2 Ocak 2026 Cuma



15:17   MERSIN’DE GELENEK BOZULMADı, YENI YıLıN ILK GÜNÜNDE DENIZE GIRDILER   13:42   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN 3 OCAK KUVAYİ MİLLİYE YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   13:19   MERSIN’DE 2026 COŞKUSU SOKAKLARA TAŞTı   13:10   MERSIN’IN YÜKSEK KESIMLERINDE KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   15:41   HALK KART UYGULAMASINDAN 7 BİN 336 KİŞİ YARARLANDI   14:57   MERSIN’DE YıLBAŞı TEDBIRLERI ÜST SEVIYEDE: 12 BIN 216 GÜVENLIK PERSONELI GÖREVDE   14:19   SERTAVUL GEÇIDI’NDE ULAŞıM KONTROLLÜ SAĞLANıYOR   13:58   SILIFKE’NIN KıRSALıNDA KARLA MÜCADELE   13:56   MERSIN ŞEHIR HASTANESINDE 9 YıLDA 21 MILYONUN ÜZERINDE MUAYENE   13:16   UYUŞTURUCUYU EMDIRILEN KÂĞıTLARDA SATAN ŞÜPHELI YAKALANıP TUTUKLANDı   12:46   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KARLA KAPANAN YOLLARA HIZLI MÜDAHALE   12:32   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’IN 30 YıLLıK IMAR SORUNUNU ÇÖZDÜK"   12:17   YAZ ŞEHRI MERSIN’DE KAR BIRÇOK MAHALLEYI BEYAZA BÜRÜDÜ   11:48   ŞEHIDIN ADı SEDIR ORMANıNDA YAŞATıLıYOR   10:33   BOZYAZı’DA SAĞLıK ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   10:15   LED ıŞıKLARLA SÜSLENEN TOROS DIKKAT ÇEKTI   17:02   AYBENIZ TOP’U BOĞARAK ÖLDÜREN SANıĞA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET   13:53   NIHAL ERDEM ANADOLU LISESINDE ’YEŞIL VATAN’ SEFERBERLIĞI   12:20   TARSUS’TA YEŞIL ÇATı DÖNEMI BAŞLıYOR   11:36   O ANLAR KAMERADA: KıRMıZı ıŞıKTA GEÇEN OTOMOBIL MOTOSIKLETLIYE ÇARPTı  
 
 
 
 
KADINA ŞİDDETE SOKAK TİYATROSU İLE DİKKAT ÇEKTİLER
   

Mersin’in Erdemli ilçesinde tiyatro oyuncuları 25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde bir araya gelerek, kadına şiddetin simgesi haline gelen Özgecan Aslan ve Dilek Yardım’ı sokak tiyatrosunda canlandırdı. Sokak ortasında sahnelenen oyun izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

 

Tarih : 25 Kasım 2020 Çarşamba 14:16

Erdemli Belediyesi Tiyatrosu sanatçıları sokak tiyatrosu ile kadına şiddete dikkat çekmek için start verdi. Tiyatro oyuncuları, Türkiye’nin yüreğini yaralayan ve vahşice katledilen Özgecan Aslan, çocukları öldürülen Dilek Yardım ile Türk tarihinde mücadele ve kahramanlık timsali Tomris Hatunu sokak tiyatrosu ile sahneledi. Oyun izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Parkta gerçekleştirilen oyunu izleyen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'da bir an gözyaşlarına hakim olamadı.

Tiyatro oyunu sonrasında Başkan Tollu oyunculara teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Kadına şiddeti nefretle kınadığını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sokak tiyatrosu ile pandemi kurallarına uygun olarak kadına şiddetle mücadeleye dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Başkan Tollu, “Öncelikle kadına şiddeti nefretle kınıyoruz. Bir zamanlar bu toplumda, ne cevherlerin çıktığını, özellikle Türk toplumunda Tomris Ata gibi bir değerin çıktığını kısa sürede yad etmiş olduk. Bu milletin doğasında var, kadına hürmet, kadına izzet, kadına değer vermek. Bu milletin özünde var. Yine İslam medeniyetine baktığımızda dün Arap yarımadasında kız çocukları uğursuz sayılarak diri diri toprağa gömülürken, kadınlarımıza en büyük değeri, en büyük ehemmiyeti, en büyük önemi bizim dinimiz vermiştir. Kadınlarımız toplumun önderi, toplumun en önünde olması gerekirken, zaman zaman bu dejenerasyonu birlikte yaşıyoruz. Geleceğin aydınlık Türkiye’sini birlikte gerçekleştirmek adına, kadınlarımıza gereken ehemmiyeti, gereken önemi, gereken değeri vermemiz noktasında toplumun dikkatini çekmiş olduk” diye konuştu.

 

"Gözlüklerimizi çıkaralım, farkında olalım"

Tomris Hatun karakterini canlandıran Asya Gezer'de, “Bu konuda çok farkında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda bu bizim gösterdiğimiz kadarı. Göstermediğimiz, ülkemizin çok kanayan yaraları var. Bunlara olabildiğince, buradan dem vuracağız. İstiyorum ki daha farkında olalım, daha bu konularda gözlerimizi kapatmayalım, çıkaralım gözlüklerimizi açalım ve biraz daha dikkatli olalım, farkında olalım diyorum” dedi.

Kadına şiddetle mücadelede insanların gönlüne dokunabilmeyi hedeflediklerini anlatan Özgecan Aslan karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Melike Salman, "Böyle bir projenin içerisinde olduğum için gerçekten gurur duyuyorum. Özelliklede Özgecan Aslan’ı canlandırmak. Biraz olsun farkındalık oluşturup, insanların kalbine dokunabildiysek, gerçekleri açığa çıkartıp bir şeyler katabildiysek insanlara, ne mutlu bize” diye konuştu.

Mersin’den kadına şiddete dur diyerek mücadeleye ses verdikleri ifade eden ve Dilek Yardım'ın acılı hikayesini canlandıran oyuncu Nirgül Karakuş ise “Böyle bir projenin içerisinde yer aldığım için çok mutluyum. Toplumun artık kanayan bir yarası oldu artık kadına şiddet. Buna artık bir dur demek gerekiyor. Biz Mersin’in Erdemli İlçesi’nden bunu başlatıyoruz, kadına şiddete dur diyelim” şeklinde konuştu.

Kadına şiddete dikkat çekmek için hazırlanan tiyatro oyunu ilçeye bağlı mahallelerde de sahnelenecek.

Paylaş :
 
Etiketler :  kadın, şiddet, tiyatro, erdemli,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA