18 Nisan 2024 Perşembe



11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı   11:12   MERSIN’DE IKI OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 5 YARALı   11:11   OTOMOBIL TıRA ARKADAN ÇARPTı: 1 ÖLÜ   11:09   ÇOK SAYıDA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI, 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:08   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU, 2 KIŞI TUTUKLANDı   11:07   ÇBK KUPAYı KAYBETTI   11:46   HıZLı TREN ILE ADANA-MERSIN ARASı ULAŞıM 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   KILOSU 50 ILE 350 TL ARASıNDA: MERSIN’DE AÇıKTA ERIK HASADı BAŞLADı   11:44   AKMİB, ILK ÇEYREKTE YINE AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONU   11:42   AV YASAĞıNıN BAŞLAMASıYLA BALıK ÇEŞITLILIĞI AZALACAK, FIYATLAR AYNı KALACAK   11:41   “BIZIM ODAĞıMıZıN ‘MERSIN’ OLMASı LAZıM”   11:40   MESKİ, EBRD VE İLBANK A.Ş. YETKILILERI TARAFıNDAN ZIYARET EDILDI   11:38   “MERSIN’DEN ANLAMLı BIR SONUÇ ÇıKTı”   11:35   MERSIN’DE ARAÇ LASTIKLERINI KESEN ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
BİSİKLET PARASINI HÜMEYRA İÇİN BAĞIŞLADI
   

İlkokul ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Gökçe, kronik hastalık ile savaşan Hümeyra için bisiklet parasını bağışladı.

 

Tarih : 13 Haziran 2022 Pazartesi 11:41

Mersin’de ilkokul ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Gökçe Kaya, kronik hastalığı nedeniyle yaşam savaşı veren Antalya'da yaşayan Hümeyra'ya yardım amaçlı, bisiklet alma hayaliyle biriktirdiği parasını bağışladı. Bundan haberi olan hayırseverler küçük kıza almayı istediği bisikleti hediye ederek örnek davranışını ödüllendirdi.

Antalya'da yaşayan SMA Tip-1 hastası 3 yaşındaki Hümeyra Topal için başlatılan valilik onaylı yardım kampanyasına destek olmak için Mersin'in Erdemli ilçesinden gönüllüler Hilal Tuncay ile Ayşe Isın'da okullarda öğretmenlere bilgi verdi. Öğretmenler de öğrencilere gönüllülük esasına dayalı olarak yardım kampanyasına destek verebileceklerini aktardı. Erdemli İlkokulu'nda ikinci sınıf öğrencisi Gökçe Kaya'da, kardeşi olması nedeniyle Hümeyra'nın durumundan etkilenerek ailesine söyleyip yardım etmelerini istedi. Ailenin şimdi durumumuz çok müsait değil demesi üzerine 8 yaşındaki Gökçe, bisiklet almak için biriktirdiği kumbarasındaki parayı ailesinden izin alarak götürdü. Örnek davranışı karşısında Gökçe hem ailesinin, hem öğretmenlerinin hem de gönüllülerin gönlüne dokundu. Bunun üzerine Gökçe'ye gönüllüler, hayalini kurduğu bisikleti alarak hediye etti.

BENİM KARDEŞİMİN YERİNDE OLABİLİRDİ, HERKES İYİLİK YAPMALI"

8 yaşındaki Gökçe Kaya, yaşadığı duyguyu anlatarak, "Öğretmenim 'Hümeyra'ya nefes ol' kampanyasını anlattı, ben çok üzüldüm. Kumbaramdaki parayı getirmek istedim. Annemlere söylemeden önce getirmeyi düşündüm. Daha sonra annemden izin aldım ve getirdim. Ben kendi bisikletimi sonra alabilirdim, ama Hümeyra yaşayamazdı. O benim kardeşimin yerinde olabilirdi. Bisiklet aldıkları için teşekkür ederim ve herkes iyilik yapmalı" diye konuştu.

"BİZ BABASIYLA DONDUK KALDIK, ÜSTÜNE SÖYLEYECEK SÖZ BULAMADIK"

Anne Hürü Kaya, kızının o gün öğle arası eve geldiğini söyleyerek," Kızım geldi, "anne para yardım etmemiz gerekiyor" dedi. Öğretmene anlattım zaten gurubumuzda vardı, guruptan yazmıştı öğretmenimiz, 'bağış yapmak isteyenlere zarf göndereceğim' diye. Kızım bu sıralar durumumuz müsait değil, belki başka zaman o zaman dedi ki "ben kumbaramdaki parayı götüreceğim". Kızım sen onunla bisiklet alacaksın dedim, "Olur mu öyle şey, bisikleti ben daha sonra da alabilirim ama Hümeyra'nın sonrası yok" dedi. Biz babasıyla birlikte donduk, üstüne söyleyecek söz bulamadık tabi ki. Kendi paran sen bilirsin, ben zarfı istemiyorum, öğretmenine bana ne anlattıysan aynısını anlatacaksın dedim. Öğretmenimiz olmasa biz bunu yaşayamazdık. Çocuğu öyle bir işlemiş, yüreğine öyle bir kazımış ki, çok üzülmüş" sözlerine yer verdi.

BAĞIŞ YAPARKEN BİSİKLET PARAM DEMEMİŞ

Süreçten çok etkilendiğini aktaran öğretmen Çiler Demirci ise "Sadece annesiyle iletişim kurduğunda ben öğrendim. Ama gerçekten çok duygulandım. Çok yüce bir duygu. Hayallerinden vazgeçip, Hümeyra'yı ertelememesi çok güzel bir duyguydu. Ve o kadar güzel bir çocuk ki 'kendi bisiklet param' demedi, belki onu kabul etmeyiz diye. Sadece getirdi bana 'Annem bunu gönderdi, zarfın içine koymak istiyoruz' dedi" ifadelerine yer verdi.

"İYİLİK YAPAN İYİLİK BULUR"

Gönüllülerle birlikte alınan bisikleti hediye eden Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük de, "Hepimizin bilindiği gibi basında da yer alan Hümeyra Topal Antalya'da ikamet ediyor. Okulumuzda da yardım kampanyasının duyurusu yapılıyor. Öğrencimiz Gökçe bu yardıma kayıtsız kalmıyor, kendi bisiklet almak için biriktirdiği kumbarasındaki parayı Hümeyra için bağışlıyor. Bunu öğrenen hayırseverimiz öğrencimize bir bisiklet hediye ediyor. Buradan şu sonucu çıkarıyoruz, 'iyilik yapan iyilik bulur'. Hümeyra için bağışta bulunan Gökçe buna en güzel örnek. Ben öğrencimize bu doğal davranışından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  bisiklet, harçlık, para, bağış, duyarlıdavranış, mersin, antalya

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA