28 Mart 2024 Perşembe



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
80 FİRMA TEMSİLCİSİ İLE SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin “Dijital Liderler Mersin’de Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği “İşverenlere Yönelik İstihdam Teşvikleri” seminerine 80 firma temsilcisi katıldı.

 

Tarih : 5 Mart 2022 Cumartesi 11:38

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, “Dijital Liderler Mersin’de Projesi” kapsamında 18. programını “İşverenlere Yönelik İstihdam Teşvikleri” konusu üzerine gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan ve Mersin KOSGEB İl Müdürlüğü Kobi Uzmanı Zehra Göçer’in davetli konuşmacı olarak yer aldığı seminere 80 firma temsilcisi katıldı.

İSTİHDAMA YÖNELİK GÜNCEL TEŞVİKLER KONUSU ANLATILDI

Açılış konuşmasını yapan Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Gökgün; pandemi sonrası gelinen dünya düzeninde ekonominin en önemli parçası olan kariyer ve iş gücü yönetimi konularının istihdam açısından önemli olduğuna değindi.

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, kuruldukları günden bu yana iş gücü piyasasını izleyen değil yönlendiren bir merkez olma yolunda çok önemli projelere imza attıklarını belirtti. İş gücü Temini, Kişilik ve Yetkinlik Envanterleri, Kurumsallaşma Eğitimleri gibi çalışmalarla işverenlere destek olduklarını ifade eden Özada, “İşverenlere Yönelik Personel Teşvikleri” konusunda gerçekleştirilen çevrimiçi seminer programıyla işverenlere güncel teşviklere ulaşma ve istihdamı artırma konularında destek olduklarını anlattı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan, İl Milli Eğitim bünyesinde yeniden yapılandırılan Mesleki Eğitim Merkezi Programı (MESEM) ile 13 ilçede 55 meslek lisesi ve 6 bağımsız Mesleki Eğitim Merkezinde programın uygulanmaya başladığını belirtti. Çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınmasıyla usta çırak ilişkisi ve ahilik kültürüyle mesleğin iş başında öğrenilmesinin amaçlandığını vurgulayan Gündoğan, programın öğrenci ve işletmelere yönelik avantajları konusunda bilgilendirme yaptı.

KOSGEB KOBİ Uzmanı Zehra Göçer ise salgın kapsamında Dünya Bankası ve Japon Kalkınma Bankası’nın fonladığı Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programının amacını anlattı. Pandemi sürecinden etkilenen mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürmeleri, istihdam seviyelerini muhafaza etmeleri ve yeni istihdam oluşturmalarının amaçlandığını söyleyen Göçer, imalat ve tamamlayıcı sektörler başta olmak üzere pandeminin nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticari sektörlerde genç, kadın ve yeni mezunların istihdamını önceliklendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Paylaş :
 
Etiketler :  kosgeb, mersin, 80firma, kariyermerkezi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA