29 Mart 2024 Cuma



11:35   AKDENIZ’DE GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATı ESERLERI SERGISI   11:31   "AÇ KALMA SÜRESINI AZALTMAK IÇIN SAHUR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEÇ YENMELIDIR"   11:30   BAŞKAN ÖZYIĞIT, YENIŞEHIRLILERI OY KULLANMAYA DAVET ETTI   11:26   “BIRILERI HALKıMıZA KIRLI BIR OYUN KURMAK ISTIYOR”   11:24   “VAKIT GELDI, MERSIN’E ÇOK GÜZEL PROJELER KAZANDıRACAĞıZ”   11:23   AKKUYU NGS’DE GERGINLIK: İŞÇILER, FIRMA YETKILILERININ ARAÇLARıNı TAŞLADı   11:22   "31 MART GÜNÜ CEVABıNı ALMıŞ OLACAKLAR"   11:21   ASKERLIK HAYALI 50 YAŞıNDA GERÇEKLEŞTI   11:19   ARACı KURŞUNLANAN BOZDOĞAN, SALDıRıYı KıNAMAK IÇIN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATıLDı   11:18   180 MILYONLUK SAZAN SARMALı OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA   11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”  
 
 
 
 
TÜM ESERLER 8 MART’TA GÖSTERİLECEK
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Gençlik Kampı, “8 Mart Sanat Kampı”na ev sahipliği yapıyor. 40 kadın ressamın 3 gün boyunca misafir edildiği program sonunda, kadın ağırlıklı temaların işlendiği tüm eserler 8 Mart’ta düzenlenecek sergide vatandaşların beğenisine sunulacak.

 

Tarih : 6 Mart 2022 Pazar 13:03

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği birçok etkinlikte hayatın her alanında var olan kadınları bir araya getiriyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olan Tarsus Gençlik Kampı, “8 Mart Sanat Kampı”na ev sahipliği yapıyor.

SANAT KAMPI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLUYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Plastik Sanatlar Komisyonu’nun, 8 Mart dolayısıyla düzenlediği ve kendi malzemelerini getiren tüm sanatçıların katılabildiği etkinlik renkli görüntülere sahne oluyor. Erkek ressamların da katılım sağlayabildiği programda, tuvaller üzerine 80 eser çiziliyor. Tarsus, Mersin, Adana ve Kayseri’den 40 kadın ressamın 3 gün boyunca kampta misafir edileceği programa günübirlik katılmak da mümkün.

KAMPIN ZİYARETÇİLERİ ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Tarsus Gençlik Kampı’nı hafta sonu için ziyaret eden aileler ve çocukları da Sanat Kampı’na yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar, sanatçılarla birlikte resim yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Kadın ağırlıklı temaların işlendiği tüm eserler, 8 Mart’ta yine Gençlik Kampı’nda düzenlenecek sergide vatandaşların beğenisine sunulacak. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne teslim edilecek eserler, daha sonra diğer ilçelerde sergilenecek. Yağlıboya ağırlıklı olarak gerçekleştirilen çizimlerde ressamlar özgün içeriklerini doğal ortamda tuvale dökmenin mutluluğunu yaşıyor.

“RESİM YAPMAK BENİ MUTLU EDİYOR”

15 yıldır resim yaptığını ve etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Zehra Carus, “Bu organizasyonda sanatla hayatımızı güzelleştirmek istedik. 40 ressam 3 gün burada yatılı olarak kamp yapacaklar. Bu kampın neticesinde çıkan resimler, 8 Mart’ta Gençlik Kampı’nda sergilenecek.  O gün canlı müziğimiz de olacak. Tüm Tarsusluları, Mersinlileri, herkesi bekleriz. Bize bu olanağı sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey’e çok teşekkür ederiz. Burada olmaktan mutluyum, resim yapmak beni mutlu ediyor. Tüm arkadaşlarım da mutlu, ortam çok güzel” sözlerine yer verdi.

Ressamlardan Ahmet Bağ, uzun yıllardan bu yana resim yaptığını ifade ederek, “Tarsus’a Değer Katanlar Grubu olarak da Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik hazırlandı. Biz de bu etkinliğe ‘Cumali Balcı-Ahmet Bağ Atölyesi’ olarak iştirak ettik” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  8mart, sanat, sergi, ressam

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA