3 Şubat 2026 Salı



15:48   MERSIN’DE SIGARA KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON: 4 TUTUKLAMA   15:44   MERSIN’DE SELIN VURDUĞU KıRSAL MAHALLELERDE YARALAR SARıLıYOR   14:42   MERSIN MUHTARLAR DERNEĞI’NDEN ARBEL’E ZIYARET   10:47   SEL SONRASı ’MILYONLUK’ YAZLıKLARıN ÖNÜNDE ’EKMEK’ MÜCADELESI   10:41   TOROS DAĞLARıNDAKI YıLKı ATLARı VE YABANI HAYVANLAR UNUTULMADı   10:37   MERSIN’DE IKLIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÇALıŞMALARı MASAYA YATıRıLDı   13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU   11:39   4 BIN KIŞI ÇALıŞıYOR YÜZDE 84’Ü TAMAMLANDı: ÇEŞMELI-KıZKALESI OTOYOLU MERSIN TURIZMINE NEFES ALDıRACAK   16:29   MERSIN’DE 0-6 YAŞ ÇOCUKLAR IÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM TARAMASı   16:27   MERSIN’DE ORMAN MUHAFAZA PERSONELINE ATıŞ EĞITIMI   16:25   YÜKÜMLÜLER, MERSIN’DE OKULLARı TEMIZLEYIP BOYADı   12:57   TARSUS BELEDIYESINDEN IKLIME DIRENÇLI KENT IÇIN IKI AB DESTEKLI PROJE   12:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ SOSYAL PROJELERI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR  
 
 
 
 
350 ÖĞRENCİDEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ
   

5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında öğrenciler çevre temizliği etkinliğine buluştu.

 

Tarih : 1 Haziran 2022 Çarşamba 20:09

Mersin Tarsus Belediyesi, 5-11 Haziran Çevre Haftası çerçevesinde öğrencilere çevre temizliği etkinliği düzenledi. Çocuklara doğayı koruma ve çevre bilinci aşılamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, okulların iş birliği ile 350 öğrenci; Tarsus Barajı, Tarsus Karabucak Ormanı ve Tarsus Plajında atık topladı.

Tarsus Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşayabilmenin önemine değinilen 5-11 Haziran Çevre Haftası vesilesi ile Tarsus’ta bulunan okulların iş birliği ile çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Tarsus Belediyesi çevre mühendisleri, iş birliği içinde olunan okul müdürleri ve öğretmenler eşliğinde Bolatlı Ortaokulu, Şehit Uğur İnal Ortaokulu, Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu, Şehit Cemre Salih Gözen Ortaokulu, Şehit Yurdakul Alcan Ortaokulu ve Sadık Eliyeşil Ortaokulundan 350 öğrenci; Tarsus Barajı, Tarsus Karabucak Ormanı ve Tarsus Plajında sahil, mesire ve yeşil alanlarda atık toplayarak, çevre hakkında bilinçlendirildi.

Çocuklara doğayı koruma ve çevre bilinci aşılamak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri ile emniyet ve jandarma ekipleri de eşlik etti.

“BİLİNÇLİ ŞEKİLDE ÖĞRENİYORLAR”

Çevre konusunda herkesin duyarlı olmasını isteyen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Henüz vakit geçmeden çevre adına atılacak her adım, geleceğimizin garantisi olacaktır. Yerel yönetimlerin çevre konusunda önemli çalışmalar yapabileceğinin bilincindeyiz. Belediye olarak biz çevrenin kirletilmemesi için çaba gösteriyoruz. Çevreyi kirletmeyen sanayi teknolojilerinin kurulmasına öncülük ederek sürdürülebilir kalkınmayı bölgemizde gerçekleştirmeye önem veriyoruz. Toplumun çevre konusunda bilinçlendirilmesi, çocuk ve gençlerimizin çevre sorunlarına karşı duyarlılıklarının artması için yürütülen faaliyetler büyük önem taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  çevre, mersin, öğrenci, tarsusbelediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA