3 Şubat 2026 Salı



12:00   KÜLTÜR VE SANAT EVLERI GENÇLERI ÜRETIME KAZANDıRıYOR   11:01   MERSIN’DE 72 YAŞıNDAKI OSMAN AMCA HAFıZ OLDU   10:38   SON 5 YıLDA TÜRKIYE’YE 250 MILYON $ YATıRıM YAPAN ÇIMSA’DAN IHRACATA 1,5 MILYAR $’LıK KATKı   10:06   MERSIN’DE BERAT KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:02   MERSIN’DE SELIN IZLERI SAHILLERDEN SILINIYOR   09:58   MERSIN’DE AV SıRASıNDA DOMUZ SALDıRıSı KAMERADA   15:48   MERSIN’DE SIGARA KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON: 4 TUTUKLAMA   15:44   MERSIN’DE SELIN VURDUĞU KıRSAL MAHALLELERDE YARALAR SARıLıYOR   14:42   MERSIN MUHTARLAR DERNEĞI’NDEN ARBEL’E ZIYARET   10:47   SEL SONRASı ’MILYONLUK’ YAZLıKLARıN ÖNÜNDE ’EKMEK’ MÜCADELESI   10:41   TOROS DAĞLARıNDAKI YıLKı ATLARı VE YABANI HAYVANLAR UNUTULMADı   10:37   MERSIN’DE IKLIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÇALıŞMALARı MASAYA YATıRıLDı   13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU  
 
 
 
 
"’ŞİDDETE SIFIR TOLERANS’ İLKESİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİLMESİ GEREK”
   

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonun düzenlen ikinci toplantısı Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında düzenlendi. Vali Pehlivan, ‘Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesi doğrultusunda, kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek amacıyla toplumun her kesimi ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 28 Haziran 2022 Salı 10:48

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonunun ikinci toplantısı, Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Abdulhamit Erguvan’ın yanı sıra kaymakamlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, toplantıda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelenin hayati önem taşıdığını belirtti. 2021-2025 yıllarını içeren Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planının 30 Haziran 2021 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Pehlivan, eylem planının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 1 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen tanıtım toplantısında paylaşıldığını ifade etti.

Pehlivan, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele 4. Ulusal Eylem Planının 5 ana hedefinin bulunduğunu belirterek, bu hedeflerin “Adalete Erişim ve Mevzuat, Politika ve Koordinasyon, Koruyucu ve Önleyici Hizmetler, Toplumsal Farkındalık, Veri ve İstatistik” olduğunu söyledi. Pehlivan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokolle kamuoyuna duyurulan ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı’ çerçevesinde Valilik, müdürlükler, ilçelerde de kaymakamlıklarca kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hem mevzuat hem de uygulamaya yönelik çeşitli çalışmaların gerçekleştirildiğini vurguladı.

İl bazında üç ayda bir olacak şekilde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendiğini kaydeden Pehlivan, ‘Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesi doğrultusunda kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek amacıyla toplumun her kesimi ile birlikte hareket edilmesinin önemine işaret etti.

Mersin Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan sunumla devam eden toplantıda, Mersin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Risk Haritası hakkında bilgiler verilerek, vaka sayıları hakkında yapılan çalışmalar ve paydaş kurumlarla koordinasyon konuları ele alındı.

Söz konusu genelgede, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Müdürlüğü koordinesinde “2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülecek olan kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları çerçevesinde, yıl içerisinde ülke çapında en az 5 milyon erkeğe, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilecek şekilde gerekli planlamaların yapılması” hedefi bulunuyor.

Bu doğrultuda, Mersin’de de Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 110 bin erkeğe, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında farkındalık eğitimleri verilmesi yönünde tüm kamu kurumlarındaki erkek personel, Serbest Bölge, Hal Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, liman, kahvehaneler gibi erkeklerin yoğun çalıştığı alanlarda eğitimlerin yapılmasının planlandığı bildirildi. Mersin’de bu yıl şu ana kadar eğitim verilen erkek sayısının ise 42 bin 706 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Paylaş :
 
Etiketler :  şiddetesıfırtolerans, mersin, valipehlivan, kadınayönelikşiddet

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA