18 Nisan 2024 Perşembe



11:46   HıZLı TREN ILE ADANA-MERSIN ARASı ULAŞıM 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   KILOSU 50 ILE 350 TL ARASıNDA: MERSIN’DE AÇıKTA ERIK HASADı BAŞLADı   11:44   AKMİB, ILK ÇEYREKTE YINE AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONU   11:42   AV YASAĞıNıN BAŞLAMASıYLA BALıK ÇEŞITLILIĞI AZALACAK, FIYATLAR AYNı KALACAK   11:41   “BIZIM ODAĞıMıZıN ‘MERSIN’ OLMASı LAZıM”   11:40   MESKİ, EBRD VE İLBANK A.Ş. YETKILILERI TARAFıNDAN ZIYARET EDILDI   11:38   “MERSIN’DEN ANLAMLı BIR SONUÇ ÇıKTı”   11:35   MERSIN’DE ARAÇ LASTIKLERINI KESEN ŞÜPHELI YAKALANDı   11:33   MERSIN’DE SANAL DOLANDıRıCıLARA EŞ ZAMANLı OPERASYON: 19 GÖZALTı   11:32   ‘KADıN MÜCADELESI KAZANACAK’   11:31   YENIŞEHIR’DEN ÇOCUKLAR IÇIN RENKLI BAYRAM PROGRAMı   11:30   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ, ROMANLAR GÜNÜ ETKINLIKLERINE KATıLDı   10:43   BU ATÖLYEDE TEK BIR VIDA BILE ÇÖPE ATıLMıYOR   10:41   KILOSU 50 TL’YE KADAR DÜŞTÜ: ÇILEKTE AÇıKTA HASAT ZAMANı   10:39   MERSIN’IN ILK KADıN MUHTARLARı MAZBATALARıNı ALıP GÖREVE BAŞLADı   10:37   ESKI FUTBOLCU JOSEPH BOUM HAYATıNı KAYBETTI   10:58   YAYLA VE KÖYLER BAHARLA YEŞILE BÜRÜNEREK RENKLENDI   10:57   BAŞKAN SEÇER’DEN SMA HASTASı MEHMET BEBEĞE DESTEK   10:51   MERSIN’DE “MERCEK-17” OPERASYONU DÜZENLENDI   10:48   ÇBK MERSIN SEZONU 4. OLARAK TAMAMLADı  
 
 
 
 
“BURADA KADIN EMEĞİ VAR” SLOGANIYLA ÇİÇEK PAZARI KURULDU
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi “Burada Kadın Emeği Var” sloganıyla Anneler Günü için çiçek pazarı kurdu

 

Tarih : 7 Mayıs 2022 Cumartesi 14:48

Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü için çiçek pazarı kurdu. ‘Burada Kadın Emeği var’ sloganıyla bir alışveriş merkezinde kurulan pazarda, üretici kadınlar, evde yetiştirdikleri çiçekleri anneler için satıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde Anneler Günü dolayısıyla Palmcity Alışveriş Merkezinde ‘Burada Kadın Emeği Var’ sloganıyla çiçek pazarı kuruldu. Evde yetiştiricilik yapan kadın üreticileri vatandaşlarla buluşturan çiçek pazarında kaktüsten sukulente, mevsimlik çiçeklerden teraryumlara kadar rengarenk çiçekler satışa sunuldu.

STANTLAR ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNDÜ

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu AVM’lerde de kadınlara stant imkanı sunuyor. Anneler Günü dolayısıyla Palm City AVM’de kurulan çiçek pazarı, hobi olarak evde yetiştiricilik yapan kadın üreticileri vatandaşlarla buluşturdu. Rengarenk çiçekler; anneler, anne adayları ve kendini anne gibi hisseden tüm kadınlar için satışa sunuldu. Pazar, Anneler Günü de açık olacak.

“EMEKLERİMİZİ SATIŞA SUNMUŞ OLUYORUZ”

Kadın üreticilerden Nazan Ölmez, bir arkadaşından duyarak Büyükşehir Belediyesinin stant desteği için başvurduğunu ve kendisine hemen yer verildiğini ifade ederek, “Kaktüs yetiştirmeye hobi amaçlı başlamıştım. Sonrasında amigurumiye başladım, onun da eğitimini aldım. Ufak tefek kendi çevremde satış yapıyordum. 2-3 yıldır uğraşıyorum. 23 Nisan etkinliklerine ilk defa katıldık. Bu da ikinci; Anneler Günü için yapılan etkinlik. Onların katkısıyla daha çok kişiye sesimizi duyurduk. Bize daha çok satış yapma imkanı sundular. Emeklerimizi bu şekilde satışa sunmuş oluyoruz. El emeği ve sevgi ile ürettiğimiz bütün emeklerimize gelip burada bakabilirler” ifadelerine yer verdi.

“AŞK YAŞIYORUM ÇİÇEKLERİMLE”

Bedriye Ceylan da daha önce de Büyükşehir Belediyesinin 23 Nisan etkinliklerinde yer aldığını belirterek, “Hobi olarak başladım ben de. Çok severek yapıyorum. Gerçekten aşk yaşıyorum çiçeklerimle. Kendim üretiyorum evimde. Belediyemize bu güzel etkinlikleri sunduğu için teşekkür ederiz. Biz de burada arkadaş edindik, güzel oldu. Pazar akşamına kadar buradayız” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  annelergünü, mersin, büyükşehir, çiçekpazarı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA