26 Nisan 2024 Cuma



11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı   11:44   FORUM MERSIN’DE ÇOCUK BAYRAMı COŞKUYLA KUTLANDı!   11:42   BAŞKAN YıLDıZ, ILK NIKAHıNı KıYDı   11:41   ONLARCA SANATÇıNıN ESERLERI GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   11:37   AKKUYU NGS’DE VINÇ YANGıNı   11:34   BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE FıRSAT   12:31   SıCAKLAR ETKILEDI YENIDÜNYADA HASAT ERKEN BAŞLADı: FIYATı ÜRETICISINI SEVINDIRDI   12:29   TÜRKIYE, MEYVE ÜRETIMINDE DÜNYADA 4’ÜNCÜ SıRADA   12:27   MINIKLERDEN COŞKULU 23 NISAN KUTLAMASı   12:25   FESTIVALE FIS KONSERI DAMGA VURDU   12:20   MERSIN’DE ’1923 ÖĞRENCI 23 NISAN’ KONSERI VERDI   12:19   BAŞKAN SEÇER, ÇOCUKLARıN BAYRAM NEŞESINE ORTAK OLDU   12:15   TARSUSLULAR, 23 NISAN’ı BÜYÜK BIR SEVINÇLE KUTLADı   12:11   ERDEMLI’DE GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLIĞI   12:07   MERSIN’DE UNUTULMAZ 23 NISAN   12:04   MEZITLI’DE EMIR CAN İĞREK’LE 23 NISAN COŞKUSU!  
 
 
 
 
MESKİ HAVUZ SUYU ANALİZLERİ YAPIYOR
   

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Merkez Su Analiz Laboratuvarı ile birlikte havuz suyu analizi yapıyor.

 

Tarih : 22 Haziran 2022 Çarşamba 11:21

MESKİ, hizmet güvenilirliğini uluslararası alanda kanıtlayan Merkez Su Analiz Laboratuvarı ile havuz suyu analizlerini periyodik olarak gerçekleştiriyor. Bu sayede vatandaşlar, analizi yapılan ve sağlıklı olduğu belirlenen havuzlara gönül rahatlığıyla ve güvenle giriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünün TS EN ISO/IEC 17025 standardına sahip, hizmet güvenirliğini uluslararası alanda kanıtlayan Merkez Su Analiz Laboratuvarı, güçlü laboratuvar altyapısı ile havuz suyu analizlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

MESKİ MERKEZ SU ANALİZ LABORATUVARI ANALİZ KALİTESİNİ ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından TS EN ISO/IEC 17025 deney ve kalibrasyon laboratuvarlarının yetkinliği için genel gereklilikler standardını başarıyla uygulayarak akredite olan ve uluslararası geçerliliği olan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, güvenilir sonuçlar vermeye devam ediyor. Alanında iyi donanıma sahip ve araştırmacı, ilerleme kaydetmeyi hedef edinen teknik personele sahip laboratuvar, akreditasyonun devamlılığı için TÜRKAK’ın 4 yılda bir başarılı sonucu zorunlu kıldığı yeterlilik testlerine 2 yılda bir girerek, hem analiz kalitesini artırıyor hem de bu konuda yaptığı işe ne kadar güvendiğini ispatlıyor.

HAVUZ SULARININ BELİRLİ ARALIKLARLA KONTROL EDİLMESİ GEREKİYOR

Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları ve Şartları Hakkında Yönetmelikte yer alan havuz sularında dikkat edilmesi gereken önemli hususlara göre, sağlık, güvenirlilik ve estetik açıdan doğru ve süreklilik sağlanarak, insan sağlığına zararlı koşullardan, hastalık ve virüslerden endişe edilmeden havuz suyu elde etmek gerekiyor. Havuz suyunun belirli aralıklarla kontrol edilerek, anormal bir durumun olup olmadığı saptandıktan sonra kimyasal yapısının düzeni sağlanarak, suyun kimyasal değerlerinin havuz için optimum düzeylerde tutulması önem taşıyor. Yüzme havuzu sularına üstten bakılarak berrak görünümü nedeniyle temiz olduğu yanılgısı ortaya çıkabiliyor. Ancak, havuz sularının temiz ve sağlık koşullarına uygunluğu analiz sonuçlarına göre belli oluyor.

HAVUZLARDA GEREKLİ ÖNLEMLERİN ALINMAMASI DURUMUNDA ÇEŞİTLİ HASTALIKLAR ORTAYA ÇIKABİLİYOR

Özellikle sıcak günlerde yüzme havuzları yoğun olarak, hatta kapasitelerinin üzerinde kullanıldıkları için kimyasal ve mikrobiyolojik dengeleri bozularak havuz suyu hızla kirleniyor. Ayrıca, kimyasalların yanlış kullanılması, havuz suyunun yeterince dezenfekte edilememesi gibi olumsuzluklar da eklenince yüzme havuzu suları insan sağlığı açısından tehlikeli hale gelebiliyor. Sıcak yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak kullandığı yüzme havuzlarında gerekli testlerin yapılmaması ve önlemlerin alınmaması durumunda çeşitli hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Gerekli analizler yapılarak önlem alınmadığı takdirde havuz suları özellikle bakteri, mantar gibi mikroorganizmaların üremesi için ideal ortamlar haline geliyor. Havuz suları? sağlıklı şartlara uygunluğu, suyun kalitesi, kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik nitelikleri ile yönetmeliklerle belirtilen değerleri sağladığı ölçüde gönül rahatlığı ile kullanılabiliyor.

LABORATUVARDA PARAMETRELER SON TEKNOLOJİ CİHAZLARLA ANALİZ EDİLİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü, tüm bu etkenleri göz önünde bulundurarak, vatandaşların sağlığı için gerekli analizleri yerinde gerçekleştiren Merkez Su Analiz Laboratuvarı sayesinde havuz suyu analizlerini periyodik olarak gerçekleştiriyor. Laboratuvarda, havuz sularındaki bakteri ve koloni sayımı, ph, sıcaklık, bulanıklık tayini, klor ölçümü gibi kimyasal ve mikrobiyolojik parametreler en son teknoloji cihazlar ve deneyimli uzman kadro ile analiz ediliyor. Böylelikle vatandaşlar havuzun keyfini sağlıklı ve güvenli bir şekilde çıkarma fırsatı buluyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  meski, mersin, havuzsuyu, analiz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA