19 Şubat 2026 Perşembe



12:10   MERSIN’DE 10 BIN 500 PAKET KAÇAK SIGARA ELE GEÇIRILDI   10:55   MERSIN’DE ATıKLARDAN 125 BIN HANEYE YETECEK ELEKTRIK ÜRETILDI   10:53   TARSUS’TA CAMI TEMELI ATıLDı   10:52   YAŞLı KADıNıN 3 MILYON LIRALıSıNı DOLANDıRAN ŞÜPHELILER YAKALANDı   10:50   TARSUS BELEDIYESINDE PERSONELE YÜZDE 32 ZAM   10:48   RAMAZAN’ıN ILK GÜNÜNDE MERSIN’IN VAZGEÇILMEZ TATLıSı KEREBIÇE YOĞUN ILGI   15:59   500 BIN SOSYAL KONUT PROJESI KAPSAMıNDA MERSIN’DE 8 BIN 190 HAK SAHIBI BELIRLENDI   15:44   MERSIN’DE GENÇLERE DIJITAL FARKıNDALıK SEMINERI   14:24   AKDENIZ’DE FıRTıNA SONRASı BELEDIYE EKIPLERI TEYAKKUZDA   13:59   TARSUS’TA YAĞMUR VE FıRTıNA ETKILI OLDU, SERALAR ZARAR GÖRDÜ   13:53   GÖKSEL TANTUNİ, MERKEZ DENETİMLİ ŞUBELERİNİ PAYLAŞTI   13:30   MERSIN’DE MERCEK KURSLARıYLA TURIZM SEKTÖRÜNE NITELIKLI PERSONEL YETIŞTIRILIYOR   13:27   MERSIN’DE ÜCRETSIZ HASTA NAKIL AMBULANSı HIZMETI 85 BIN HASTAYA ULAŞTı   12:26   MERSIN’DE FıRTıNA ETKILI OLUYOR: AĞAÇ EVIN ÜZERINE DEVRILDI   12:05   "RAMAZAN’DA IFTAR VE SAHUR IÇIN SAĞLıKLı BESLENME ÖNERILERI"   12:03   MERSIN’DE FıRTıNA VE SAĞANAK HAYATı OLUMSUZ ETKILEDI   11:33   SILIFKE’DE ÖĞRENCILER IBAN DOLANDıRıCıLıĞıNA KARŞı BILGILENDIRILDI   11:30   KıBRıS’A IÇME SUYU SAĞLAYAN BARAJ DOLDU, INSAN SILUETI ORTAYA ÇıKTı   11:20   "SON REÇETE" OPERASYONU: USULSÜZ ILAÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI   11:14   AKDENIZ’DE RAMAZAN AYı ÖNCESI MARKET VE FıRıNLARA SıKı DENETIM  
 
 
 
 
5 OKULA ATÖLYE KURDULAR
   

Mersin Valiliği tarafından AB projesi kapsamında 5 okula atölye kuruldu.

 

Tarih : 3 Nisan 2022 Pazar 12:53

Mersin Valisi Ali İhsan Su, AB projesi ile 40 milyon TL’ye yakın parayla mesleki ve teknik okullardan 5 tanesinde atölyeler kurduklarını ve mevcut atölyelerin eksikleri varsa onları tamamlayarak modernize ettiklerini söyledi.

Mersin’de Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Türkiye’deki Mülteciler için Maddi Yardım Programı Fonu aracılığıyla finanse edilen 'Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’nin (SEUP) sektör temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Korkut Koçak, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, il protokolü üyeleri, il müdürleri, sektör temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

İş gücü piyasasında yüksek talep alan işlerde Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere (GKAS) ve Türk öğrencilere (14-17 yaş) yönelik kapsayıcı kaliteli mesleki ve teknik eğitime erişimi arttırmayı hedefleyen projenin sektörel buluşma toplantısında konuşan Vali Su, “Şuanda ikinci etabı yürütülen projeyle ülkemizin en önemli konularından biri olan mesleki ve teknik eğitimle sanayi kuruluşlarımızın, fabrikalarımızın ve diğer meslek gruplarımızın eleman ihtiyacını karşılayacağız” ifadelerine yer verdi.

Vali Su, konuşmasını, "Avrupa Birliği projesi ile ilimizdeki 5 okulumuzda 40 milyon TL’ye yakın parayla mesleki ve teknik okullarımızdan 5 tanesinde atölyeler kurduk, mevcut atölyelerin eksikleri varsa onları tamamladık, modernize ettik ve gerçekten çok güzel bir hale getirdik. Burada eğitim görecek olan çocuklarımızın bu anlamda sosyal ihtiyaçları karşılayacak destekler sağlanmış oldu." Diyerek tamamladı.

Toplantı, gerçekleştirilen konuşmaların ardından projenin tanıtımı ve karşılıklı görüş alışverişi ile sürdü.

Paylaş :
 
Etiketler :  ab, okul, atölye, mersin, vali

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA