19 Nisan 2024 Cuma



11:58   “YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YÜZDE 6 ARTıŞLA 551 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   10:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ZABıTA EKIPLERI, YAZ SEZONUNA HAZıR   10:41   BÜYÜKŞEHIR’DEN BIR ILK: 23 NISAN ULUSLARARASı ÇOCUK FESTIVALI   10:40   "ANAMUR VE AYDıNCıK’TA AÇıLACAK YENI BÖLÜMLER IÇIN YÖK’E BAŞVURUMUZU YAPTıK"   10:39   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 5 GÖZALTı   10:37   DENIZE GIREN GENÇ ADAM BOĞULDU   10:36   CENAZEYE GIDERKEN KAZA GEÇIRIP ÖLDÜ   10:36   MERSIN’DEKI KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN IŞÇI OSMANIYE’DE TOPRAĞA VERILDI   11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı   11:12   MERSIN’DE IKI OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 5 YARALı   11:11   OTOMOBIL TıRA ARKADAN ÇARPTı: 1 ÖLÜ   11:09   ÇOK SAYıDA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI, 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:08   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU, 2 KIŞI TUTUKLANDı   11:07   ÇBK KUPAYı KAYBETTI  
 
 
 
 
KAZANAN MERSİN OLSUN
   

3 yıldır borçlanma yetkisi alamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e Cumhur İttifakı’nın da oyları ile 310 milyon TL’lik borçlanma yetkisi verildi. Borçlanma konusunda sık sık karşı karşıya gelen Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı bu kez Mersin’in kazanması için fikir birliğinde bulundu. Seçer’in borçlanma yetkisi almasının ardından Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a da Millet İttifakı oylarıyla borçlanma yetkisi verilmesi ve bununla beraber Mersin’in önünün açılması gerektiği kulislerde konuşuluyor.

 

Tarih : 14 Haziran 2022 Salı 16:03

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Haziran ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen 13, idareden gelen 6 olmak üzere toplam 19 madde görüşüldü. Meclis’te 310 milyon TL’lik kredi kullanma ve borçlanma konusu oy birliği ile kabul edildi. Başkan Seçer, “Çok teşekkür ediyoruz hem komisyonumuza hem Meclisimize” dedi.

DAHA ÖNCE MAHKEME KARARIYLA BORÇLANMA ALMIŞTI

Mecliste bazı Meclis üyelerinin kamuoyunda yer alan, Cumhur İttifakı’nın borçlanma konusunda Büyükşehir’in önünü tıkıyor algısının var olduğunu ve bunun yanlış olduğunu söylemeleri üzerine Başkan Seçer,  bu yaklaşımı doğru bulmadığını söyledi.  2021’in son ayında mahkeme kararıyla aldıkları borçlanma yetkisini hatırlatan Seçer, “ ‘Toplumda engelleme algısı var, bu yanlış bir algı, bunu da belirtelim, altını çizelim’ yaklaşımını doğru bulmuyorum açıkçası. Neden? 3 yıllık çalışma süremize baktığınız zaman, şu ana kadar Meclis’e getirdiğimiz borçlanma taleplerinden 2019 yılında 164 milyon lira borçlanabildiğimizi görebilirsiniz. Ayrıca geçen yıl 2021 yılında, yılın bitmesine bir hafta kala, mahkeme kararı sonucunda aldığımız borçlanma yetkisinin, 261 milyon liralık borçlanma yetkisinin ancak 20 milyon TL’sini kullanabilmiştik. Çünkü bankalar bizden, ya İller Bankası Teminat Mektubu istedi ya çok yüksek faiz istedi. Biz de tabi ki yüksek faizi elimizin tersiyle iteriz” dedi.

AKDENİZ’İN DE ÖNÜ AÇILACAK

Cumhur İttifakı CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne borçlanma yetkisi vermemekle eleştirilirken aynı kaderi Akdeniz Belediyesi de yaşamıştı. Başkan M. Mustafa Gültak’ın 25 milyon TL’lik borçlanma yetki talebi Millet İttifakı tarafından reddedilmişti.  Başkan Vahap Seçer’in borçlanma yetkisi alması ile birlikte Akdeniz’e daha iyi hizmet vermek için borçlanma talep eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın da önünün açılması bekleniyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  vahapseçer, borçlanma, yetki, akdeniz, gültak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA