29 Mart 2024 Cuma



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
CARETTA CARETTALAR İÇİN SAHİL TEMİZLENDİ
   

Caretta Carettaların yumurtalarını bırakmasına az kalmasıyla birlikte sahiller üreme yuvası temizlenmeye başladı

 

Tarih : 1 Haziran 2022 Çarşamba 19:34

Akdeniz’in simgesi caretta carettaların yumurtalarını bırakmak için kumsala çıkmaya başlamasına günler kala 321 kilometrelik sahil bandı bulunan Mersin’de, Erdemli ilçesinde “Doğa Müfettişleri” üreme alanlarında detaylı temizlik çalışması yaptı.

Mersin Erdemli Belediyesi koordinesinde hareket eden çocukların doğa hareketi “Doğa Müfettişleri” caretta carettaların sahile çıktığı ve kum zambaklarının doğal yetişme alanı olan Erdemli Talat Göktepe Çamlığı ve Tabiat Parkı’nda üreme dönemi öncesinde temizlik çalışmasına başladı. Eldivenlerini takan doğa müfettişleri, kendilerine eşlik eden belediye temizlik işlerine bağlı ekiplerin de desteğiyle 25 kilometrelik sahil bandında aşamalı temizlik yaptı. Başta plastik olmak üzere çevredeki tüm atık maddeleri toplayan çocuklar vatandaşlara da örnek oldu.

“CARETTALAR SAHİLE ÇIKIYORSA, DOĞA ADINA UMUT VAR DEMEKTİR”

Yapılan bu çalışmalarla, doğa adına umut olmayı hedeflediklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Akdeniz’de kum zambakları çiçek açıyorsa, Caretta carettalar sahile çıkıyorsa, doğa adına umut var demektir. Caretta carettaların doğaya çıktığı bu süreçte, onlara temiz bir çevre, temiz bir doğa bırakmak adına doğa müfettişlerimizle birlikte, gençlerimizle birlikte sahillerimizi temizliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Doğanın sadece insanlara ait olmadığını anımsatan Doğa Müfettişleri Proje Koordinatörü Kamil Boran, “Tüm canlılara ait olan bir yerdir. Lütfen herkes bu bilinçle hareket etsin" dedi.

Carettaların bu dönemde yumurtlamak için sahillere geleceğini aktaran çocuklar da onlar için Erdemli’deki kumsal alanlarda detaylı temizlik çalışması yaptıklarını aktardı.

Çevre temizliği yaparken en çok plastik şişe ve benzeri atıklarla karşılaştıklarını kaydeden çocuklar, herkesin duyarlı olmasını istedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  carettacaretta, hayvan, deniz, kıyı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA