1 Ağustos 2025 Cuma



15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!   14:35   EKMEN: “EYÜP CAN’ıN ÖLÜMÜNÜN TAKIPÇISIYIM”   14:25   BOZYAZı’DA KAÇAK SIGARA OPERASYONU   14:20   MERSIN’IN 5 ILÇESINDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 8 GÖZALTı   14:18   TARSUS’TA KAZA YAPAN ELYAF YÜKLÜ TıR ALEV ALEV YANDı   14:13   BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU!   14:09   KADıNLARA GÜÇ KATAN PROJE!   14:07   ARAS KAYRETLI’DEN ÇEVRE IÇIN ILHAM VEREN ÇAĞRı!   13:59   KALP HASTALARıNA SıCAKLıK UYARıSı!   19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?   12:13   SıCAK HAVA SINIRLENDIRIYOR  
 
 
 
 
"TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN"
   

Covid-19 salgınına yakalanan ve hastalık sürecinin zorluklarını anlatan Tarsus İdmanyurdu Spor Kulubü Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir ve Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci hastalığın hafife alınmaması ve tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

 

Tarih : 15 Aralık 2020 Salı 15:03

Akdeniz Belediyesi Aralık Ayı Olağanüstü Toplantısı’nda  söz alan ve Covid-19 hastalık sürecini atlatan  Servet Dövenci hastalığı ağır geçirdiğini ifade ederek  hastalığın akciğerlerinde yarattığı tahribatın etkilerini  hala hissettiğini söyledi. İnsanların yüzde 80’inin hafif yüzde 20’lik kesiminin ağır atlattığını belirten Dövenci “ Bu yüzde 20’lik dilimin yüzde 10’unun ise bağışıklığı maalesef benim gibi virüse karşı koyamayacak yapıda. Ben hastalığımın dokuzuncu gününde gece ağırlaşarak hastaneye gittim ve doktorumdan zatürre olduğumu öğrendim. Hastanelerde çok sayıda salgınla mücadele eden hasta olduğu için odaların boşalmasını bekledim ve sabah saatlerinde yoğun bakım ünitesine geçebildim” dedi.

AŞI GELENE KADAR KORUNUN

Yoğun bakım ünitesindeki ölümlerden etkilendiğini söyleyen Dövenci şu şekilde konuştu; “Yoğun bakım ünitesinde günde  4 5 kişi hayatını kaybediyordu ve  bu sayı bazı günler artıyordu. Hastaların durumu çok kötü, siz siz olun aşı gelene kadar korunun. Ben yıllardır spor yapan ve sigara kullanmayan biriyim. Buna rağmen hastalığı çok ağır atlattım. Akciğerlerimde çok kötü tahribat var, fibrosiz diyorlar. Sağlıklı olmanın kıymetini şimdi çok iyi anlıyorum. Siz siz olun tedbirleri elden bırakmayın ve aşı gelene kadar kendinizi koruyun.”

Paylaş :
 
Etiketler :  tedbir, salgın, dövenci, meclis,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA