11:02

Mersin Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Özgürlük Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nde yılsonu gösterisi düzenlendi. Farklı etkinlikler ve sergilerle renklenen gösteride hünerlerini sergileyen kreş miniklerine karneleri verildi.

Düzenlenen etkinliğe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Özgürlük Mahalle Muhtarı Ömer Erguvan, Yeşilçimen Mahalle Muhtarı Cemal Akçay, kültür sanat evi eğitmenleri ve kreş öğretmenleri, kursiyer gençler ve kadınlar ile çocukları katıldı. Birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklere sahne olan buluşmada, kreş öğrencisi miniklerin ‘Farecik’ ve ‘Senden Daha Güzel’ isimli gösterisi beğeni topladı.

“AKDENİZ’DE ARTIK BARIŞ VE SEVGİ VAR”

Etkinlikte kreş öğrencilerinin sahnelediği Diyarbakır yöresine ait halkoyunları, giyim ve el sanatları sınıflarının hazırladığı geri dönüşüm ve yöresel kostüm sergisi, eğitimde oyun etkinlikleri kursu öğrencilerinin hazırladığı İstiklal Marşı ve bayrak gösterisi izleyenlerden tam not aldı. Buluşmada, kreş öğrencisi miniklerin karneleri de törenle takdim edildi. Etkinlikte konuşan Başkan Mustafa Gültak, "Akdeniz’de artık, barış ve kardeşlik var. Artık Akdeniz’de hiç kimse dilinden, dininden, mezhebi ve etnik kökeninden dolayı ötekileştirilmiyor. Akdeniz artık sevgi ve muhabbet dolu. Tabi bu günlere kolay gelmedik. Ama sizlerle birlikte azimle devam ediyoruz. Özellikle kadınlar ve gençlere yönelik yoğun projeler üretiyoruz” ifadelerine yer verdi

“AKDENİZLİ KADINLAR, ARTIK DÖRT DUVAR ARASINDA DEĞİL”

Özgürlük Mahallesi’ne kazandırılan park ve aile sağlığı merkezi ile Tırmıl Tepe civarına yapılacak olan ve içinde kapalı spor salonu, gençlik merkezi ve futbol sahası olacak spor kompleksinden de bahseden Gültak, Akdeniz’in tüm mahallerine ve sakinlerine hizmetlerin artarak süreceğini vurguladı. Gültak, Akdeniz Belediyesinin de desteğiyle kurulan kadın kooperatiflerine üye olup üretim sürecine katılmaları için mahalleli kadınları davet ederek, "Akdeniz’in kadınları, artık dört duvar arasına sıkışan değil, üreten, ürettiklerini de satan, evine para götürebilen kadınlar olmaya başladı” diye konuştu.

Gültak, Akdenizli kadınları aralarında farklı illerin de olduğu kültür, tarih ve doğa gezilerine, gençleri ve çocukları da Silifke kampına gönderdiklerini hatırlatarak, “Amacımız, dezavantajlı durumda olan, hayatında hiç tatile veya denize gidememiş insanlarımıza bu imkanları sunmaktır” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  yılsonugösterisi, sanatevi, mersin, akdeniz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA