8 Mayıs 2026 Cuma



16:57   AKDENİZ BELEDİYE SPOR’DAN FARKLI GALİBİYET, PLAY-OUT BİLETİ GELDİ   16:53   MİNİK ELLER ANNELERİ İÇİN ÇÖMLEĞE ŞEKİL VERDİ   16:40   MERSİN’DE YOĞURT VE ÇİLEK İKRAMLI TRAFİK UYGULAMASI   13:24   BOZYAZI’DA MİNİKLERE TRAFİK HAFTASI EĞİTİMİ   12:59   VATANDAŞLARIN IBAN’LARIYLA YASA DIŞI BAHİS PARASI TRANSFERİ YAPAN ÖRGÜTE OPERASYON   12:55   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "GİRİŞİMCİLERLE YATIRIMCILARI BULUŞTURACAĞIZ"   12:52   BÜYÜKŞEHİR’İN BİRÇOK LEZZET KARAVANI ÖZGECAN ASLAN BARIŞ MEYDANI’NDA BİR ARAYA GELDİ   17:41   TOROSLAR BELEDİYESİNİN 2025 MALİ YILI KESİN HESABI KABUL EDİLDİ   17:17   MERSİN’İN LOJİSTİK GÜCÜ AVRUPA’YA TANITILIYOR   16:28   GENÇ KÂŞİFLER MUT’TA SAHNE ALDI: 19 PROJE İLGİ GÖRDÜ   15:04   MUT’TA 2026 KAYISI HASADI DEĞERLENDİRİLDİ   14:20   MERSİN’DE 2 KARDEŞİN ÖLÜMÜNDE İLK SONUÇ: KALDIKLARI ODADA FOSFOR SİNİR GAZI TESPİT EDİLDİ   14:17   MERSİN’DE DAMADA LASTİK VE MOTOR YAĞI TAKTILAR   14:14   MERSİN’DE 2 KARDEŞİN ÖLÜM NEDENİNİ ’TOKSİKOLOJİK VE HİSTOPATOLOJİK’ İNCELEME BELİRLEYECEK   14:10   MERSİN’DE EMEKLİLER DOLU DOLU GÜNLER GEÇİRİYOR   13:32   MERSİN’DE HIDIRELLEZ COŞKUSU   13:18   ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİYLE ÇEVRE BİLİNCİNE DİKKAT ÇEKTİ   17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ  
 
     
 
“BAĞA BAK ÜZÜM OLSUN, YEMEYE YÜZÜN OLSUN” PORJESİNİN EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
   

Tarsus’ta Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun” projesi kapsamında verilen eğitimler devam ediyor.

 

Tarih : 17 Haziran 2022 Cuma 09:57

Mersin’in Tarsus ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü "Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun’ projesi çerçevesindeki eğitimler devam ediyor.

Tarım Kampüsündeki eğitim çalışmalarına Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Can, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, mahalle muhtarları, üreticiler ve teknik personeller katıldı.

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün tahsisi ettiği Sayköy Mahallesindeki parsellerde bulunan bağ alanlarındaki Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün katkıları ile yürütülen projede bağ yetiştiriciliği yapan üreticiler, teknik personelleri tarafından eğitildi.

Teknik personeller, üreticilere, toprak yüzeyini örten farklı özelliklerdeki malç örtüsü ile kimyasal kullanmadan yabancı ot mücadelesi demonstrasyonu çalışmaları, biyolojik uygulamaların ve bölgede kurulu bulunan erken uyarı sistemleri hakkında detaylı eğitim verdiler.

Tarım ve Orman Müdürü Erdoğan, ihtiyaç duyulması halinde ruhsatlı ilaçların kullanılması ile son tüketiciye güvenilir gıda arzının sağlanmasının mümkün olduğunu, doğru ilaçlama ve gübreleme ile düşük maliyetle daha verimli kaliteli ürünlerin yetiştirilebildiğini, yapılan çalışmalar ve kurulan farklı demonstrasyonlarla uygulamalı eğitim verdiklerini açıkladı.

Paylaş :
 
Etiketler :  tarım, üzüm, eğitim, mersin, tarsus

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA