28 Mart 2024 Perşembe



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
ERDEMLİ BELEDİYESİ KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK
   

Mersin Erdemli Belediyesi, Güneş Enerji Santrali kurdu. Kurduğu enerji santrali sayesinde her ay 60 bin TL gelir elde edecekler.

 

Tarih : 24 Mart 2022 Perşembe 10:13

Türkiye enerji alanında bağımlığı azaltmak için yoğun çaba sarf ederken, Mersin'in Erdemli Belediyesi atıl araziye 1 milyon 500 bin KWh elektrik üreten Güneş Enerji Santrali (GES) kurdu. Belediye, böylece hem kendi kullandığı enerjiyi üretmiş oldu hem de her ay 60 bin TL gelir elde edecek seviyeye geldi.

Ülke genelinde enerji alanında bağımlığı azaltmak için yoğun çaba sarf edilirken, kurumlar da bu hedefler doğrultusunda projeler yürütüyor. Erdemli Belediyesi de bu alanda yürüttüğü GES projesini tamamladı. Kırsal kesimde bulunan Kösbucağı Mahallesi'nde tarım arazisi olmayan taşlık 19 bin metrekarelik alana 1 milyon 500 bin KWh enerji üretecek GES kuruldu. GES projesi ile yaklaşık 2 milyon 300 bin TL kazanç elde edecek olan belediye, hem kendi kullandığı enerjiyi üretmiş oldu hem de her ay ekstra 60 bin TL gelir elde edecek seviyeye geldi.

“ENERJİSİNİ ÜRETEN BELEDİYE”

Üretim ekonomisi çalışmaları kapsamında projeler yürüttüklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, GES projesi ile belediyenin enerji giderlerini sıfırlayacaklarını aktararak, “Biz Erdemli Belediyesi olarak hem kamunun kazançlı çıkması adına, hem de belediyemizin elektrik giderlerini minimize etmek, hatta sıfırlamak adına 19 bin metrekare üzerinde GES sistemini kurduk. Şu anda kurduğumuz sistem bize tabii daha önce yapıldığı için bunun 6 milyon civarından bir maliyeti vardı. Şu anda Erdemli Belediyesi’nin kullandığı tüm enerjileri karşıladığı gibi bize de aylık 50-60 bin lira bir kazanç sağlayacak. Artan elektrik maliyetini de düşündüğümüzde güneşten elde edilen enerjinin ne kadar isabetli olduğunu görüyoruz. Belediyemiz zaten kendi kaynak üreten, her türlü mal ve hizmet satın alımında, dışa bağımlı bir sistem uygulamamaya gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  erdemli, mersin, enerjisantrali

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA