16 Nisan 2024 Salı



10:58   YAYLA VE KÖYLER BAHARLA YEŞILE BÜRÜNEREK RENKLENDI   10:57   BAŞKAN SEÇER’DEN SMA HASTASı MEHMET BEBEĞE DESTEK   10:51   MERSIN’DE “MERCEK-17” OPERASYONU DÜZENLENDI   10:48   ÇBK MERSIN SEZONU 4. OLARAK TAMAMLADı   10:45   ŞAMPIYON FENERBAHÇE   10:43   GAMBIYA’DAN GELDI, ’EN IYI KANAT OYUNCUSU’ SEÇILDI   10:37   MSK DOLUDIZGIN   11:15    “BAYRAM, DAYANıŞMA RUHUNU ÖN PLANA ÇıKARSıN”   11:14   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜK AILESI ILE IFTARDA BAYRAMLAŞTı   11:13   MERSIN RAMAZAN BAYRAMı’NA HAZıR   11:12   MERSIN’DE ÇıKAN YANGıNDA 6 YAŞıNDAKI ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:08   6. TOUR OF MERSIN ULUSLARARASı BISIKLET TURU TÜM HEYECANıYLA SONA ERDI   13:13   MARDİNLİ İŞ İNSANI KADAK’TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI   16:02   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı   16:01   BAŞKAN YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı   15:59   MERSIN’DE ARANAN 87 ŞÜPHELI YAKALANDı   13:19   ’HANıM EVI’, KADıNLARıN SOSYALLEŞTIĞI MERKEZ HALINE GELDI   13:18   MERSIN’DE YANARAK ÖLEN 3 KIŞININ CENAZELERI ADLI TıP KURUMUNA GÖNDERILDI   13:16   DEM PARTI’NIN EŞBAŞKANLARı MAZBATALARıNı ALDı   10:59   MERSIN’DE 2’SI EVDE, BIRI ARAÇTA OLMAK ÜZERE 3 KIŞI YANARAK ÖLMÜŞ HALDE BULUNDU  
 
 
 
 
DÜNYA ŞİİR GÜNÜ ETKİNLERİ DÜZENLENDİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi “Dünya Şiir Anma Etkinliği” düzenledi.

 

Tarih : 5 Nisan 2022 Salı 15:51

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi bünyesinde 2017 yılında kurulan Şiir Kulübü, 'Dünya Şiir Günü Anma Etkinliği' düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, personelin etkinliğini, performansını, verimliliğini artırmak ve kurum kültürü ile bilincini oluşturmak amacıyla kurulan Şiir Kulübü, her yıl iki farklı etkinlik düzenliyor. Şiir Kulübü, 'Ümit Yaşar Oğuzcan’ı Anma Etkinliği’nin yanı sıra 'Dünya Şiir Günü’nde de etkinliklerini sürdürüyor. Bu sene Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Sinan Bayraktar, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Nihal Koçoğlu, İçel Sanat Kulübü üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Etkinlik, şair ve yazar Baha Sadık Akıner’in hazırladığı, metinleri TRT’den emekli spiker Hakan Erendor’un seslendirmesiyle başladı. Büyükşehir Belediyesi Şiir Kulübü Başkanı Şair ve Yorumcu Sonay Arıdıcı’nın öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, şairler Ruhsar Uçar, Ali Yedigöz, Mustafa Doğan, Erdal Dalgıç, Jana Med İnanç, Melike Sibel, Nuray Öngeç, Yahya Vurucu yer alırken, yorumcular Nehide Tuna, Sultan Koç, Özlem Toç Uysal, Sait Mercan, Ali Diyaroğlu, Dilek Yörük, İbrahim Can ve Gülsüm İzol da usta şairlerden şiirler seslendirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuarı’ndan sanatçılar Güney Özdemir, Erdal Koşar, Ufuk Bölek, Abidin Arslan, Salih Pamuktan ve İbrahim Daylan ise enstrümanlarıyla etkinlikte yer aldı. Etkinlikte Atila İlhan, Didem Madak, Sabahattin Ali, Cemal Safi, Orhan Veli Kanık, Louis Aragon, Can Yücel, Nazım Hikmet ve Gülten Akın gibi 18 usta ismin şiirleri yorumlandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  şiir, mersin, büyükşehir, kültür

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA