25 Şubat 2026 Çarşamba



13:40   MERSIN’DE ORMAN SUÇLARıNA EŞ ZAMANLı DENETIM   13:37   RAMAZAN’DA MINIK ÖĞRENCILERDEN ANLAMLı DESTEK   13:33   TARSUS’TA ÇOCUKLARDAN SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI   13:04   ÇEŞMELI- KıZKALESI OTOYOLUNDA ÇALıŞMALAR YERINDE INCELENDI   13:01   ORMANLıK ALANA ATıK DÖKEN MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESINE 4,6 MILYON LIRALıK CEZA   12:14   ANAMUR’DA TERAVIH NAMAZı ÇOCUKLAR IÇIN BAYRAMA DÖNDÜ   12:10   MERSIN’DE 1 HAFTADA 25 KILODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇIRILDI   12:04   MERSIN’DE ’KÖYÜMÜZ ATÖLYE’ ILE KADıN ÜRETICILERE GÜÇLÜ DESTEK   11:59   ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLAR GÖKYÜZÜYLE TANıŞTı   11:53   RUS NIKOLAI’DAN RAMAZAN HASSASIYETI: MÜSLÜMAN DEĞIL AMA HER GÜN ORUÇ TUTUYOR   15:35   MERSIN’DE ÇÖKME RISKI TAŞıYAN METRUK BINA YıKıLDı   15:31   MERSIN’DE IKI GRUP ARASıNDA BıÇAKLı KAVGA: 1 AĞıR YARALı GENÇLERIN KAVGA ANı KAMERALARA YANSıDı   15:26   MÜFTÜ FIDAN: "MUKABELE PEYGAMBER SÜNNETIDIR"   12:38   MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDE ILK KORNEA NAKLI BAŞARıYLA YAPıLDı   11:00   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ ÜCRETSIZ ENSTRÜMAN KURSLARıNA YOĞUN ILGI   10:56   MERSIN’DE 360 YETIŞTIRICIYE 9 BIN KÜÇÜKBAŞ DESTEĞI   16:17   MERSIN’DE HIJYEN KURALLARıNA UYMAYAN FıRıNA 6 BIN 400 LIRA CEZA   11:08   ERDEMLI’DE BIRLIK SOFRASı: SEÇER’DEN ’PARLAYAN YıLDıZ TÜRKIYE’ VURGUSU   11:07   TARSUS’TA RAMAZAN’DA FıRıNLARA SıKı DENETIM   11:05   MERSIN’DE TARIH VE DOĞA AYNı ROTADA KEŞFEDILIYOR  
 
 
 
 
5 OKULA ATÖLYE KURDULAR
   

Mersin Valiliği tarafından AB projesi kapsamında 5 okula atölye kuruldu.

 

Tarih : 3 Nisan 2022 Pazar 12:53

Mersin Valisi Ali İhsan Su, AB projesi ile 40 milyon TL’ye yakın parayla mesleki ve teknik okullardan 5 tanesinde atölyeler kurduklarını ve mevcut atölyelerin eksikleri varsa onları tamamlayarak modernize ettiklerini söyledi.

Mersin’de Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Türkiye’deki Mülteciler için Maddi Yardım Programı Fonu aracılığıyla finanse edilen 'Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’nin (SEUP) sektör temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Korkut Koçak, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, il protokolü üyeleri, il müdürleri, sektör temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

İş gücü piyasasında yüksek talep alan işlerde Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere (GKAS) ve Türk öğrencilere (14-17 yaş) yönelik kapsayıcı kaliteli mesleki ve teknik eğitime erişimi arttırmayı hedefleyen projenin sektörel buluşma toplantısında konuşan Vali Su, “Şuanda ikinci etabı yürütülen projeyle ülkemizin en önemli konularından biri olan mesleki ve teknik eğitimle sanayi kuruluşlarımızın, fabrikalarımızın ve diğer meslek gruplarımızın eleman ihtiyacını karşılayacağız” ifadelerine yer verdi.

Vali Su, konuşmasını, "Avrupa Birliği projesi ile ilimizdeki 5 okulumuzda 40 milyon TL’ye yakın parayla mesleki ve teknik okullarımızdan 5 tanesinde atölyeler kurduk, mevcut atölyelerin eksikleri varsa onları tamamladık, modernize ettik ve gerçekten çok güzel bir hale getirdik. Burada eğitim görecek olan çocuklarımızın bu anlamda sosyal ihtiyaçları karşılayacak destekler sağlanmış oldu." Diyerek tamamladı.

Toplantı, gerçekleştirilen konuşmaların ardından projenin tanıtımı ve karşılıklı görüş alışverişi ile sürdü.

Paylaş :
 
Etiketler :  ab, okul, atölye, mersin, vali

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA