1 Şubat 2026 Pazar



13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU   11:39   4 BIN KIŞI ÇALıŞıYOR YÜZDE 84’Ü TAMAMLANDı: ÇEŞMELI-KıZKALESI OTOYOLU MERSIN TURIZMINE NEFES ALDıRACAK   16:29   MERSIN’DE 0-6 YAŞ ÇOCUKLAR IÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM TARAMASı   16:27   MERSIN’DE ORMAN MUHAFAZA PERSONELINE ATıŞ EĞITIMI   16:25   YÜKÜMLÜLER, MERSIN’DE OKULLARı TEMIZLEYIP BOYADı   12:57   TARSUS BELEDIYESINDEN IKLIME DIRENÇLI KENT IÇIN IKI AB DESTEKLI PROJE   12:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ SOSYAL PROJELERI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR   12:15   SANAL KUMAR SOYGUNA SÜRÜKLEMIŞ   12:13   MERSIN’DE KADıNLAR REFORMER PILATESLE BEDENEN VE RUHEN GÜÇLENIYOR   12:11   SEÇER: "MERSIN’IN DEĞERLERINI ORTAYA ÇıKARMAK ZORUNDAYıZ"   12:08   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE MAKARON ELE GEÇIRILDI   15:03   MERSIN’DE EV YANGıNı: BIR EV KULLANıLAMAZ HALE GELDI   15:00   MERSIN’DE DOLU SERA ÇÖKERTTI, BAHÇELERE ZARAR VERDI  
 
 
 
 
ANNE VE ÇOCUKLAR BİRLİKTE ÖĞRENİYORLAR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Teknoloji Atölyesi’nde anne ve çocukları birlikte eğitim alıyorlar.

 

Tarih : 15 Nisan 2022 Cuma 11:42

Büyükşehir Belediyesinin Tarsus’ta bulunan Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde hem çocuklar hem de anneler eğitim alıyor. Çocuklara robotik tasarım ve kodlama, akıllı devre sistemlerinin nasıl yapılacağı gibi konularda eğitim verilirken, annelerine ise 3 boyutlu tasarım, dijital vatandaşlık ve temel bilgisayar eğitimleri uygulamalı olarak gösteriliyor.

Tarsus’ta makam mevkiinde yer alan Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde geleceğin mühendisleri, bilim insanları olacak çocuklara robotik tasarım ve kodlama, akıllı devre sistemlerinin nasıl yapılacağı gibi konularda eğitim verilirken, eş zamanlı olarak annelerine de 3 boyutlu tasarım, dijital vatandaşlık ve temel bilgisayar eğitimleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi Birim Sorumlusu olarak görev yapan Emre Aşkın, “Atölyemizde kadınlara ve çocuklara yönelik olarak eğitimlerimiz devam ediyor. Bir tarafta anneler eğitim görürken, bir tarafta da çocuklar eş zamanlı olarak eğitimlerine devam ediyor. Atölyemizde eğitim gören çocuklarımıza ve annelere 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme ve robotik alanlarında çalışmalara başladık. Şu an ürün üretmek için 3 boyutlu tasarım yapıp, 3 boyutlu yazıcıdan baskı alıyorlar. Almış oldukları baskıları da kendi geliştirmiş oldukları mobil uygulamadan satışa sunacaklar” ifadelerine yer verdi.

Aşkın, ilerleyen günlerde turnuvalar gerçekleştirileceğini de belirterek, “Robot turnuvasına hazırlanıyoruz. 4, 5 ve 6 Haziran’da Uluslararası Robot Turnuvasını Tarsus’ta düzenleyeceğiz. Bütün öğrencilerimizle bu sürece hazırlık yapıyoruz” dedi.

Öğrencilerden Ali Kerem Bağ, “Burada robot yapmayı, kodlamayı, paylaşmayı öğreniyoruz. Bilgi ediniyoruz. Takım olmayı öğreniyorum. Diğer arkadaşlarımı da buraya davet ediyorum” diye konuştu.

Anne Özlem Bağ da “Çocuğum zevkle geliyor, çok eğleniyor. El becerileri gelişiyor, düşüncesi değişiyor. Biz de aynı şekilde 3D yazıcı ile tanıştık burada. Tasarımlar yapıyoruz, zevkle geliyoruz, değişik bir ortam. Güzel arkadaşlıklar edindik. Belediyemize çok teşekkür ederiz” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  anne, çocuk, kurs, eğitim

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA