19 Nisan 2024 Cuma



11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı   11:12   MERSIN’DE IKI OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 5 YARALı   11:11   OTOMOBIL TıRA ARKADAN ÇARPTı: 1 ÖLÜ   11:09   ÇOK SAYıDA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI, 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:08   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU, 2 KIŞI TUTUKLANDı   11:07   ÇBK KUPAYı KAYBETTI   11:46   HıZLı TREN ILE ADANA-MERSIN ARASı ULAŞıM 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   KILOSU 50 ILE 350 TL ARASıNDA: MERSIN’DE AÇıKTA ERIK HASADı BAŞLADı   11:44   AKMİB, ILK ÇEYREKTE YINE AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONU   11:42   AV YASAĞıNıN BAŞLAMASıYLA BALıK ÇEŞITLILIĞI AZALACAK, FIYATLAR AYNı KALACAK   11:41   “BIZIM ODAĞıMıZıN ‘MERSIN’ OLMASı LAZıM”   11:40   MESKİ, EBRD VE İLBANK A.Ş. YETKILILERI TARAFıNDAN ZIYARET EDILDI   11:38   “MERSIN’DEN ANLAMLı BIR SONUÇ ÇıKTı”   11:35   MERSIN’DE ARAÇ LASTIKLERINI KESEN ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
80 ESER İLE AÇILIŞ YAPILDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda 8 Mart dolaysıyla düzenlenen sanat kampı sona ererken, 80 eser ise halkla buluştu.

 

Tarih : 9 Mart 2022 Çarşamba 11:17

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olan Tarsus Gençlik Kampı’nda 8 Mart dolayısıyla düzenlenen sanat kampında onlarca ressamın özgün içeriklerle tuvale döktüğü 80 eser, açılan sergide görücüye çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteklediği Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Plastik Sanatlar Komisyonu’nun 8 Mart dolayısıyla düzenlediği ve kendi malzemelerini getiren tüm sanatçıların katılabildiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Bu kapsamda onlarca kadın ressam, 4 gün boyunca Gençlik Kampı’nda misafir edildi. Birbirinden güzel 80 eser, düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Eserler Tarsus’ta sergilendikten sonra Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin düzenleyeceği etkinlikler kapsamında diğer ilçelerde de vatandaşlarla buluşturulacak. Resim sergisinde, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi olan ve uluslararası birçok başarısı bulunan keman sanatçısı İdil Olğar da çaldığı eserlerle sanat dolu dakikalar yaşanmasını sağladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ünzile Kuru ve sanatseverlerin katılım gösterdiği serginin açılışında konuşan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle kurulan TADEKA Plastik Sanatlar Komisyonu’nun çalışmasıyla söz konusu serginin düzenlendiğini söyledi.

Etkinliğe aktif destek veren Çukurova Sanat Atölyesi’nden Sema Tüfekçi ise “Ülkemizde her gün kadınlarımız katlediliyor. Kadınlarımıza ayrımcılık yapılıyor. Dünyadaki kadınların büyük bir bölümü şiddete maruz kalıyor. Neden buradayız? Birlikten güç doğduğunu bildiğimiz için. Sanat evrensel bir dil olduğu için buradayız. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, bizi bu güzel kampla buluşturan Şerife Hasoğlu Dokucu’ya teşekkür ederiz” ifadelerine ye verdi.

Kampta çok güzel şekilde ağırlandıklarını söyleyen ressam Selma Eser de “Adana, Mersin, Tarsus, Silifke, diğer şehirlerden de ressam arkadaşlar, sanatla uğraşan diğer arkadaşlar hepimiz 4 gün boyunca burada kaldık. Çok güzel resimler yaptık” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  8mart, kadın, eser, sergi, sanatçı, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA